Sport

Andrei Miron a semnat cu U Cluj! „Șepcile roșii” au anunțat oficial transferul dezvăluit în premieră de Fanatik. Update Exclusiv

Andrei Miron, 28 de ani, fostul jucător al celor de la FCSB și-a găsit echipă. Liber de contract după despărțirea de Hapoel Haifa, Miron a semnat tot în SuperLiga României.
24.10.2022 | 20:25
Andrei Miron a semnat cu U Cluj Sepcile rosii au anuntat oficial transferul dezvaluit in premiera de Fanatik Update Exclusiv
Andrei George Miron și Octavian Popescu vor deveni adversari după ce fundașul va semna cu U Cluj © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
24-10-2022
17:31

U Cluj a anunțat oficial transferul lui Andrei Miron

Transferul lui Andrei Miron la U Cluj, anunțat în exclusivitate de FANATIK încă de vineri, a fost confirmat astăzi oficial de gruparea de pe Someș.

„Bun venit Andrei Miron!

Clubul nostru a ajuns la un acord cu Andrei Miron (28 de ani). Fundașul central cu peste 230 de apariții la nivelul primei ligi sosește la ”U” din postura de jucător liber de contract, după ce și-a reziliat înțelegerea cu echipa israeliană Hapoel Haifa”, este comunicatul clubului U Cluj pe pagina de Facebook.

 

„Sunt fericit că am semnat cu ”U” Cluj. Am ajuns la un club de tradiție, foarte iubit, cu un stadion frumos și suporteri mulți. Aștept să îmi pot ajuta colegii cât mai repede. Cred că obiectivul principal pentru acest sezon este să rămânem în prima ligă și clasarea pe un loc cât mai sigur”, a fost prima declarație a lui Andrei Miron pentru fcucluj.ro.

24-10-2022
07:52

Eugen Neagoe confirmă exclusivitatea FANATIK: „Andrei Miron a semnat!”

Prezentată în exclusivitate de FANATIK încă din urmă cu patru zile, informația că Andrei Miron va semna cu U Cluj a fost confirmată de Eugen Neagoe, antrenorul „șepcilor roșii”: „Din ce știu eu, Miron a semnat și urmează să facă vizita medicală mâine. (n.r. luni)”, a declarat Neagoe la finalul partidei cu CFR Cluj.

Totodată, tehnicianul clujean a vorbit și despre transferurile lui Denis Haruț și Ianis Stoica de la FCSB. „Dacă așa a zis Gigi… îi așteptăm. Sunt doi jucători valoroși”.

La mai puțin de o lună după ce a reziliat contractul cu israelienii de la Hapoel Haifa, Andrei Miron va semna un nou contract. Din informațiile FANATIK, acest lucru se va întâmpla în week-end-ul care urmează, fostul jucător de la FCSB revenind în SuperLiga.

Andrei Miron, fostul jucător al celor de la FCSB, a ajuns la un acord cu U Cluj. Va semna și se va antrena cu echipa lui Eugen Neagoe, urmând să joace din ianuarie

FANATIK a aflat că formația cu care Andrei Miron s-a înțeles este Universitatea Cluj. Este o lovitură de imagine pentru gruparea de tradiție de pe Someș, nou-promovată, dar cu ambiții mari la revenirea în elită.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron a reziliat cu Hapoel chiar înainte de terminarea perioadei de mercato în Israel. Este liber de contract, dar nu poate juca la altă formație (alta decât în prima ligă israeliană) până la deschiderea noii ferestre de transferuri.

Din informațiile noastre, Miron va semna în week-end-ul care urmează un contract cu U Cluj care-i va da drept de joc abia din ianuarie. Asta pentru că nu era liber de contract când s-a terminat mercato în SuperLiga. Dar, imediat după ce semnează contractul, el se va putea antrena cu echipa lui Eugen Neagoe, astfel încât să ajungă la un nivel fizic bun la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron a reziliat în Israel la dorința soției. Aceasta urmează să nască în preajma Sărbătorilor și a insistat să o facă în România

Cu aducerea lui Miron, U Cluj încearcă să-și creioneze o echipă cu care să nu aibă emoții la retrogradare în acest sezon. După venirea lui Eugen Neagoe au sosit câțiva jucători extrem de interesanți pentru U. Iar rezultatele au apărut, ultimul fiind o remiză în Cupă cu campioana CFR Cluj.

Dintre jucătorii aduși de Neagoe îi amintim pe Ștefan Vlădoiu, împrumutat de la CSU Craiova, pe Fulop de la Voluntari sau Plamen Iliev, fostul portar al celor de la Hermannstadt. Acestora li se va alătura curând și Andrei Miron, fostul jucător de la FCSB. De fapt, în lotul lui Neagoe mai sunt câțiva foști jucători de la FCSB: Chipciu, Simion, Horșia, Briceag. O mică ex-colonie!

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit zilele trecute că Miron a dorit să rezilieze cu Hapoel Haifa și la dorința soției. El oricum ieșise de pe lista cu stranieri, dar putea rămâne liniștit la Haifa să se antreneze și să-și încaseze salariul. Soția lui Andrei, care urmează să aducă pe lume un nou membru al familiei, a insistat să nască acasă.

Valeriu Iftime și-ar fi dorit ca Andrei Miron să-l sune și să se întoarcă la FC Botoșani. Fostul jucător de la FCSB a ales U Cluj!

Andrei Miron se gândea să-și continue cariera în străinătate, din ianuarie, când devenea apt de joc și putea să revină în circuit. L-a convins în cele din urmă proiectul de la U Cluj, care anul viitor vrea să atace play-off-ul.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu a luat în calcul să-l readucă pe Miron la FCSB, deși tocmai a declarat că-l dă afară pe Bouhenna în iarnă și mai aduce un fundaș.

La Miron s-a gândit însă Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului, echipa de la care Andrei a plecat la București. Iftime era convins că nu-i poate satisface pretențiile financiare lui Miron, dar marșa pe o revenire sentimentală a stoperului „unde i-a fost bine”. Nu s-a pus și nu se mai pune problema: Andrei Miron semnează cu U Cluj și revine în SuperLiga după mai puțin de 6 luni!

  • 700.000 de euro este cota lui Andrei Miron pe transfermarkt
  • 3 echipe din România a bifat fundașul în carieră: Oțelul Galați, FC Botoșani și FCSB. U Cluj este a patra

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,82 este cota pentru „ambele marchează” la Sepsi – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT