Fotbal international

Câți fani au fost de fapt la finala Cupei Mondiale: ”Full capacity” / ”Mii de locuri libere”. Trimisul FANATIK a elucidat misterul

Finala Cupei Mondiale, cel mai mare eveniment fotbalistic, a stârnit controverse în ceea ce privește numărul de fani prezenți la Argentina - Franța.
18.12.2022 | 19:18
Cati fani au fost de fapt la finala Cupei Mondiale Full capacity  Mii de locuri libere Trimisul FANATIK a elucidat misterul
Finala Cupei Mondiale, cel mai mare eveniment fotbalistic, a stârnit controverse în ceea ce privește numărul de fani prezenți la Argentina - Franța. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Marele meci se joacă pe Lusail Iconic Stadium, cea mai mare arenă din Qatar, care are o capacitate de 88.966 de locuri.

Scandal cu numărul de fani de la finala Cupei Mondiale

Organizatorii Cupei Mondiale ne-au obișnuit să umfle cifrele în privința numărului de spectatori prezenți pe stadioane și sunt acuzați că au făcut același lucru și la finala Argentina – Franța, deșii fanii nu ar fi umplut arena la maximum.

ADVERTISEMENT

Cu puțin înainte ca arbitrul polonez Szymon Marciniak să pună capăt primelor 90 de minute ale finalei, organizatorii au anunțat că partida s-a disputat cu casa închisă. Pe ecranul gigantic din stadion a fost afișat numărul 88.966.

Însă, cotidianul britanic The Independent a precizat că și de această dată organizatorii qatarezi au umflat cifrele și că de fapt au fost mii de locuri goale pe Lusail Iconic Stadium la duelul dintre Argentina și Franța. ”Penibil”, a titrat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Prezent la marele meci, trimisul FANATIK în Qatar a lămurit această dilemă. ”Într-adevăr la începutul reprizei secunde au existat câteva sute de locuri libere în tribune, dar în minutul 55 organizatorii au avut grijă să le umple cu voluntari”, a transmis Marian Popovici.

Penalty-uri ușor acordate în finala Cupei Mondiale

Finala Argentina – Franța a intrat în prelungiri, după ce la finalul primelor 90 de minute scorul a fost egal, 2-2. Sud-americanii au dominat 80 de minute din joc și au condus cu 2-0, dar s-au trezit egalați în doar două minute după ”dubla” lui Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Argentina a făcut un meci perfect în fața Franței, în prima repriză a finalei Cupei Mondiale din Qatar, iar faza din care a reușit golul de 2-0 a fost fabuloasă. A fost nevoie de doar 4 pase pentru ca Angel Di Maria să înscrie.

Sud-americanii au deschis scorul prin Lionel Messi, în minutul 23, care a transformat cu precizie un penalty ușor acordat. Di Maria a pătruns în partea stângă talonat de Ousmane Dembele, iar la un moment dat s-a împiedicat în picioarele francezului.

ADVERTISEMENT

Didier Deschamps a luat o decizie în stilul lui Gigi Becali și a hotărât să facă două schimbări înainte de pauză. Olivier Giroud și Ousmane Dembele au fost sacrificați, iar în locul lor au intrat Marcus Thuram, respectiv Kolo Muani.

ADVERTISEMENT