Sport

Ce suspendare i se pregătește Simonei Halep în cazul de dopaj. Fostul lider mondial va dispărea din clasamentul WTA

Simona Halep se află în așteptarea sentinței în cazul de dopaj, însă veștile nu sunt foarte bune în ceea ce privește suspendarea care îi va fi dictată.
30.06.2023 | 20:10
Ce suspendare i se pregateste Simonei Halep in cazul de dopaj Fostul lider mondial va disparea din clasamentul WTA
Simona Halep se află în așteptarea sentinței în cazul de dopaj, însă veștile nu sunt foarte bune în ceea ce privește suspendarea care îi va fi dictată. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată la Londra în aceste zile de ”Sport Resolutions”, iar în cel mult două săptămâni este așteptat verdictul în acest caz extrem de controversat.

Simona Halep ar putea primi o suspendare de doi ani pentru dopaj

Analizând întreaga situație și luând în calcul depozițiile făcute la audieri, cotidianul spaniol Marca a anunțat că cel mai posibil verdict este suspendarea pentru doi ani a Simonei Halep, după ce a fost prinsă dopată cu roxadustat la US Open 2022.

ADVERTISEMENT

”Fostul număr 1 mondial, Simona Halep, a fost audiată de tribunalul Agenției Mondiale Anti-Doping pentru testul său pozitiv cu roxadustat și va primi probabil o pedeapsă de doi ani, începând din noiembrie 2022”, au scris jurnaliștii iberici.

Jurnalistul Dragoș Suciu a dezvăluit la Digi Sport că suspendarea de doi ani este cea mai plauzibilă, dar a precizat că Halep o va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar, cel mai probabil, pedeapsa va fi redusă la jumătate.

ADVERTISEMENT

Dacă acest scenariu se va adeveri, Simona Halep nu va putea participa la Openul Canadei (7-13 august), pe care l-a câștigat anul trecut, și astfel va pierde și ultimele 1.000 de puncte pe care le mai are în ierarhia mondială. În acest caz, românca va fi ștearsă din clasamentul WTA. Dacă va exista o revenire a sa în circuit, ea va fi nevoită să ceară wild card-uri la diferite turnee pentru a putea urca în clasament.

Expertul Cristian Jura a explicat procedura pentru FANATIK

ITIA (Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis) a transmis un punct de vedere pentru FANATIK în acest caz în care a comunicat că procesul este unul confidenţial şi publicul nu va avea acces.

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a contactat pe expertul în dreptul sportului, Cristian Jura, care susţine că această “secretomanie” în ceea ce priveşte audierea Simonei Halep este o chestiune normală, de procedură.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Sportiva a primit înştiinţarea testului pozitiv pe 7 octombrie 2022.

ADVERTISEMENT

În mai 2023, ITIA a venit cu noi acuzaţii pentru Simona Halep. Forul internaţional susţine că paşaportul biologic al sportivei conţine iregularităţi, iar audierea care trebuia să aibă loc în finalul lunii mai a fost din nou amânată, spre disperarea sportivei.

ADVERTISEMENT