Sport

Juventus, eliminare rușinoasă din Liga Campionilor! Chelsea, PSG, Benfica și Dortmund sunt în optimi. Update

În Liga Campionilor urmează etapa a 5-a, una extrem de importantă pentru calculele calificării în fazele eliminatorii, mai ales pentru unele formații de top.
25.10.2022 | 23:57
Juventus eliminare rusinoasa din Liga Campionilor Chelsea PSG Benfica si Dortmund sunt in optimi Update
Juventus Torino a pierdut meciul din deplasare cu Benfica Lisabona, scor 3-4, din etapa a 5-a a fazei grupelor și a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
25-10-2022
21:06

Juventus, primul nume mare care nu trece de grupe

Juventus Torino a pierdut meciul din deplasare cu Benfica Lisabona, scor 3-4, din etapa a 5-a a fazei grupelor și a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

”Bătrâna Doamnă” tremură și pentru poziția a 3-a care duce în Europa League, deoarece se află la egalitate de puncte cu Maccabi Haifa și joacă în ultima etapă acasă cu PSG, în timp ce israelienii primesc vizita Benficăi.

După etapa a 5-a, alte patru formații și-au asigurat calificarea în optimi. Este vorba de Chelsea, PSG, Benfica și Borussia Dortmund. Mai mult, londonezii sunt siguri de locul 1 în grupă, la fel ca și Manchester City, după remiza de pe terenul lui Dortmund.

FC Sevilla a învins categoric FC Copenhaga, scor 3-0, și și-a asigurat locul 3 care o duce în Europa League.

În runda precedentă nu mai puțin de cinci echipe și-au asigurat accederea în turul următor. Este vorba de coloșii Manchester City, Bayern Munchen și Real Madrid, de magica Napoli și de marea surpriză a acestei ediții, Club Brugge.

Calculele calificării în optimile Ligii Campionilor

La polul opus, FC Barcelona, Juventus Torino și AC Milan sunt cu un picior în afara Ligii Campionilor și își fac tot felul de calcule pentru cum pot obține calificarea după disputarea partidelor din ultimele două runde.

ADVERTISEMENT

Etapa a 5-a este una care poate limpezi în mare parte calificatele în faza optimilor de finală, echipele care vor retrograda de pe locul 3 în Europa League, dar și formațiile care vor părăsi cupele europene cu coada între picioare.

Calculele din Grupa A: Liverpool are nevoie de punct la Amsterdam

Napoli domină autoritar grupa și cu patru victorii în tot atâtea meciuri și-a asigurat deja calificarea mai departe. Singura miză a italienilor în partida cu Rangers, care mai are doar speranțe de doi bani pentru locul 3, este să termine grupa în frunte pentru a avea o poziție avantajoasă la tragerea la sorți a optimilor.

ADVERTISEMENT

După eșecul drastic de la Napoli, Liverpool și-a revenit și a înregistrat trei succese categorice și astfel a ajuns în pole position pentru locul 2. Cu un Mohamed Salah întors la forma din sezonul precedent, ”cormoranii” au nevoie de un punct în meciul din deplasare cu Ajax pentru ar fi siguri de calificare.

Napoli – Rangers (miercuri, ora 22:00)

Ajax – Liverpool (miercuri, ora 22:00)

ga

Calculele din Grupa B: Luptă incendiară pentru locul 2

Club Brugge a răsturnat toate pronosticurile date înainte de începerea competiției și cu 10 puncte acumulate în 4 jocuri este deja în optimi. În aceste condiții, bătălia pentru locul 2 este una extrem de pasionantă. FC Porto este pe poziția secundă în acest moment, cu 6 puncte, iar o victorie în Belgia ar fi aur curat.

ADVERTISEMENT

Lupta urmăritoarelor se va da pe Civitas Metropolitano între Atletico Madrid și Bayer Leverkusen. Spaniolii au acumulat 4 puncte, în timp ce nemții au doar 3, obținute în meciul tur cu formația lui Diego Simeone. Orice pas greșit, pentru ambele combatante, poate însemna eliminarea nu numai din Liga Campionilor, ci și din cupele europene.

Club Brugge – FC Porto (miercuri, ora 19:45)

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen (miercuri, ora 22:00)

gb

Calculele din Grupa C: Barcelona poate fi eliminată matematic

Inter primește vizita campioanei Cehiei, Viktoria Plzen, și calculele sunt extrem de simple. Și asta pentru că victoria aduce cu sine și calificarea. Este o variantă la mâna elevilor lui Simone Inzaghi, net superiori adversarului, în ciuda parcursului neconvingător din Serie A.

