Sport

Carlos Alcaraz pierde locul 1 ATP după 20 de săptămâni din cauza absenței de la Australian Open. Cine va fi noul lider

După doar 20 de săptămâni în care a ocupat locul 1 ATP, Carlos Alcaraz se vede nevoit să cedeze fotoliul de lider din cauza absenței de la Australian Open.
28.01.2023 | 12:23
Carlos Alcaraz pierde locul 1 ATP dupa 20 de saptamani din cauza absentei de la Australian Open Cine va fi noul lider
După doar 20 de săptămâni în care a ocupat locul 1 ATP, Carlos Alcaraz se vede nevoit să cedeze fotoliul de lider din cauza absenței de la Australian Open. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ibericul a urcat în fruntea ierarhiei tenisului masculin după finala câștigată în fața lui Casper Ruud la US Open 2022, primul său trofeu de Grand Slam din carieră.

Absent la Australian Open, Carlos Alcaraz va pierde locul 1 ATP

Carlos Alcaraz a fost nevoit să declare forfait pentru Australian Open, primul Grand Slam al anului, din cauza unei accidentări, iar acum se vede nevoit să predea și locul 1 în clasamentul ATP, pe care l-a ocupat timp de 20 de săptămâni.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a sperat că ar putea păstra șefia ierarhiei și după turneul de la Melbourne, dar faptul că în finală au ajuns grecul Stefanos Tsitsipas și sârbul Novak Djokovic este o certitudine că liderul se va schimba începând de luni, 30 ianuarie.

Prima poziție va fi ocupată de cel care va reuși să se impună în ultimul act de la Australian Open, ceea ce face și mai interesant meciul programat să se joace duminică, 29 ianuarie, de la ora 10:30 (ora României).

ADVERTISEMENT

În cazul în care se va impune pe Rod Laver Arena, Tsitsipas va câștiga primul său Grand Slam din carieră și va urca în premieră pe locul 1 ATP. Grecul a pierdut în 2021 în fața lui Djokovic în singura sa finală de Grand Slam, la Roland Garros. El a mai jucat trei semifinale la Melbourne, în 2019, 2021 și 2022.

Djokovic îl poate egala pe Nadal la titlurile de Grand Slam

Pentru Novak Djokovic niciuna dintre cele două situații nu reprezintă o necunoscută. Sârbul este deținătorul recordului pentru cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, nu mai puțin de 373.

ADVERTISEMENT

Nole are în palmares 21 titluri de Grand Slam cucerite, dintre care 9 au venit la Australian Open, cele mai multe reușite în istorie de vreun jucător. Dacă se va impune duminică, el îl va egala pe rivalul său Rafael Nadal la titluri de Grand Slam (22).

Djokovic, care a ratat ediția precedentă de la Melbourne pentru că nu era vaccinat împotriva Covid-19, are un palmares net favorabil în fața lui Tsitsipas: 10-2. De altfel, veteranul de 35 de ani a lansat o provocare pentru viitorul său adversar.

ADVERTISEMENT

”Înseamnă enorm pentru mine, mai ales în această parte a carierei mele. Am nevoie de toată energia. Sunt recunoscător că încă am energie pentru a juca la acest nivel. E minunat, sunt la 110% energie. Stefanos, ne vedem poimâine!”, a fost mesajul sârbului după calificarea în finală.

ADVERTISEMENT