Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Care e cea mai mare problemă de la FCSB. ”Gigi Becali și-a construit o jucărie pe banii lui. Nu poți lua titlul fără antrenor!” Video exclusiv

FCSB este „jucăria lui Gigi Becali”, iar imixtiunile patronului în treburile staff-ului tehnic sunt cauzele pentru care titlul nu a mai fost câștigat de șapte ani.
29.12.2022 | 09:31
Care e cea mai mare problema de la FCSB Gigi Becali sia construit o jucarie pe banii lui Nu poti lua titlul fara antrenor Video exclusiv
Gigi Becali, la o conferință de la Palat. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a avut o revenire spectaculoasă cu Mihai Pintilii antrenor, a urcat până pe locul 3 în SuperLiga și începe să viseze din nou că s-ar putea bate cu șanse reale la titlul de campioană. Cu toate că locul din clasament, distanța de doar 7 puncte față de liderul Farul și faptul că la finalul sezonului regular punctele se vor înjumătăți le dau dreptul să spere, majoritatea specialiștilor nu cred în șansele „roș-albaștrilor”. Iar motivul e unul singur: Gigi Becali!

Gigi Becali, principala problemă de la FCSB

Analizând situația de la FCSB în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Andrei Vochin este de părere că toate problemele vin de la finanțatorul Gigi Becali și de la faptul că acesta crede că poate fi și antrenor.

ADVERTISEMENT

”Nu merge că nu ia campionatul, nu merge că nu reușesc să mai adune trofee. Problema este că e greu ca o echipă să câștige titlul fără antrenor. Este extrem de greu. Dacă lumea nu înțelege că antrenorul e centrul universului în fotbal, înseamnă că nu pricepe nimic din fotbal.

De acolo pleacă totul și nu vorbim de parte tehnico-tactică. Totul pleacă de la autoritate, de la management, pentru că în realitate antrenorul este un manager. Dacă ești și lider, cu atât mai mai mult. Dar nu poți face față fără să ai pe bancă o autoritate”, a declarat Vochin.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

De ce nu poate fi Gigi Becali un antrenor de succes

Oficialul FRF consideră că toate lumea din cadrul clubului a înțeles că Becali nu se pricepe la a fi antrenor și a afirmat la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că nu poți face echipa atât timp cât nu ești prezent la antrenament pentru a vedea toate detaliile.

”Lui Gigi nu-i este acceptată autoritatea de tehnician pentru că nu are această calitate. Crezi că e greu să te prinzi când cineva se pricepe sau nu se pricepe la fotbal? Îl văd toți că este un amator pasionat de ce face, și-a construit o jucărie pe banii lui, dar asta nu înseamnă că ești un profesionist.

ADVERTISEMENT

Nu ai nicio treabă cu antrenoratul, nu ai fost acolo, nu poți lua decizii. Deciziile de formare ale unei echipei, primul ’11’, lotul de jucători, toate deciziile astea se iau în urma procesului de antrenament. Ori dacă tu nu ești acolo și vrei să decizi care sunt ăia 11, înseamnă că tu nu cunoști 80-90% dintre parametrii pe care trebuie să-i descoperi la antrenament.

Și nu vorbesc numai de parametrii tehnici, fizici, vorbesc despre modul de implicare, foarte mulți parametri de ordin mental pe care tu îi sesizezi la antrenament, vezi ce se întâmplă acolo, câtă implicare este. Ori dacă nu le ai pe astea e foarte greu să câștigi titlul. Iar dacă ai câștiga titlul ar însemna că e o competiție de amatori”, a mai spus Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, s-a întrebat și el cum de Gigi Becali suportă să fie umilit an de an, ratând de fiecare dată titlul. Ultima oară când FCSB se încorona campioană se întâmpla la finele sezonului 2014-2015, cu Gâlcă antrenor. „Din păcate, după această jumătate de sezon, doar asta a rămas de FCSB: jocul scârțâie. Așa e când nu ai antrenor. Eu sunt curios. Gigi nu s-o fi plictisit? Nu te plictisești să tot fii locul 3-4.

Cum să nu vrei să câștigi mereu? Nu am altă mentalitate. Eu m-aș simți umilit să tot pierd, să tot pierd. Dacă FCSB lua campionatul în locul lui CFR în ultimii cinci ani, ar fi câștigat de trei ori mai mulți bani”, a spus Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT