Sport

Unde se pregătesc FCSB, CFR Cluj, U Craiova şi Dinamo pentru a doua parte din sezonul 2021-2022. Cantonamentele de iarnă ale echipelor din Liga 1

FANATIK îți prezintă calendarul celor mai importante echipe din Liga 1, când au loc reunirile, unde se desfășoară cantonamentele și adversarii din meciurile amicale.
02.01.2022 | 12:02
Unde se pregatesc FCSB CFR Cluj U Craiova si Dinamo pentru a doua parte din sezonul 20212022 Cantonamentele de iarna ale echipelor din Liga 1
FANATIK îți prezintă programul de pregătire al echipelor din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Crăciunul și Revelionul au trecut, iar cele mai importante echipe din Casa Pariurilor Liga 1 se pregătesc de reunire și de pregătirea de iarnă, una destul de scurtă, ținând cont că etapa a 22-a începe pe data de 21 ianuarie.

Dacă CFR Cluj, Universitatea Craiova și Rapid au optat pentru cantonamente în străinătate, FCSB și Dinamo se vor pregăti la baza lor din Berceni, respectiv Săftica.

ADVERTISEMENT

Cum arată programul de pregătire al lui CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Dinamo și Rapid

Liderul autoritar din Liga 1, CFR Cluj, se reunește pe data de 3 ianuarie, iar Dan Petrescu a optat pentru un cantonament în însorita Spanie, la Oliva Nova. Pentru CFR Cluj urmează un meci extrem de important, derby-ul cu FCSB pe data de 23 ianuarie, iar cu o victorie, ardelenii s-ar putea distanța la 13 puncte de locul 2.

Ardelenii au reușit deja primul transfer și l-au adus pe Sergiu Buș, iar CFR-ul anunță schimbări masive de lot în această iarnă prin vocea președintelui Cristi Balaj:

ADVERTISEMENT

De altfel, FANATIK a anunțat în exclusivitate lista neagră de 12 jucători a lui Dan Petrescu, care nu vor mai continua în Gruia, care are în cap de listă pe Denis Alibec și Runar Mar Sigurjonsson, jucătorii cu cele mai mari salarii.

FCSB, cantonament în baza de pregătire de la Berceni

Echipa lui Toni Petrea se reunește pe data de 3 ianuarie, însă FCSB nu va efectua un cantonament în străinătate, după ce și-a anulat cantonamentul din Antalya (Turcia) din cauza restricțiilor COVID-19.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului au trebuit să ia această decizie din cauza faptului că marea majoritate a jucătorilor nu sunt vaccinați și ar fi fost nevoiți să stea în carantină două săptămâni la întoarcerea în țară.

FCSB va avea dificultăți și în găsirea unor adversari pentru a disputa meciuri amicale, majoritatea echipelor fiind plecate în Turcia în cantonament, în timp ce cluburile de Liga 2 vor relua pregătirile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova continuă tradiția cantonamentelor în Turcia

Echipa lui Laurențiu Reghecampf se reunește luni, 3 ianuarie, iar în aceeași zi „leii” vor pleca în Antalya cu o cursă charter. Jucătorii Universității Craiova vor avea parte de o bază de pregătire de cinci stele la Gloria Sports Arena: mai multe terenuri, hotel de cinci stele, sală de forță și recuperare și un stadion cu pistă de atletism.

Oltenii vor disputa și trei meciuri amicale. Primul pe 9 ianuarie cu Paksi FC (Ungaria), pe 14 ianuarie cu FC Baník Ostrava (Cehia), în timp ce adversarul din meciul de pe 16 ianuarie va fi stabilit ulterior. Laurențiu Reghecampf nu este deloc mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, iar FANATIK a aflat în exclusivitate lista neagră de nouă nume a antrenorului, cu jucători care au șanse minime să mai continue în Bănie.

Universitatea Craiova va reveni în România pe data de 20 ianuarie, cu două zile înaintea derby-ului cu Rapid, un meci extrem de important pentru suporteri și care se va disputa pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Rapid se pregătește de play-off tot în Antalya

Echipa lui Mihai Iosif se reunește tot pe data de 3 ianuarie. Rapidiștii vor pleca apoi pe 5 ianuarie în cantonamentul din Lara Antalya (Turcia), unde se vor pregăti timp de zece zile.

Antrenorul Rapidului a decis să renunțe deja la cinci jucători: Mircea Leasă, Aniestis Nastos, Alexandru Ioniță II, Raul Costin și Bogdan Barbu, iar Miță Iosif spera ca Moș Crăciun să îi aducă patru-cinci transferuri: „Cu siguranță sper ca Moș Crăciun să vină cu patru-cinci jucători. O să vorbesc cu Moșu’. I-am trimis scrisoare de ceva timp. Avem nevoie de calitate și cantitate”.

În Turcia, giuleștenii vor juca primul amical pe 8 ianuarie împotriva unui adversar ca urmează a fi stabilit. Pe 11 ianuarie Rapid va juca cu ocupanta locului șapte din liga secundă din Turcia, Samsunspor. Ultimul amical se va disputa în compania lui Raków Częstochowa, vicecampioana Poloniei și câștigătoarea Cupei și Supercupei Poloniei.

Dinamo se reunește pe 5 ianuarie și se va cantona la baza de la Săftica

Dinamo a trecut prin cel mai greu an din istorie, iar administratorul special al clubului a anunțat că echipa nu va pleca în cantonament în străinătate deoarece sunt probleme financiare și va rămâne la baza de la Săftica.

FANATIK a aflat în exclusivitate despre problemele cu gazonul de la Săftica, iar temperaturile scăzute ar putea afecta și mai mult starea gazonului și implicit pregătirea „câinilor”.

Dinamo va juca trei meciuri amicale, dintre care două cu CS Mioveni și Farul Constanța: „La propunerea lui Mircea Rednic, cum timpul e foarte scurt, am zis că facem la Săftica. Stoican e de acord, i-am spus de la început acest lucru. Avem 3 meciuri perfectate deja: cu Mioveni, cu Farul, pe 8, 12 și 15 ianuarie. Vom juca la Constanța și la Mioveni, sunt terenurile mai bune. Ne deplasăm noi, ca la meci”, a declarat Iuliu Mureșan la Digi Sport. Dinamo debutează în 2022 în primul meci al etapei a 22-a, pe stadionul din Trivale cu FC Argeș, pe 21 ianuarie de la ora 18:00.

Cum arată pregătirea celorlalte echipe din Casa Pariurilor Liga 1

FC Argeș nu a optat de asemenea pentru un cantonament de iarnă în străinătate. Elevii lui Andrei Prepeliță vor face un cantonament la baza naționalei de la Mogoșoaia în perioada 5-15 ianuarie. Argeșenii vor juca și două meciuri amicale în această perioadă.

FC Voluntari se va reuni tot pe 3 ianuarie și va pleca într-un cantonament în Antalya, la fel ca FC Botoșani, care va sta în Turcia în perioada 7-17 ianuarie.

Farul Constanța și CS Mioveni vor desfășura de asemenea cantonamente în România și vor juca un meci amical cu Dinamo. La fel se va întâmpla și cu Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni ,care din cauza problemelor financiare nu va mai pleca în cantonament în străinătate.

Singura echipă din play-out care va pleca într-un cantonament de iarnă în afara țării este UTA. Arădenii vor merge și ei de pe 5 ianuarie tot în Turcia, unde au programate două partide amicale.

  • 21 ianuarie e data la care se reia campionatul în România 
ADVERTISEMENT