Sport

Belgia, liderul clasamentului FIFA, în faţa primului joc la Euro 2020. Programul zilei de sâmbătă, 12 iunie

Ţara Galilor - Elveţia (ora 16:00), Danemarca - Finlanda (ora 19:00) şi Belgia - Rusia (ora 22:00) sunt cele trei partide ale zilei de sâmbătă la Euro 2020.
12.06.2021 | 02:11
Belgia liderul clasamentului FIFA in fata primului joc la Euro 2020 Programul zilei de sambata 12 iunie
ADVERTISEMENT

Ziua a doua de la Euro 2020 aduce iubitorilor de fotbal trei partide interesante. După ce meciul Turcia – Italia a deschis balul la turneul final, Ţara Galilor – Elveţia este al doilea joc al grupei A, sâmbătă, de la ora 16:00.

Iar Danemarca – Finlanda, de la ora 19:00, şi Belgia – Rusia, de la ora 22:00, sunt celelalte două dueluri ale zilei. Ambele contează pentru grupa B, în care principală favorită este Belgia, liderul clasamentului mondial FIFA.

ADVERTISEMENT

Ţara Galilor – Elveţia, sâmbătă, de la ora 16:00

Ţara Galilor – Elveţia se va disputa pe Stadionul Olimpic din Baku, Azerbaidjan, în faţa a maximum 35.000 de spectatori. Va fi arbitrat de o brigadă franceză condusă de Clement Turpin, cel care s-a aflat la centru în finala Europa League din acest sezon, dar şi la România – Germania 0-1, la finalul lunii martie, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. Partida va fi transmisă de PRO TV.

Ţara Galilor a jucat semifinală la singura prezenţă la Euro

Ţara Galilor se află la a doua participare la un Campionat European. Debutul şi l-a făcut la ediţia precedentă, când a reuşit să ajungă până în semifinalele competiţiei. A pierdut 0-2 în faţa Portugaliei, care avea să câştige trofeul în acel an.

ADVERTISEMENT

Elveţia are mai multe participări decât adversara sa, dar performanţe inferioare. Naţionala helvetă a jucat la ediţiile din 1996, 2004 şi 2008 fără să depăşească faza grupelor. Apogeul l-a atins, asemenea galezilor, în 2016, an în care s-a oprit în optimi.

Elveţia, favorită la pariuri în meciul cu Țara Galilor

În ciuda faptului că Ţara Galilor a terminat între cele mai bune patru la Euro 2016, favorita acestui meci este Elveţia, naţională cu un lot evaluat la 283,5 milioane de euro. Prin comparaţie, adversarii însumează doar 176,75 milioane.

ADVERTISEMENT

Gazdele îşi pun speranţele în ambiţia şi valoarea lui Gareth Bale, starul naţionalei britanice. Oaspeţii răspund cu nume importante mai ales în sectorul defensiv. Fundaşii Akanji (Dortmund) şi Elvedi (Monchengladbach) îi vor avea în faţa lor pe mijlocaşii la acoperire Zakaria (Monchengladbach) şi pe Granit Xhaka (Arsenal), căpitanul echipei.

Formaţiile probabile la Ţara Galilor – Elveţia

Fără probleme medicale în cele două loturi, ne aşteptăm ca ambii tehnicieni să trimită pe teren cei mai buni jucători pe care îi au la dispoziţie. Galezii au avantajul programului, întrucât vor juca şi partida următoare, cea contra Turciei, tot la Baku, în timp ce elveţienii vor decola spre Roma, pentru a întâlni Italia în runda secundă.

ADVERTISEMENT

Țara Galilor (3-4-3): Hennessey – Mepham, Ampadu, Davies – Roberts, Morell, Ramsey, Neco Williams – Wilson, Bale, James. Selecționer: Robert Page

Elveția (3-4-1-2): Sommer – Elvedi, Schar, Akanji – Mbabu, Zakaria, Xhaka, Rodriguez – Shaqiri – Embolo, Seferovic. Selecționer: Vladimir Petkovic

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Țara Galilor – Elveția: 1,85 este cota pentru „PSF 2”. Vezi aici toate cotele!

Danemarca – Finlanda, sâmbătă, de la ora 19:00

Danemarca – Finlanda se joacă pe Stadionul Parken din Copenhaga. Gazdele au avantajul terenului propriu, într-o confruntare 100% nordică, în faţa a cel mult 25.000 de spectatori. Partida va fi arbitrată de o brigadă engleză, condusă de Anthony Taylor. Microbiştii pot urmări jocul pe PRO TV, de la ora 19:00.

Danemarca a cucerit Euro 1992. Finlanda e în faţa debutului absolut

Chiar dacă despre Danemarca nu se poate spune că este una dintre naţionalele de top ale continentului, ea a fost o prezenţă constantă la turneele finale ale Campionatului European, evoluând în 1964, 1984-2004 şi 2012. Peformanţa absolută a obţinut-o în 1992, când a reuşit să câştige marele trofeu.

