Sport

Ce şanse au echipele româneşti la calificarea în play-off-ul din Conference League! Toate calculele după “joia patimilor” în Europa

Care sunt şansele echipelor din România la calificarea în play-off-ul din Conference League, după prima manşă din turul 3 preliminar. FCSB este singura care şi-a câştigat meciul
04.08.2022 | 23:02
Ce sanse au echipele romanesti la calificarea in playofful din Conference League Toate calculele dupa joia patimilor in Europa
Care sunt şansele echipelor din România la calificarea în play-off-ul din Conference League
ADVERTISEMENT

Prima manşă din turul 3 preliminar al Conference League nu a fost de bun augur pentru echipele din România. Avem două goluri marcate în patru meciuri, iar una dintre reprezentantele noastre este ca şi eliminată după un rezultat catastrofal pe teren propriu.

FCSB stă cel mai bine dintre cele patru echipe: a marcat, a câştigat şi are cele mai mari şanse la calificarea în play-off-ul Conference League

FCSB a intrat prima în turul 3 preliminar al Conference League şi a jucat miercuri cu DAC Dunajska Streda. “Roş-albaştrii” s-au impus, scor 1-0, după golul marcat de Joonas Tamm, şi pornesc cu prima şansă la calificarea în play-off.

ADVERTISEMENT

În manşa retur, care se va juca pe 11 august, de la ora 20:30, FCSB se poate califica şi cu o remiză, fiind singura echipă care are la dispoziţie şi acest rezultat, pe lângă o victorie, pentru a merge mai departe. Chiar dacă jocul vicecampioanei a scârţâit în acest start de sezon, mai ales în campionat, sprijinul suporterilor de pe Arena Naţională, aşa cum s-a întâmplat şi la returul cu Saburtalo, poate aduce un avantaj major.

Dacă va trece de DAC Dunajska Streda, FCSB ar urma s-o întâlnească pe câştigătoarea dublei dintre Viking (Norvegia) şi Sligo Rovers (Irlanda). Norvegienii au câştigat deja prima manşă, scor 5-1, astfel că sunt cu un picior şi jumătate în play-off.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj trăieşte periculos, la fel ca după prima manşă din turul 1 al Ligii Campionilor

CFR Cluj a obţinut un rezultat de egalitate în turul cu Şahtior Soligorsk, scor 0-0, într-un meci jucat pe teren neutru. Campioana României a avut o prestaţie modestă, iar Yuri Matias, care a lovit bara, a ratat singura mare ocazie a clujenilor. De cealaltă parte, formaţia din Belarus a avut două mari ocazii de a înscrie, iar salvarea ardelenilor a venit de la Simone Scuffet.

Pentru meciul retur, programat pe 11 august, de la ora 20:00, CFR Cluj are nevoie de o victorie pentru a obţine calificarea în play-off. Un nou rezultat de egalitate ar trimite returul în prelungiri, iar ardelenii au comis-o deja în actualul sezon. După 0-0 în prima manşă cu Pyunik Erevan, în Armenia, CFR Cluj a făcut 2-2 în returul din Gruia, dar a ratat calificarea la loviturile de departajare, ceea ce a însemnat eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

În cazul unei calificări, CFR Cluj va întâlni, în play-off, pe pierzătoarea dublei dintre NK Maribor (Slovenia) şi HJK (Finlanda), din turul 3 al Europa League. Finlandezii au produs surpriza, în tur, şi au câştigat cu 2-0 în deplasare.

Universitatea Craiova, obligată să câştige la două goluri returul cu Zorya Lugansk pentru a prinde play-off-ul

Universitatea Craiova a făcut un meci modest, la Lublin, cu Zorya Lugansk, iar ucrainenii s-au impus cu 1-0. În 90 de minute, oltenii au avut un singur şut pe spaţiul porţii, iar adversara a dominat-o la toate capitolele.

ADVERTISEMENT

Returul este programat pe 11 august, de la ora 20:30, iar Universitatea Craiova are nevoie de o victorie la două goluri diferenţă pentru a obţine calificarea în play-off-ul Conference League. Un succes la diferenţă minimă ar însemna că cele două echipe vor juca două reprize de prelungiri.

Dacă o va elimina pe Zorya Lugansk, Universitatea Craiova o va întâlni pe câştigătoarea dublei dintre Hapoel Be’er Sheva (Israel) şi Lugano (Elveţia). Israelienii au câştigat meciul tur, în deplasare, scor 2-0.

Sepsi Sfântu Gheorghe, misiune aproape imposibilă pentru calificarea în play-off-ul Conference League

Sepsi Sfântu Gheorghe a pierdut prima manşă a dublei cu Djurgarden, scor 1-3, pe teren propriu, după ce suedezii au avut la un moment dat un avantaj de trei goluri. Golul covăsnenilor a venit în minutul 79, când Alex Tudorie a transformat o lovitură de la 11 metri.

Returul se va juca pe 11 august, de la ora 20:00, iar misiunea lui Sepsi Sfântu Gheorghe este aproape imposibilă. Pentru a împinge dubla în prelungiri, jucătorii lui Cristiano Bergodi au nevoie, în Suedia, de o victorie la două goluri diferenţă.

Câştigătoarea acestei duble o va întâlni pe APOEL (Cipru) sau Kyzylzhar (Kazahstan). În meciul tur, ciprioţii s-au impus la limită, scor 1-0, în urma unui gol marcat de Georgios Efrem.

ADVERTISEMENT