ADVERTISEMENT

Cel mai așteptat meci al acestei etape este cel dintre FC Barcelona și Bayern Munchen, care poate aduce un adevărat dezastru financiar pentru catalani. Trupa lui Xavi ar putea fi eliminată chiar înainte de startul jocului, pentru că întâlnirea de la Milano se joacă mai devreme, iar un astfel de scenariu cu siguranță ar aduce cu sine o atmosferă negativă în tribunele de pe Camp Nou.

Inter Milano – Viktoria Plzen (miercuri, ora 19:45)

FC Barcelona – Bayern Munchen (miercuri, ora 22:00)

gc

Calculele din Grupa D: Echilibru total

Este una dintre cele mai echilibrate grupe, dar Tottenham Hotspur are șansa de a închide calculele calificării cu o victorie pe teren propriu în fața lui Sporting, formație care a învins-o, însă, la Lisabona, cu 2-0. Orice alt rezultat ar complica și mai multe situația.

Olympique Marseille merge la Frankfurt pentru întâlnirea cu codașa Eintracht și o victorie, coroborată cu un succes al lui Spurs, îi asigură locul în optimi. Pentru nemți, singura variantă de a duce bătălia decisivă în ultima etapă este succesul în această partidă.

Tottenham – Sporting (miercuri, ora 22:00)

Eintracht Frankfurt – Marseille (miercuri, ora 22:00)

gd

Calculele din Grupa E: Milan își joacă viitorul în Croația

Chelsea va juca pe terenul lui Salzburg, într-un meci între primele două clasate în această grupă. Londonezii își pot asigura calificarea matematică dacă vor câștiga, în timp ce austriecii au nevoie de cel puțin un punct pentru a spera mai departe.

Bucuria câștigării titlului în Serie A în vară de AC Milan ar putea fi umbrită de o contraperformanță în Liga Campionilor. Oamenii lui Stefano Pioli vor juca pe terenul lui Dinamo Zagreb și o înfrângere ar însemna dezastrul total. Ambele echipe au câte 4 puncte și nu-și pot permite să mai facă pași greșiți.

Salzburg – Chelsea (marți, ora 19:45)

Dinamo Zagreb – AC Milan (marți, ora 22:00)

ge

Calculele din Grupa F: Leipzig și Șahtior luptă pentru locul 2

Real Madrid și-a asigurat încă din etapa precedentă calificarea din optimi, iar acum mai are ca obiectiv doar clasarea pe locul 1. ”Galacticii” se vor deplasa pe terenul lui RB Leipzig, care duce o luptă crâncenă cu Șahtior Donețk pentru cel de-al doilea loc calificant.

Campioana Ucrainei va juca în deplasare cu ultima clasată în grupă, Celtic Glasgow, și cu o victorie ar fi în pole position pentru a merge mai departe. În cazul unei înfrângeri în Scoția, Șahtior va avea nevoie de victorie în ultima etapă cu Leipzig, asta în cazul în care nemții nu câștigă în fața Realului.

RB Leipzig – Real Madrid (marți, ora 22:00)

Celtic – Șahtior Donețk (marți, ora 22:00)

gf

Calculele din Grupa G: Borussia Dortmund vrea să o urmeze pe Manchester City

Grupa va fi deschisă de duelul ultimelor clasate, FC Copenhaga și FC Sevilla. Pare o bătălie doar pentru locul 3, deși ambele formații păstrează încă șanse teoretice de a prinde și poziția secundă.

Manchester City merge la Dortmund fără emoții, deoarece și-a asigurat deja calificarea. Borussia poate merge și ea mai departe cu o victorie, dar și un punct ar fi de ajuns dacă și în celălalt meci s-ar consemna remiza sau victoria Sevillei. Avantajul nemților este că la ora jocului vor ști ce s-a întâmplat la Copenhaga.

FC Copenhaga – FC Sevilla (marți, ora 19:45)

Borussia Dortmund – Manchester City (marți, ora 22:00)

gg

Calculele din Grupa H: Juventus, la un pas de o eliminare rușinoasă

După umilința cu Maccabi Haifa, Juventus își joacă ultima șansă pentru primăvara Ligii Campionilor în partida din deplasare cu Benfica. Calculele sunt simple pentru ”Bătrâna Doamnă”, care doar cu o victorie mai poate ține speranțele aprinse. Orice alt rezultat i-ar duce pe portughezi în optimi.

PSG primește vizita modestei Maccabi Haifa și nu are cum să nu obțină biletele pentru faza următoare. Colosul francez are nevoie de un singur punct, dar se conturează un galop de sănătate pe Parc des Princes.

Benfica – Juventus (marți, ora 22:00)

PSG – Maccabi Haifa (marți, ora 22:00)

gh

  • 1-2 noiembrie sunt datele pentru meciurile din etapa a 6-a
ADVERTISEMENT