De partea cealaltă, Finlanda e la prima participare la un Campionat European, după ce, în calificări, a reuşit să le surclaseze pe Grecia şi Bosnia, pentru a termina pe locul secund o grupă dominată autoritar de Italia, cu maximum de puncte.

Danemarca are lot superior, cu jucători la echipe bune din Premier League şi Bundesliga

Într-o grupă din care mai fac parte Belgia şi Rusia, Finlanda pare cea mai slabă naţională. De altfel, bookmakerii nu îi dau şanse prea mari şi o văd terminând pe ultimul loc. Marea favorită la fotoliul de lider este Belgia, iar Danemarca şi Rusia vor lupta pentru locul secund. Cel puţin asta spun cotele, dar surprizele pot apărea oricând.

Danemarca are lotul mai valoros, cotat pe transfermarkt la 310,7 milioane de euro, cel mai valoros fiind „creierul“ de la mijlocul terenului Christian Eriksen (40 de milioane). Dar din lotul danez mai fac parte portarul Schmeichel (Leicester), Hojberg (Tottenham), Christensen (Chelsea), Poulsen (RB Leipzig) sau Delaney (Dortmund).

Finlandezii răspund cu vârful de lance Teemu Pukki de la Norwich, cotat la doar 7 milioane de euro. Camara de la Rangers şi portarul Hradecky de la Leverkusen completează podiumul Finlandei, care are un lot de doar 44,6 milioane.

Formaţiile probabile la Danemarca – Finlanda

Danemarca (4-3-3): Schmeichel – Mæhle, Kjær, Christensen, Wass – Eriksen, Højbjerg, Delaney – Poulsen, Wind, Braithwaite. Antrenor: Kasper Hjulmand.

Finlanda (3-5-2): Hradecky – O’Shaughnessy, Arajuuri, Toivio – Uronen, Kamara, Sparv, Lod, Raitala – Pukki, Pohjanpalo. Antrenor: Markku Kanerva.

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Danemarca – Finlanda: 1,63 este cota pentru „Peste 1,5 goluri Danemarca”. Vezi aici toate cotele!

Belgia – Rusia, sâmbătă, de la ora 22:00

Capul de afiş al zilei este Belgia – Rusia, de la ora 22:00. Oaspeţi pe foaia de joc, ruşii sunt gazdele acestei întâlniri care se dispută la Sankt Petersburg, pe Arena Gazprom. PRO TV va transmite şi această partidă, la care vor asista 33.900 de spectatori. Spaniolul Mateu Lahoz, arbitrul finalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Chelsea, se va afla la centru.

Rusia nu e URSS. Belgia, liderul clasamentului FIFA

Belgia este una dintre cele mai bune selecţionate la momentul actual. Ocupă primul loc în clasamentul FIFA şi vrea să demonstreze că are o generaţie de excepţie atacând trofeul Euro. La ediţia precedentă, a cincea din istoria sa, a ajuns în sferturi. Cel mai bun rezultat l-a avut în 1972, când a luat bronzul.

Rusia este o umbră a URSS-ului care speria orice adversar în trecut. De altfel, ruşii au câştigat primul Campionat European, în 1960, şi au jucat finala în 1964, 1972 şi 1988. În perioada modernă, a reuşit să prindă semifinalele în 2008.

De Bruyne şi Witsel nu pot evolua contra Rusiei

Belgia este cea mai bună naţională din grupa B şi principala favorită la locul 1. A obţinut calificarea la Euro cu victorii pe linie şi cea mai bună defensivă din preliminarii, cu doar 3 goluri încasate, la egalitate cu Turcia. Printre adversarii întâlniţi în drumul spre turneul final, s-a numărat chiar Rusia.

„Diavolii roşii“ s-au impus fără probleme de fiecare dată, 3-1 pe teren propriu şi 4-1 în deplasare. Totuşi, Roberto Martinez are probleme de lot înaintea debutului la Euro. Cel mai bun om al său, Kevin De Bruyne s-a accidentat în finala Ligii Campionilor şi a fost incert pentru turneul final. În cele din urmă, medicii au dat un verdict favorabil, iar mijlocaşul lui City va putea evolua, cu mască de protecţie, dar nu şi contra Rusiei. Axel Witsel, om-cheie la mijloc, ratează şi el primul joc, după o accidentare de ultim moment.

În tabăra ruşilor, doar Mostovoy are probleme de sănătate şi ar putea rata primul meci la Euro.

Formaţiile probabile la Belgia – Rusia

Belgia (3-4-3): Courtois – Alderweireld, Vertonghen, Denayer – Meunier, Dendoncker, Tielemans, T Hazard – Mertens, Lukaku, Doku. Antrenor: Roberto Martinez.

Rusia (5-3-1-1): Shunin – Mário Fernandes, Barinov, Dzhikiya, Semenov, Karavaev – Zobnin, Ozdoev, Golovin – Miranchuk – Dzyuba. Antrenor: Stanislav Cherchesov.

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Belgia – Rusia: 2,45 este cota pentru „Ambele marchează şi peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: