Sport

Campioana Europei, în colaps financiar! Superstarul dorit de CSM București și-a ales următoarea destinație

Vipers Kristiansand este în colaps financiar și este aproape de faliment. Anna Viahireva a fost dorită în trecut de CSM București, dar va pleca la Brest, în Franța.
21.01.2024 | 12:41
Campioana Europei in colaps financiar Superstarul dorit de CSM Bucuresti sia ales urmatoarea destinatie
Campioana Europei, în colaps financiar! Superstarul dorit de CSM București și-a ales următoarea destinație. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vipers Kristiansand a câștigat ultimele trei ediții din Liga Campionilor, dar are grave probleme financiare și este posibil să intre în faliment la finalul actualei stagiuni. Handbalistele chiar au sunat suporterii, în încercarea disperată de a salva echipa prin sponsorizări.

Campioana Europei, în colaps financiar! Vipers nu are bani să încheie sezonul

Imediat după ce a câștigat al treilea trofeu la rând din Liga Campionilor, în vara anului 2023, se anunța finalul hegemoniei pentru Vipers. Antrenorul Ole Gustav Gjekstad a părăsit banca tehnică și a semnat cu Odense.

ADVERTISEMENT

Dar situația este de-a dreptul disperată. Vipers nu are bani să încheie sezonul, iar Katrine Lunde, legendarul portar norvegian, spune că ar fi o lovitură devastatoare pentru oraș pentru comunitate ca echipa să dispară:

„Situația este destul de dificilă. Nu îmi pasă prea mult de jobul meu, dar mă gândesc ce lovitură ar fi pentru oraș și pentru copiii din comunitate dacă nu găsim o soluție. Am un nod în gât, nici nu pot să plâng”, a spus Lunde.

ADVERTISEMENT

Anna Viahireva, dorită în trecut de CSM București, va semna cu Brest!

Echipa norvegiană are în componență staruri ale handbalului mondial și, cel mai probabil, în vară vom asista la un exod de la Vipers. Una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii, Anna Viahireva, a fost dorită de CSM București.

În urmă cu doi ani, Vipers și CSM București au ofertat-o. Clubul din capitala României chiar îi oferea un salariu identic cu cel al Cristinei Neagu, 20.000 de euro lunar. Interul dreapta din Rusia a refuzat și a semnat cu Vipers.

ADVERTISEMENT

Nici în această vară, Viahireva nu va ajunge la “tigroaice”. Rusoaica s-a înțeles cu Brest și urmează să fie prezentată oficial la echipa franceză, care se schimbă din temelii la vară. Actualul antrenor, Pablo Morel, a semnat cu Gloria Buzău.

Viahireva: ““Nu pot să spun că o să vin în România, dar mereu există o posibilitate să joc aici”

Echipa va fi preluată de Raphaëlle Tervel, o fostă mare handbalistă a Franței, actualmente antrenor secund la Gyor. Pe lângă Viahireva, Brest vrea să o transfere pe Chloé Valentini de la rivala Metz, deși extrema stângă tocmai și-a prelungit contractul până în 2027.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru FANATIK în 2023 după meciul Rapid – Vipers din sferturile Ligii Campionilor, Anna Viahireva a declarat că ar putea să joace într-o bună zi și pentru un club din România:

“Nu pot să spun că o să vin în România, dar mereu există o posibilitate să joc aici. Niciodată să nu spui niciodată”, a declarat jucătoarea lui Vipers Kristiansand.

Handbalistele de la Vipers au început deja să semneze angajamente la alte echipe. Océane Sercien-Ugolin va juca la Debrecen din vară și rămâne de văzut ce se va alege de echipa norvegiană care a dominat handbalul mondial în ultimii ani.

  • 3 trofee Champions League consecutiv a câștigat Vipers (2021-2023)
  • 28 de ani are Anna Viahireva
ADVERTISEMENT