Sport

CFR Cluj, propunere de prelungire pentru Cristi Manea: ”Există și clauză de reziliere”. Update exclusiv

Cristi Manea are de luat o decizie extrem de importantă la CFR Cluj. Fundașul trebuie să se hotărască dacă va continua în Gruia, mai ales că i s-a propus prelungirea contractului.
18.01.2024 | 22:07
CFR Cluj propunere de prelungire pentru Cristi Manea Exista si clauza de reziliere Update exclusiv
Președintele clubului CFR Cluj, Cristi Balaj, a anunțat că patronul Neluțu Varga a stat de vorbă cu fundașul Cristi Manea și i-a făcut o ofertă de prelungire a contractului. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-01-2024
20:13

CFR Cluj îi pune clauză de reziliere lui Manea

Președintele clubului CFR Cluj, Cristi Balaj, a anunțat că patronul Neluțu Varga a stat de vorbă cu fundașul Cristi Manea și i-a făcut o ofertă de prelungire a înțelegerii.

FANATIK a scris încă de săptămâna trecută că fundașul dreapta aflat în ultimele 6 de contract cu formația din Gruia trebuie să ia o hotărâre în acest sens. În cazul în care el nu va continua la CFR din vară există posibilitatea să joace mai puțin în partea a doua a sezonului și să rateze convocarea la Euro 2024.

”Lui Cristi Manea i s-a făcut. Patronul a vorbit cu el, i s-a propus oferta și rămâne de văzut dacă își dorește să continue activitatea la CFR Cluj. Variante există, există și clauza de reziliere. El nu a avut clauză de reziliere. Exact, i s-a propus un salariu, prelungirea și o clauză de reziliere.

Cum s-a întâmplat și cu Burcă, cu jucătorii cu care s-au realizat performanțe, iar atunci când jucătorul are șansa să joace la un club care-i oferă un salariu mai mare nu ar fi corect să ne împotrivim. Clauza de reziliere, care nu e foarte mare pentru un jucător de nivelul lui, ar trebui să-i asigure șansa de a pleca, atunci când există o ofertă.

100% ar fi lăsat să plece și dacă nu ar fi clauza de reziliere. Nu discutăm sub această formă, cu dată limită să dea răspuns, că am avut momente frumoase cu el”, a declarat Balaj, pentru Orange Sport.

Cristi Manea se află față în față cu un moment extrem de important al carierei sale. Revenit după o accidentare, fundașul dreapta a intrat în ultimele 6 luni de contract cu CFR Cluj. Din informațiile FANATIK, fotbalistul de 26 de ani trebuie să le dea un răspuns ardelenilor privind prelungirea contractului.

Cristi Manea, decizia carierei. Prezența fundașului dreapta de la CFR Cluj la Euro 2024 se decide în aceste zile

Cristi Manea a fost chinuit de o gravă accidentare în prima parte a sezonului. Fundașul dreapta de la CFR Cluj a fost titular în duelul România – Israel, scor 1-1, în preliminariile Euro 2024. La un antrenament, fostul fotbalist de la FCSB a acuzat probleme medicale și a părăsit cantonamentul naționalei.

ADVERTISEMENT

După o lungă perioadă de pauză, Cristi Manea a revenit pe teren și a evoluat un singur minut pe 21 decembrie 2023, la derby-ul CFR Cluj – U Cluj 4-0. Revenit pe gazon, fotbalistul cotat la 3,2 milioane de euro are de luat o decizie extrem de importantă.

Din informațiile FANATIK, oficialii de la CFR Cluj i-au propus prelungirea contractului lui Cristi Manea. Fotbalistul trebuie să ofere un răspuns în perioada imediat următoare. În caz contrar, e foarte posibil ca fundașul să nu mai fie om de bază la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

În acest caz, prezența lui Cristian Manea în lotul naționalei României pentru Euro 2024 ar urma să fie pusă în pericol. Fără meciuri în picioare, fotbalistul cu 25 de apariții la naționala României ar ieși cu siguranță din vederile selecționerului Edi Iordănescu.

  • 9 meciuri și 1 gol a înregistrat Cristian Manea în prima parte a sezonului la CFR Cluj
  • 5 titluri de campion are în palmares Manea cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Cristi Manea și-a revenit din punct de vedere fizic

Cristi Manea face parte din lotul deplasat de CFR Cluj în cantonamentul din Spania, la Oliva Nova. Din informațiile FANATIK, fotbalistul crescut de Gică Hagi se simte bine din punct de vedere fizic și se antrenează cu restul coechipierilor.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că fundașul a fost declarat apt de joc de medicii de la Barcelona încă de la finalul lunii noiembrie. Singurul semn de întrebare rămâne asupra prelungirii contractului. Cristi Manea mai are înțelegere cu CFR Cluj până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT
Cristi Manea este prezent în cantonamentul CFR-ului din Spania. Foto: Facebook - @CFR Cluj.
Cristi Manea este prezent în cantonamentul CFR-ului din Spania. Foto: Facebook – @CFR Cluj.

Tot în Spania, CFR Cluj ar urma să decidă viitorul lui Camora și al lui Ciprian Deac. Cristi Balaj a declarat, în exclusivitate, pentru FANATIKardelenii le vor propune prelungirea contractelor.

Mai mult decât atât, președintele fostei campioane a României a anunțat că Deac și Camora, în cazul în care se vor retrage din activitate, au locurile pregătite în cadrul clubului. Cei doi „veterani” mai au contract cu CFR Cluj până la finalul sezonului.

CFR Cluj, clauză în noul contract al lui Cristi Manea

CFR Cluj vrea să facă o modificare importantă în noul contract pe care i l-a pus pe masă lui Cristi Manea. FANATIK a aflat că misiunea oficialilor din Gruia este să-i prelungească înțelegerea fotbalistului și, totodată, să-i stabilească o clauză de reziliere. Astfel, cine va plăti clauza îl va putea transfera pe loc pe fotbalist.

„Feroviarii” au procedat astfel și în cazul lui Andrei Burcă. Fostul fundaș al lui CFR Cluj a fost singurul jucător din lot care a avut clauză de reziliere, informație anunțată de Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA. În cele din urmă, fundașul naționalei a fost transferat de Al-Okhdood, în Arabia Saudită, pentru 1 milion de euro, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT