Sport

CFR Cluj – Gent 1-2. Ardelenii au picat primul test al iernii

CFR Cluj a pierdut cu Gent, scor 1-2. A fost primul amical pentru formația lui Andrea Mandorlini în cantonamentul de la Oliva Nova.
12.01.2024 | 13:46
CFR Cluj  Gent 12 Ardelenii au picat primul test al iernii
CFR Cluj a pierdut cu Gent, scor 1-2, în primul amical al iernii. Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ.
ADVERTISEMENT
12-01-2024
09:47

CFR Cluj - Gent 1-2 (pen. Deac 77 / Fernandez 57, 65)

Vezi meciul live aici. 

FINAL DE MECI. CFR Cluj a pierdut partida cu Gent, scor 1-2, în primul amical al iernii pentru ardeleni la Oliva Nova. Pentru formația lui Andrea Mandorlini urmează duelul cu Ferencvaros. 

Min. 88: Ratare monumentală pentru Gent. Unul dintre atacanți a depășit toată apărarea clujenilor, însă execuția a trecut puțin pe lângă poartă. 

Min. 77: GOOL CFR Cluj! Otele obține lovitură de la 11 metri după ce a fost faultat în careu. Ciprian Deac înscrie de la punctul cu var. 

Min. 64: GOOL Gent! Kresic nu s-a înțeles cu Otto Hindrich. Fundașul i-a pasat portarului aflat în retragere. Goalkeeperul a ajuns târziu la minge și a degajat într-un adversar. Mingea s-a dus din Fernandez-Pardo direct în poartă. 

Min 56: GOOL Gent! Belgienii deschid scorul la 10 minute după startul reprizei secunde. Unul dintre atacanți a scăpat singur cu portarul CFR-ului și a modificat scorul de pe tabelă cu un șut pe jos. 

Min. 1: Partida a început!

CFR Cluj: Sava – Manea, Ajeti, Kresic, Ilie, Camora – Tachtsidis, Muhar, Avonou – Bîrligea, Otele. Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Deac, Mogoș, Boben, Aussi, Fofana, Davordzie, Fică, Cvek, Filip, El Kaddouri, Ciubăncan, Serebe. Antrenor: A. Mandorlini. 

Gent: Reof – Agbor, Kandouss, Lagae, De Sart – Kums, Samoise, Brown, Gerkens – Cuypers, Orban. Rezerve: Schmidt, De Schrevel, Fortin, Vernemmen, Gandelman, De Vlieger, Van Hauter, Fadiga, Fernandez, Depoitre, Mokio, Ayinde, Soumah. Antrenor: H. Vanhaezebrouck. 

CFR Cluj, la fel ca în sezonul precedent, a ales Spania pentru stagiul de pregătire din iarnă. Formația pregătită de Andrea Mandorlini efectuează un cantonament în perioada 6-19 ianuarie la Oliva Nova. Vineri, 12 ianuarie, fosta campioană a României va susține primul test amical.

CFR Cluj, primul amical al iernii la Oliva Nova. Adversar de top pentru ardeleni

CFR Cluj o întâlnește pe KAA Gent în primul amical din iarnă. Nimeni alta decât ocupanta locului 3 în campionatul Belgiei. Duelul va avea loc vineri, 12 ianuarie, de la ora 12:00 și va putea fi urmărit în format live video pe FANATIK.RO, dar și pe canalul oficial de Youtube al clujenilor.

ADVERTISEMENT

Campioană a Belgiei în sezonul 2014-2015, Gent are un lot cu o valoare totală de 88,5 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.com. Pe lângă titlul cucerit în urmă cu aproximativ un deceniu, Gent a mai câștigat de 4 ori Cupa Belgiei și are în palmares și o Supercupă a Belgiei.

Cel mai periculos jucător al belgienilor este Gift Orban, care are o cotă de piață de 15 milioane de euro. O cotă de peste 10 milioane de euro o înregistrează și Hugo Cuypers (11 milioane de euro). Va fi prima întâlnire directă între cele două formații.

ADVERTISEMENT

Primele apariții pentru transferurile CFR-ului din iarnă

Andrea Mandorlini va putea vedea la treabă primele transferuri realizate de CFR Cluj în actuala perioadă de mercato. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că El Kaddouri a semnat cu CFR Cluj. Totodată, ardelenii l-au mai prezentat oficial pe fundașul ucrainean Alan Aussi.

Ultimul transfer oficializat de CFR Cluj este cel al lui Petar Mamić. Fundașul crescut la academia celor de la Dinamo Zagreb a fost adus de Neluțu Varga pentru a betona defensiva ardelenilor. De asemenea, cantonamentul se anunță extrem de important pentru 3 jucători ai ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Camora, Ciprian Deac și Cristi Manea își negociază în această perioadă prelungirea contractului. În primele două cazuri, Cristi Balaj, președintele CFR Cluj a anunțat, în FANATIK, că jucătorilor li se va propune prelungirea contractului. În cazul în care se vor retrage din activitate, Camora și Deac sunt așteptați în cadrul clubului.

Nu în ultimul rând, Cristi Manea trebuie să ia de urgență o decizie în ceea ce privește prelungirea contractului. Oficialii fostei campioane a României vor să-i introducă în noua înțelegere o clauză de reziliere, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, amical cu Ferencvaros în Spania

CFR Cluj va mai disputa un meci de pregătire în cantonamentul de la Oliva Nova. Clubul finanțat de Neluțu Varga o va întâlni pe Ferencvaros, campioana Ungariei. Duelul va avea loc pe 15 ianuarie, de la ora 13:00.

Cele două formații s-au mai întâlnit de două ori, tot în amicale, în 2013. CFR Cluj a câștigat la limită, scor 1-0, în primul meci de pregătire. Ulterior, cele două echipe au remizat, scor 0-0.

ADVERTISEMENT