Sport

Barcelona, încă un contract fabulos pentru un puști minune. Clauza ar fi tot de un miliard de euro

În ziua în care a anunțat că Pedri își prelungește contractul, Barcelona este pe punctul de a reuși același lucru cu un alt puști minune.
14.10.2021 | 23:56
Barcelona inca un contract fabulos pentru un pusti minune Clauza ar fi tot de un miliard de euro
ADVERTISEMENT

Rămași fără Lionel Messi și măcinați de probleme financiare, catalanii își pun toate speranțele în tinerii fotbaliști pe care îi au în curte și le oferă înțelegeri absolut fabuloase.

La doar 18 ani, Pedri va rămâne pe Camp Nou până în 2026, va avea un salariu substanțial mărit și o clauză de reziliere de un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Încă un puști minune e pregătit de un nou contract cu Barcelona

Însă Barcelona nu vrea să se oprească aici, iar cotidianul spaniol Marca scrie că următoarea țintă a șefilor catalani este să-l convingă și pe Ansu Fati să-și continue aventura pe Camp Nou, mai ales că este văzut ca urmașul natural lui lui Leo Messi.

Cele două părți negociază de mai mult timp o nouă înțelegere, dar deocamdată nu este nimic bătut în cuie, însă cert este că Joan Laporta vrea să-l blindeze și pe atacantul născut în Guinea-Bissau cu o clauză de reziliere tot de un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati, în vârstă de 18 ani, care din acest sezon a preluat tricoul cu numărul 10 purtat de Messi, mai are un contract valabil până la finalul acestui sezon, însă ar exista o clauză prin care Barcelona ar putea să extindă această înțelegere pentru încă doi ani.

Catalanii au o problemă cu salariul lui Ansu Fati

Totuși, oficialii clubului catalan nu ar dori să activeze această clauză pentru a nu-l supăra pe jucător și astfel acesta să nu-și mai dorească să continue la Barcelona și să poată pleca liber de contract în 2024, când va avea 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează însă că un nou acord încă nu se întrevede prea curând, deoarece trebuie să se găsească soluţii cu privire la durata contractului şi la partea financiară, o problemă importantă fiind și forma de plată.

Clubul nu are mult spațiu de cheltuit pentru jucătorii săi din cauza plafonului salarial. Barcelona nu poate să-l plătească pe Ansu Fati foarte puțin în primul an și să-i mărească venitul pe următorii, deoarece La Liga nu acceptă astfel de variante. Din acest motiv, ambele părți caută formule pentru a găsi o soluție la aceste probleme.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati a fost dorit și de Real Madrid

Ansu Fati abia a revenit pe gazon după o accidentare gravă la menisc care l-a ținut departe de gazon mai bine de 10 luni. Internaționalul spaniol a jucat trei meciuri în acest sezon, două în La Liga și unul în Champions League, și a marcat un gol cu Levante.

El este un fotbalist crescut la celebra academie a Barcelonei, La Masia. Fati este al doilea cel mai tânăr jucător din istoria catalanilor care a jucat la nivel de primă ligă, debutând la 16 ani şi 300 de zile într-un meci cu Betis Sevilla.

Interesant este că înainte de a ajunge la Barcelona, fotbalistul și familia lui au avut o ofertă mult mai bună din punct de vedere financiar de la Real Madrid, însă proiectul catalanilor şi celebra academie au fost factorii determinanţi pentru a alege Camp Nou în loc de Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT