Fotbal international

Bașakșehir, victima preferată a românilor, după scandalul de rasism. Urmează încă un duel cu Șumudică

23.01.2021 | 10:32
Basaksehir victima preferata a romanilor dupa scandalul de rasism Urmeaza inca un duel cu Sumudica
ADVERTISEMENT

Istanbul Bașakșehir este una dintre victimele preferate ale românilor din Super Lig. Sâmbătă, campioana Turciei dă piept din nou cu Marius Șumudică.

FANATIK a prezentat pe larg scandalul izbucnit în data de 8 decembrie 2020, la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din Liga Campionilor. În centrul atenției s-au aflat atunci Octavian Șovre și Sebastian Colțescu, ajutoarele lui Ovidiu Hațegan.

ADVERTISEMENT

De la incidentul din decembrie, Istanbul Bașakșehir a avut parte de mai multe întâlniri cu românii din Superliga Turciei, însă nu au reușit să câștige nici măcar una dintre acestea!

Campioana Turciei, victima preferată a românilor, după scandalul de rasism

Momentul în care jucătorii lui Istanbul Bașakșehir au decis să iasă de pe teren în timpul meciului cu PSG par să fi fost fatidice pentru gruparea din capitala Turciei. Traseul campioanei en-titre din liga în care activează Dan Petrescu și Marius Șumudică a fost unul dezastruos, ulterior, atât în UCL cât și pe plan intern.

ADVERTISEMENT

Reluarea partidei cu PSG, cu sprijinul unei brigăzi noi de arbitri, a adus pentru Bașakșehir o înfrângere umilitoare, scor 1-5. Apoi, a urmat „răzbunarea” românilor din campionatul Turciei. Singura competiție în care Bașakșehir a mers bine, după scandalul din UCL, a fost Cupa Turciei, acolo un de a înregistrat victorii consecutive cu 7-0 și 5-1 contra unor formații din ligile inferiaore.

În campionat, primii români care i-au învins pe cei care au acuzat de rasism brigada de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan au fost Marius Șumudică, Alin Toșca și Alexandru Maxim. În data de 13 decembrie, la doar trei zile după reluarea partidei întrerupte în data de 8 decembrie, Gaziantep câștiga la Istanbul cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Urma, pentru campioana Turciei, o înfrângere cu Fenerbahce (1-4), egal cu Kasimpașa (2-2), în că o înfrângere cu Alanyaspor (0-3) și două victorii consecutive, 1-0 cu Erzurum BB și Ankaragucu. Egalul 1-1 cu Sivasspor, din 16 ianuarie, prefața încă o lovitură primită de Bașakșehir din partea românilor.

Proaspăt preluată de Dan Petrescu și cu un Denis Alibec în formă bună, Kayserispor a învins-o și pea pe Bașakșehir în data de 19 ianuarie, scor 2-0. Ambele goluri au fost reușite de fostul atacant al Astrei și al lui FCSB, cel care s-a și accidentat pe parcursul partidei.

ADVERTISEMENT
  • 2 victorii din 2 meciuri au înregistrat echipele românilor din Turcia în fața lui Bașakșehir, după scandalul de rasism;
  • Doar 2 meciuri din 8 partide disputate în Superligă după momentul „ăla negru” a mai câștigat campioana Turciei.

Urmează încă un duel al lui Bașakșehir cu Marius Șumudică!

Ajunsă pe locul 14 și intrată puternic în hora retrogradării, pentru Istanbul Bașakșehir nu se anunță vremuri prea plăcute. Trupa antrenată de Okan Buruk, cel care este ajutat de Pierre Webo, ținta apelativelor lui Colțescu și Șovre, se află la doar patru puncte deasupra locurilor ce duc în divizia secundă din Turcia.

Între Bașakșehir și Genclerbirligi sunt doar trei echipe, printre care și Kayseri, formația lui Dan Petrescu. Iar imediat deasupra formației lui Demba Ba este Rizespor, adică noul club al lui Marius Șumudică! La o lună și o săptămână după duelul dintre Gaziantep și Bașakșehir, antrenorul român are încă o șansă să învingă fosta campioană.

Dat afară de la Gaziantep, formație pe care a lăsat-o în top 4 și pe loc de Europa, Șumudică a preluat o echipă amenințată cu retrogradarea. El are nevoie să își impună rapid stilul la Rize, sâmbătă, 23 ianuarie, antrenorul va fi cel care va dicta strategia echipei sale pentru meciul cu Bașakșehir.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Șumudică a reușit să îi convingă pe șefii noii sale echipe să plătească 400.000 de euro pentru a-l transfera pe Damjan Djokovic, croatul de la CFR Cluj. Djokovic era dorit și de Dan Petrescu la Kayseri, dar a ales să lucreze cu fostul antrenor al Astrei Giurgiu.

Deși joacă în deplasare, Șumudică poate încerca victoria, mai ales că tot pe teren advers a câștigat contra lui Bașakșehir și când o pregătea pe Gaziantep. Duelul dintre campioana Turciei și Rizespor se va disputa de la ora 18:00, pe stadionul Bașakșehir Fatih Terim. Chiar dacă nu va fi prezent fizic pe banca echipei sale, Șumudică își va pregăti elevii prin Zoom și le va comunica abordarea tactică pentru duelul cu formația campioană.

  • 1 titlu de campioană are Istanbul Bașakșehir în Superliga Turciei;
  • 10 meciuri au jucat oamenii lui Okan Buruk de la izbucnirea scandalului de rasism;
  • Au reușit să câștige 4, dintre care 2 victorii au venit în Cupă, contra unor formații din ligile inferioare;
  • 2 meciuri au avut cei de la Bașakșehir de jucat contra românilor. Le-au pierdut pe ambele.

 

ADVERTISEMENT