Sport

CFR Cluj a publicat situația financiară a clubului pe ultimii doi ani pentru obținerea licenței UEFA. Ce datorii mai are campioana României

CFR Cluj încearcă să obțină licența UEFA pentru a juca în sezonul viitor al cupelor europene, iar pentru acest lucru a publicat situația financiară a clubului.
04.04.2023 | 23:29
CFR Cluj a publicat situatia financiara a clubului pe ultimii doi ani pentru obtinerea licentei UEFA Ce datorii mai are campioana Romaniei
CFR Cluj încearcă să obțină licența UEFA pentru a juca în sezonul viitor al cupelor europene, iar pentru acest lucru a publicat situația financiară a clubului. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ardelenii sunt cu gândul la câștigarea celui de-al șaselea titlu consecutiv în SuperLiga, însă problemele financiare din cadrul clubului sunt la fel de presante și arată că există datorii mari.

Situația financiară a clubului CFR Cluj pentru obținerea licenței UEFA

În ciuda faptului că patronul Neluțu Varga a scos din buzunar 3,5 milioane de euro pentru a achita restanțe salariale, prime mai vechi și datorii către foștii jucători sau către alte cluburi și astfel CFR Cluj să obțină licența UEFA, situația financiară nu este deloc roz.

ADVERTISEMENT

Deși bilanțul contabil la finalul anului 2022 arată o îmbunătățire substanțială a situației față de 2021, gruparea din Gruia are în continuare pierderi de 17.117.114 lei (aproximativ 3,5 milioane de euro). Este totuși un plus față de anul 2021, când pierderile se cifrau la 43.805.773 de lei (aproape 9 milioane de euro).

Clujenii au avut cheltuieli de peste 86 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro) și venituri de peste 70 de milioane de lei (peste 14 milioane de euro). Astfel, CFR încheie anul pe pierdere deși a câștigat mai mulți bani de la UEFA: 34.298.343 de lei în 2022, față de 24.598.578 de lei în 2021.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj situație financiară licență UEFA

Campioana, venituri de trei ori mai mari din bilete

Parcursul foarte bun reușit în Conference League, unde a ajuns până în faza play-off-ului pentru optimile de finală, a însemnat mai mulți bani în contul clubului CFR Cluj veniți din încasările pe bilete.

CFR Cluj situație financiară licență UEFA

Dacă în 2021, suporterii contribuiau cu puțin sub un milion de lei la contabilitate prin achiziționarea de bilete, în 2022 suma s-a mărit considerabil și a ajuns la peste 2,7 milioane de lei. Tot în cadrul acestui bilanț contabil, CFR Cluj a anunțat că pe anul financiar 2022 a plătit suma de 1.574.774 de lei către agenți sau intermediari.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj situație financiară licență UEFA

Varga a plătit și primele pentru titlul din sezonul precedent

În aceste condiții, CFR Cluj nu ar trebui să aibă emoții cu licențierea, așa cum de altfel patronul din Gruia anunța încă de acum două săptămâni la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Mai mult, la începutul lunii martie FANATIK a anunțat în exclusivitate că Neluțu Varga a făcut un efort financiar considerabil și le-a plătit tuturor, jucători și antrenori, primele de titlu pentru sezonul anterior. A fost vorba de circa 1,1 milioane de euro, o sumă impresionantă care a readus buna dispoziție în vestiarul clujean.

ADVERTISEMENT

Primele de titlu au fost puțin diferite de la jucător la jucător, în funcție de numărul de meciuri jucate, dar și de statutul în cadrul echipei. Cei care au jucat mai puțin au încasat ”doar” 30.000 de euro, în timp ce oamenii de bază, în frunte cu Mario Camora, Ciprian Deac, Andrei Burcă sau Nana Boateng au luat prima maximă: 50.000 de euro de căciulă!

ADVERTISEMENT