Life

Ce se întâmplă cu sezonul 2 din Wednesday, serialul fenomen de pe Netflix. Vestea care îi bucură pe toți fanii din România. Spoiler Alert

Al doilea sezon al serialului fenomen Wednesday este deja anunțat, iar fanii din România vor avea de ce să se bucure când vine vorba de producția lui Tim Burton pentru Netflix.
27.01.2023 | 18:19
Ce se intampla cu sezonul 2 din Wednesday serialul fenomen de pe Netflix Vestea care ii bucura pe toti fanii din Romania Spoiler Alert
Veste uriașă despre Sezonul 2 din Wednesday, serialul fenomen de pe Netflix / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Serialul Wednesday a provocat un adevărat fenomen mondial, producția lui Tim Burton pentru Netflix fiind unul dintre cele mai vizionate seriale din istoria platformei. Filmat în România, serialul în care apar și actori români precum George Burcea – Lurch – sau Victor Dorobanțu – Mânuță – și care dau replica unor vedete de talie mondială precum Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Christina Ricci sau superba Jenna Ortega părea să pregătească un următor sezon departe de țara noastră. FANATIK a aflat, însă, adevărul.

Veste uriașă despre Sezonul 2 din Wednesday, serialul fenomen de pe Netflix

FANATIK a aflat în exclusivitate că discuțiile despre cel de-al doilea sezon al superproducției Netflix, Wednesday, se duc la modul cel mai serios, singurul lucru care trebuie stabilit fiind locul unde vor da drumul la filmări.

ADVERTISEMENT

Scenograful Mihai Dorobanțu ne-a oferit detalii inedite despre sezonul 2 al producției Wednesday de pe Netflix. În momentul de față, întrebarea care stă pe buzele tuturor românilor este următoarea: se mai filmează sau nu în România? A rămas regizorul și producătorul Burton atât de dezamăgit încât mută producția în altă țară, așa cum s-a spus?

Mihai Dorobanțu a povestit, în exclusivitate pentru cititorii FANATIK, faptul că orașul Jericho apare și în sezonul 2 al producției Netflix. Pentru că este deja construit, chiar dacă unele clădiri au fost puțin afectate de fenomenele meteo, se pot reface extrem de ușor.

ADVERTISEMENT

Practic, ar fi inutil pentru întreaga echipă să construiască, de la 0, același oraș și, culmea, să mai fie și identic, așa cum ar trebui. Acesta este un prim detaliu important care ne dă speranțe că sezonul 2 se va filma tot la noi în țară.

”Suntem pe primul loc în preferințele echipei de producție”

Un alt lucru extrem de important este legat de costuri. Se pare că România este pe locul 1 în topul preferințelor lui Burton pentru filmarea sezonului 2, iar pe locul 2 ar fi Canada, doar că acolo lucrurile se complică puțin, fiind vorba de alte costuri, mult mai mari.

ADVERTISEMENT

„S-a spus că se va filma în Praga, la Paris și în multe alte orașe sau țări din întreaga lume. Aici, la Buftea, noi avem 19 platouri care pot fi convertite în funcție de orice fel de proiect. Cu decorul necesar, asigurăm tot ce e nevoie pentru filmări.

Orașul Jericho apare și în sezonul 2, așa că suntem pe primul loc în preferințele echipei de producție. Deocamdată nu s-a spus nimic oficial în acest sens”, a spus Mihai Dorobanțu, pentru FANATIK, despre Wednesday.

ADVERTISEMENT

Serialul Wednesday, filmat la Palatul Cantacuzino și la Buftea

Serialul care a făcut furori în toată lumea, devenind unul dintre cele mai vizionate producții ale Netflix, Wednesday, a fost filmat în cea mai mare parte în România, la Palatul Cantacuzino din Bușteni și la studiourile Buftea.

Castelul Cantacuzino a fost scena unde s-au filmat cadrele care țineau de Academia Nevermore, acolo unde învăța personal principal – Wednesday – interpretat magistral de frumoasa actriță Jenna Ortega.

Acum, în curtea castelului din Bușteni, sunt amplasate câteva afișe care menționează că acolo s-au filmat scene din Wednesday, dar turiștii par să fi fost dezamăgiți de ceea ce pot vizita legat de serial.

George Burcea și Victor Dorobanțu, românii din Wednesday

Cu ceva timp în urmă, înainte ca serialul Wednesday să apară pe platforma de streaming Netflix, George Burcea a vorbit, pentru FANATIK, despre cum se desfășurau filmările și cum a fost, pentru el, să joace alături de celebrități de la Hollywood.

”Atât Catherine Zeta-Jones, cât și Luis Guzman sunt extraordinari pe set. Oamenii știu ce fac, le place ceea ce fac și sunt mega profesioniști. Să știți că și Catherine mănâncă, respiră, repetă cu colegii, râde, merge la make up… Adică face tot ceea ce un actor profi este nevoit să facă pentru a-și atinge scopul propus.

Eu îi iubesc și respect pe toți colegii mei de pe platou, căci s-a format o echipa bună care va face că acest film să rupă topurile. Da, am și legat destul de multe amiciții, căci castul este foarte drăguț, cald și, până la urmă, sunt și ei oameni că noi, chiar dacă joacă în Los Angeles, New York sau Londra”, ne-a mai spus, în exclusivitate, George Burcea.

Victor Dorobanțu, celebra Mânuță – Thing – din Wednesday a explicat că a avut un rol dificil, unul la care alți actori pot doar să viseze.

”Am lucrat aproape două luni de zile numai pentru ai crea aspectul și limbajul. Cel mai dificil a fost să transmiți emoții cu o simplă mână. Lucrul acesta s-a întâmplat de multe ori prin improvizație, uneori plănuit, dar a fost foarte greu. Am filmat propriu zis șase luni de zile”, a precizat pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: