News

Ce se va întâmpla cu masca de protecție în noul an școlar. Alexandru Rafila: ”Părinţii îşi doresc două lucruri”

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit recent care va fi strategia referitoare la purtarea măștii de protecție de către elevi, odată cu începerea noului an școlar.
25.08.2022 | 08:27
Ce se va intampla cu masca de protectie in noul an scolar Alexandru Rafila Parintii isi doresc doua lucruri
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila isi aseaza masca la finalul unei conferinte de presa avand ca tema evolutia numarului cazurilor de COVID in Romania, in Bucuresti, luni, 1 august 2022. Ministerul Sanatatii a anuntat 5202 cazuri de COVID in ultimele 24 de ore si 263 de persoane internate la ATI. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

Astfel, Alexandru Rafila a declarat că în ceea ce privește masca de protecție și noul an școlar, mizează pe responsabilitatea părinților și a elevilor.

Alexandru Rafila nu impune masca de protecție, dar o recomandă

Ministrul sănătății a subliniat că nu va opta pentru obligativitatea purtării măștii de protecție în noul an școlar 2022 – 2023, dar un anumit nivel de precauție trebuie să existe. Este vorba mai ales despre cei care se deplasează la școală cu mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură.

Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire. Ar fi o minciună. Dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare.

ADVERTISEMENT

Cred că asta trebuie să fie filosofia. Masca de protecție va fi recomandată, nu va fi impusă“, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Ce se va întâmpla cu dozele de vaccin din depozite

Altfel, ministrul sănătăţii a completat că România are în depozite 8 milioane de doze de vaccin antiCovid-19. Pentru acestea nu există interes din partea vreunei țări. Așadar, după ce dozele amintite vor expira, distrugerea lor va presupune costuri suplimentare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Rafila a mai afirmat că la începutul acestui an, România a salvat 150 milioane de euro odată cu vânzarea a 7,5 milioane de doze nefolosite.

În opinia celui care conduce Ministerul Sănătății, România s-a angajat anul trecut să cumpere o cantitate prea mare de vaccinuri împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila s-a mai referit și la a patra doză de vaccin împotriva Covid-19. Ministrul a punctat că este utilă, dar numai cu un vaccin care să fie adaptat tulpinilor circulante. Amintim că noul vaccin ar urma să fie disponibil spre finalul lunii octombrie 2022.

 

 

ADVERTISEMENT