Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Fanatik confirmat. Roger a semnat cu UTA Arad după ce a ”fugit” de la CFR Cluj. Update exclusiv

Roger nu se mai află pe lista de SuperLiga a CFR-ului. Mijlocașul brazilian vrea să plece la o altă echipă din primul eșalon al fotbalului românesc.
14.02.2023 | 19:03
Fanatik confirmat Roger a semnat cu UTA Arad dupa ce a fugit de la CFR Cluj Update exclusiv
UTA Arad a anunțat că a semnat cu mijlocașul brazilian Roger, plecat cu scandal de la CFR Cluj. Sursă foto: Facebook UTA Arad
ADVERTISEMENT
14-02-2023
17:11

Roger a semnat cu UTA Arad

UTA Arad a anunțat că a semnat cu mijlocașul brazilian Roger, plecat cu scandal de la CFR Cluj, informație dezvăluită în exclusivitate de jurnalistul Cristi Coste la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI încă din ultima zi a lunii ianuarie.

”UTA și Roger Junio au ajuns la un acord pentru un contract valabil pentru o perioadă de șase luni cu opțiune de prelungire din partea clubului pentru încă un sezon.

Mijlocașul brazilian, unul dintre cei mai apreciați jucători ai echipei  în perioada petrecută la Arad, se întoarce pe Arena Francisc Neuman după o pauză de un an. Roger a câștigat în sezonul trecut titlul în România cu CFR Cluj și a evoluat în această ediție a grupelor Conference League de unde s-a calificat în primăvara europeană cu echipa clujeană.

Născut pe 1 martie 1996, fotbalistul brazilian poate evolua pe oricare dintre cele trei poziții de la mijlocul terenului și va purta numărul 11 în acest sezon. Pentru UTA, jucătorul de 26 de ani a strâns 51 de meciuri în toate competițiile, a înscris cinci goluri și a oferit șapte pase decisive”, se arată pe site-ul oficial al grupării arădene.

Continuă mutările de trupe din SuperLiga, iar printre cei care și-ar putea schimba echipa se află și brazilianul Roger. Mijlocașul nu se mai află pe lista lui CFR Cluj pentru meciurile din campionat și vrea să se transfere liber de contract la UTA Arad.

Roger nu se mai află pe lista de SuperLiga a celor de la CFR Cluj

Roger vrea să plece de la CFR Cluj după un sezon petrecut în Gruia. Mijlocașul brazilian a venit în lotul campioanei României iarna trecută la insistențele lui Dan Petrescu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Totuși, fotbalistul brazilian nu mai face parte din planurile antrenorului, fiind scos de pe lista de SuperLiga. El poate evolua însă în meciurile din Conference League, unde campioana României o înfruntă pe Lazio peste aproximativ două săptămâni. De asemenea, Roger a fost păstrat și pe lista pentru Cupa României, fiind eligibil și pentru CFR Cluj II, care evoluează în Liga 3.

Practic, dintre cele 4 competiții în care sunt angrenate echipele de seniori ale clubului clujean, brazilianul a fost scos doar de pe lista de SuperLiga, acesta fiind adevăratul motiv al supărării sale.

ADVERTISEMENT

„Asta este discuția cu CFR Cluj, de-aia vrea să plece Roger liber de acolo, are o înțelegere cu cei de la UTA și vrea să ajungă liber de contract la Arad. Ar fi o variantă, mai ales că Otele trebuie să plece la CFR Cluj”, a dezvăluit jurnalistul Cristi Coste la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. VEZI VIDEO AICI.

Roger vrea să revină gratis la UTA Arad

Intenția lui Roger de a părăsi CFR Cluj și a reveni la UTA nu are vreo legătură cu negocierile care au avut loc între campioana României și arădenii pentru Philip Otele, transfer al cărui jucător a fost anunțat în exclusivitate de Neluțu Varga în FANATIK. De asemenea, Cristi Balaj, președintele ardelenilor, a precizat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI Otele se va alătura lotului liderului în vară.

ADVERTISEMENT

Formația antrenată de Laszlo Balint este de acord cu revenirea lui Roger în lotul arădenilor, însă singura condiție este ca mijlocașul cotat la 600.000 de euro de Transfermarkt să vină gratis la UTA.

Din informațiile FANATIK, mijlocașul brazilian mai are de rezolvat doar situația de la CFR Cluj, acolo unde se află în afara listei pentru SuperLiga, iar dacă va merge gratis la UTA, oficialii arădeni îl vor primi cu brațele deschise.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Roger în tricoul lui CFR Cluj

Roger a adunat 35 de partide pentru CFR Cluj, fără gol marcat, reușind cinci pase decisive. De asemenea, mijlocașul brazilian a evoluat în cinci din cele șase meciuri din grupele UEFA Conference League, singura absență fiind la meciul tur cu Sivasspor când a fost pe banca de rezervă.

De cealaltă parte, în perioada petrecută la UTA Arad, Roger a jucat 51 de meciuri și a marcat de 5 ori. Totodată, mijlocașul trecut pe la Kukesi (Albania) sau Riga (Letonia) a pasat decisiv de șapte ori.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Roger, conform Transfermarkt. 
  • 86 de partide a jucat în total Roger la UTA Arad și CFR Cluj până în acest moment. 
ADVERTISEMENT