Sport

Câți bani a luat West Ham pentru câștigarea Conference League! Avantajul de care beneficiază în ediția viitoare a cupelor europene

West Ham a câștigat cea de-a doua ediție a Conference League, însă suma de bani pe care englezii o vor primi de la UEFA nu este una prea mare.
08.06.2023 | 00:07
Cati bani a luat West Ham pentru castigarea Conference League Avantajul de care beneficiaza in editia viitoare a cupelor europene
West Ham a câștigat cea de-a doua ediție a Conference League, însă suma de bani pe care englezii o vor primi de la UEFA nu este una prea mare. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

”Ciocănarii” și-au trecut în palmares al doilea trofeu continental, după ce i-au invins pe italieni în finala de la Praga cu scorul de 2-1, cu un gol marcat de Biwen pe finalul întâlnirii.

Bani puțini pentru West Ham după câștigarea Conference League

Finala Conference League dintre Fiorentina și West Ham United a fost o bătălie mai mult pentru orgolii și pentru viitor, deoarece banii pe care englezii îi vor încasa de la UEFA după ridicarea trofeului sunt destul de puțini.

ADVERTISEMENT

Astfel, trupa lui Davis Moyes va primi un bonus de 5 milioane de euro pentru câștigarea celei de-a treia competiții europene, unul mult mai mic față de cel pe care îl va încasa regina din Champions League, adică 20 de milioane de euro.

Premiul din Conference League este și sub cel din Europa League, acolo unde câștigătoarea Sevilla a încasat 8,6 milioane de euro. Dezamăgiți de pierderea finalei Conference League, italienii de la Fiorentina se vor alege cu doar 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

West Ham, direct în grupele Europa League

Pe lângă partea financiară pusă la bătaie în finala de la Praga, câștigătoarea trofeului Conference League se mai alege cu un premiu mult mai important. West Ham va merge în sezonul viitor direct în faza grupelor Europa League, acolo unde va fi în urma capilor de serie.

Este un bonus extraordinar pentru insulari, deoarece altfel nu ar fi avut drept de participare în stagiunea următoare a cupelor europene. Și asta pentru că au încheiat abia pe locul 14 în Premier League, după ce mult timp au tremurat pentru salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Succesul înregistrat de West Ham în Conference League este echivalent cu un record atins de Anglia în ceea ce privește participarea în ediția viitoare a cupelor europene. Astfel, în sezonul 2023/2024 vom avea nu mai puțin de 8 echipe din Premier League la startul Champions League (Manchester City, Arsenal, Newcastle, Manchester United), Europa League (Liverpool, Brighton) și Conferenece League (West Ham, Aston Villa).

În schimb, pentru  Fiorentina pierderea finalei Conference League este un dublu eșec. Pe lângă faptul că s-a ales cu bani puțini, italienii nu vor participa nici în sezonul viitor al cupelor europene, pentru că în Serie A au terminat pe poziția a opta, prima sub linia ce ducea în Europa.

ADVERTISEMENT

Fanii englezi i-au spart capul căpitanului Fiorentinei

Finala Conference League a adus și scene terifiante pe ”Eden Arena” din Praga. În minutul 34, la un corner bătut de Cristiano Biraghi, fanii lui West Ham United au început să arunce cu mai multe obiecte înspre fotbalistul Fiorentinei, care a fost lovit în cap.

Căpitanul italienilor s-a ales cu capul spart, iar arbitrul a decis întreruperea jocului timp de patru minte pentru a permite doctorilor să intre pe teren și să-i acorde fotbalistului îngrijiri medicale și să-l panseze.

ADVERTISEMENT