Sport

Ce vrea Gigi Becali la FCSB a făcut deja CFR Cluj! Asociere cu o academie africană de top. Exclusiv

CFR Cluj a stabilit un parteneriat promițător cu o academie africană de top. FANATIK dezvăluie numele celui mai nou asociat al formației finanțate de Neluțu Varga.
26.11.2023 | 15:23
Ce vrea Gigi Becali la FCSB a facut deja CFR Cluj Asociere cu o academie africana de top Exclusiv
CFR Cluj s-a asociat cu o academie de top din Africa. Ce parteneriat a stabilit formația din Gruia. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali și-a schimbat din temelii strategia la FCSB. În trecut, patronul vicecampioanei a mizat pe jucători români de perspectivă, însă în prezent, finanțatorul și-a anunțat intențiile la FANATIK SUPERLIGA de a aduce jucători străini de valoare, în special din Africa de Sud, unde îl are trimis pe Florin Vulturar. Neluțu Varga s-a mișcat mai repede și continuă să mute pentru ca CFR Cluj să aducă și să producă jucători cu potențial.

Parteneriat promițător pentru CFR Cluj. Asociere cu o academie de top

FANATIK a aflat că CFR Cluj, fosta campioană a României, s-a asociat cu Academia Salitas FC din Burkina Faso. Neluțu Varga vrea să întărească relația pe care clubul din Gruia o are cu Africa în ceea ce privește aducerea de jucători.

ADVERTISEMENT

Parteneriatul s-a definitivat pe timpul șederii fondatorului Salitas FC în România. Este vorba despre colonelul-maior Yacouba Quedraogo și despre consilierul Fousseyni Tangara. Potrivit înțelegerii, Academia Salitas FC trebuie să cedeze în fiecare an câte trei jucători la CFR Cluj.

Nu orice jucători, ci 3 dintre cei mai buni jucători ai academiei cu un potențial mare spre un eventul transfer pe bani mulți. În vara acestui an, CFR Cluj a transferat trei tineri fotbaliști africani, care evoluează pentru echipa a doua a „vișiniilor”.

ADVERTISEMENT
  • Moussa Tiefing Samake, Junior Mohamed Abdoul Diomande și Vital Ali Quedraogo sunt jucătorii din Burkina Faso care au semnat în vară cu CFR Cluj. 

Clauză pentru CFR Cluj în parteneriatul cu Salitas FC

De cealaltă parte, CFR Cluj trebuie să o ajute pe Salitas FC la construirea unui stadion de aproximativ 20.000-25.000 de locuri care să respecte standardele internaționale. De asemenea, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara s-a angajat să ajute Salitas FC la construirea unei universități.

ADVERTISEMENT

În cadrul instituției de învățământ ce va lua amploare în Burkina Faso vor fi predate agricultura, mecanica sau electronica. Un caz fericit al strategiei despre care Cristi Balaj, președintele CFR-ului, a vorbit în nenumărate rânduri a fost cel al lui Emmanuel Yeboah.

Atacantul în vârstă de 20 de ani, transferat în vară de Brondby de la CFR Cluj pentru 1,8 milioane de eur0, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, a fost adus la academia „feroviarilor” în martie 2022 de la Young Apostles FC, o echipă de fotbal din Ghana.

ADVERTISEMENT

Pe lângă randamentul foarte mare adus de Yeboah pentru CFR Cluj, formația finanțată de Neluțu Varga a făcut un profit de 1,8 milioane de euro de pe urma fotbalistului. Astfel, principala armă a CFR-ului în prezent este descoperirea de fotbaliști africani tineri și talentați, politică pe care o consumă mai multe cluburi de fotbal din Europa.

La jumătatea lunii octombrie, Yolou Guigui Theo Julien a semnat cu CFR Cluj, atacant în vârstă de 18 ani, adus din Coasta de Fildeș. Fotbalistul evoluează pentru echipa a doua a clubului condus de Neluțu Varga.

  • 53 de meciuri, 5 goluri și 3 pase decisive sunt cifrele lui Emmanuel Yeboah pentru CFR Cluj. 
ADVERTISEMENT