Sport

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea pentru semifinala de la Miami Open 2023. Sumă uriașă după luna de vis pe care a avut-o în SUA

Sorana Cîrstea a dat lovitura în SUA, după ce a jucat la Miami Open și sferturi de finală la Indian Wells. Cât primește pentru cele două performanțe.
01.04.2023 | 00:49
Cati bani a castigat Sorana Cirstea pentru semifinala de la Miami Open 2023 Suma uriasa dupa luna de vis pe care a avuto in SUA
Sorana Cîrstea a dat lovitura prin calificarea în semifinale la Miami Open și va primi un premiu în bani important pentru această performanță. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
31-03-2023
21:55

Câți bani a făcut Sorana Cîrstea după o lună de vis în SUA

Sorana Cîrstea a fost eliminată în semifinale de la Miami Open 2023, de Petra Kvitova, scor 5-7, 4-6. Rămâne o performanță excleentă pentru româncă și vine la pachet cu un cec de 352.635 de dolari.

A fost o lună aprilie excelentă pentru Sorana, care s-a descurcat excelent și pe Coasta de Vest a SUA, nu doar în Est. În California, la Indian Wells, Sorana a jucat sferturi de finală, fiind eliminată de Iga Swiatek. A încasat 184.465 de dolari pentru acea performanță.

Astfel, Sorana obține un total de 537.100 dolari din aventura americană și este printre jucătoarele care au câștigat cei mai mulți bani în 2023.

Românca aflată pe locul 74 WTA, a reușit un joc fantastic în sferturile de finală și a învins-o pe bielorusa Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 2 și poziția secundă în clasamentul mondial, scor 6-4, 6-4.

Sorana Cîrstea, premiu consistent în bani după calificarea în semifinale la Miami Open

Calificarea în semifinale la Miami Open i-a adus Soranei Cîrstea un premiu în bani extrem de mare. Victoria în fața Arynei Sabalenka înseamnă un cec în valoare de 352.635 de dolari pentru jucătoarea noastră.

ADVERTISEMENT

Pentru Sorana Cîrstea, calificarea în careul de ași este cea mai bună performanță în turneul WTA 1000 din Florida, dar românca visează la mult mai mult. Și asta mai ales că a reușit să treacă de sportiva din Belarus, cea mai în formă la acest moment.

În cazul în care va reuși calificarea în marea finală, românca va primi un premiu în valoare de 662.360 de dolari, iar dacă va da marea lovitură și va câștiga turneul Miami Open va pleca acasă cu un cec de 1.262.220 de dolari.

ADVERTISEMENT

Sorana, urcare importantă în clasamentul WTA

Victoria în fața Arynei Sabalenka, una dintre cele mai importante din cariera Soranei Cîrstea, îi aduce româncei nu mai puțin de 390 de puncte în clasamentul WTA. Înainte de sferturile de finală, ea ajunsese pe poziția 51, iar calificarea în semifinale înseamnă o ascensiune de încă 10 locuri, până pe poziția 41 în clasamentul live.

Este o performanță remarcabilă pentru jucătoarea noastră, care are însă o oportunitate nemaipomenită dacă va reuși să meargă până la capăt. Un succes la Miami i-ar aduce o fantastică revenire în Top 20.

ADVERTISEMENT

Mai mult, dacă va câștiga trofeul la Miami, Sorana Cîrstea va strânge în total 1.828 de puncte în clasamentul WTA și o va depăși pe Simona Halep, care este suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022.

Parcurs excelent pentru Cîrstea pe tărâm american

Sorana Cîrstea se află la a doua tinerețe și asta o arată cel mai bine rezultatele excelent obținute după ce a început o colaborare cu antrenorul suedez Thomas Johansson. Ea a făcut sferturi de finală și la Indian Wells, acolo unde a cedat în fața liderului mondial Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT

Printre rezultatele fantastice reușite de româncă la cele două mari turnee de pe tărâm american se numără și victoriile realizate în fața sportivei franceze Caroline Garcia, locul 4 WTA, atât la Indian Wells, cât și la Miami.

ADVERTISEMENT