Sport

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 2-1, în etapa a 14-a din SuperLiga. Victorie grea, în stilul Dan Petrescu. Cum arată clasamentul

CFR Cluj a învins greu pe Sepsi, scor 2-1, cu un gol marcat pe final de meci și și-a consolidat locul 3 în clasamentul din SuperLiga.
17.10.2022 | 22:56
CFR Cluj  Sepsi Sf Gheorghe 21 in etapa a 14a din SuperLiga Victorie grea in stilul Dan Petrescu Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, luni 17 octombrie 2022. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
17-10-2022
20:08

Cum arată clasamentul din SuperLiga după CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe 2-1

Obosită după meciul infernal din urmă cu patru zile contra Slaviei Praga, CFR Cluj s-a întrebuințat serios pentru a obține cele trei puncte puse în joc în partida cu Sepsi din etapa a 14-a din SuperLiga. Campioana României a început în forță, a ratat câteva ocazii mari în debutul meciului, dar s-a văzut condusă pe tabelă după aproape o jumătate de oră. A reacționat însă rapid și a egalat după numai 7 minute prin omniprezentul Yuri, jucătorul fără de care Dan Petrescu nu mai poate concepe primul „11”.

Chiar dacă nu a mai avut intensitatea primelor 45 de minute, repriza secundă s-a jucat pe contre, cu gazdele având câștig de cauză. Golul lui Muhar din ultimele minute de joc a păstrat cele trei puncte în Gruia și a consolidat locul 3 pentru formația antrenată de Dan Petrescu.

În ciuda înfrângerii, Sepsi se menține în Top 6, dar etapa viitoare va avea un meci totul sau nimic pe teren propriu cu FCSB. Deocamdată, covăsnenii au două puncte avans, dar și două partide în plus, așa că un rezultat negativ i-ar scoate în afara zonei de play-off.

superliga
Clasament SuperLiga
17-10-2022
19:05

FINAL: CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe 2-1 (Yuri 33, Muhar 84 / Ciobotariu 27). Victorie in extremis pentru locul 3

Min. 90+4: Ocazie imensă ratată de Sepsi la ultima fază a meciului. Rondon, liber în careu, a șutat pe lângă poartă.

Min. 84: GOOOL CFR CLUJ! Boateng se descurcă excelent în partea dreaptă, centrează perfect pe 6 metri, Muhar îi ia fața lui Bălașa și trimite imparabil cu capul în plasă.

Min. 62: Șutul lui Manea din marginea careului trece peste poartă.

Min. 57: Petrila pătrunde în careu pe partea stângă, întoarce un adversar și șutează la colțul lung, dar Niczuly este atent și respinge.

Min. 46. A început repriza secundă.

17-10-2022
18:02

PAUZĂ: CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe 1-1 (Yuri 33 / Ciobotariu 27). Primă repriză spectaculoasă în Gruia

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+1: S-a terminat prima repriză, una extrem de disputată și de spectaculoasă, cu multe faze de poartă și două goluri.

Min. 33: GOOOL CFR CLUJ! Corner pentru gazde, mingea este respinsă până la Yuri, care o trimite în plasă cu un șut din 10 metri.

Min. 27: GOOOL SEPSI! La faza imediat următoare, după lovitura de colț, mingea este prelungită pe colțul lung, de unde Ciobotariu reia în poartă.

Min. 26: Ștefănescu șutează de la peste 20 de metri, mingea este deviată de Kolinger, Scuffet respinge din vinclu în corner.

Min. 13: Corner pentru Sepsi, mingea îl depășește pe Scuffet, Dumitrescu reia cu capul spre poartă, dar Camora reușește să respingă in extremis de pe linie.

Min. 10: Șutul lui Malele din careu este reținut de Niczuly.

Min. 8: Petrila execută plasat o lovitură liberă de la 18 metri, Niczuly respinge de sub bară în corner.

Min. 2: Corner pentru gazde, Malele reia periculos cu capul, dar Niczuly reușește să rețină.

Min. 1: La doar 30 de secunde de la fluierul de start, Yeboah este foarte aproape de gol, dar șutul său din mijlocul careului este deviat și trece milimetric pe lângă bară.

Min. 1: A început partida.

17-10-2022
16:39

Echipele de start la CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe

Au apărut echipele de start la CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe, meci care va începe la ora 21:00.

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Kolinger, Yuri, Camora – Boateng, Muhar, C. Deac – Yeboah, Malele, Petrila. Rezerve: R. Sava – Braun, Billong, Hoban, Cvek, Roger, Gîdea, Birligea, Janga. Antrenor: Dan Petrescu 

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, D. Ciobotariu, Bălașa, A. Dumitrescu – M. Ștefănescu, N. Păun, C. Matei, Aganovic – R. Varga, Al. Tudorie. Rezerve: Began – R. Ispas, M. Tamas, J. Rodriguez, Bărbuț, I. Gheorghe, Achahbar, Safranko, Rondon. Antrenor: Cristiano Bergodi

Meciul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe are loc luni, 17 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 14-a din SuperLiga, fiind partida care pune capăt penultimei runde din turul sezonului regulat. Ambele echipe ocupă poziții de play-off, dar sunt la mare distanță de liderul Farul: clujenii sunt pe 3, cu 22 puncte, 11 în spatele dobrogenilor, dar și trei meciuri mai puțin jucate, covăsnenii sunt pe 6, cu 19 puncte.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa a 14-a din SuperLiga

Întâlnirea CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută luni, 17 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Dr. Constanin Rădulescu” din cartierul Gruia al orașului de pe Someș, pe un gazon complet refăcut, care a costat 300.000 de euro. CFR vine după cele două senzaționale performanțe din grupa de Conference League, cu două victorii în fața puternicei Slavia Praga.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță că va fi mult mai mult public decât de obicei la meciurile de campionat în tribune. O datăt pentru că „feroviarii” au un adversar dificil, care joacă destul de bine inclusiv în deplasare, iar apoi fanii sunt entuziasmați după jocurile europene și vor veni în număr mult mai mare, pentru a fi alături de echipă. Se estimează prezența a cel puțin 7.000 de spectatori.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă luni, 17 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, în etapa a 14-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj, începutul de săptămână, luni, 17 octombrie, arată foarte bine, cu mult soare și sunt estimări că nu va ploua toată săptămâna. Maxima zilei, la orele prânzului, va fi de 19 grade, dar la ora meciului va scădea bine de tot, undeva spre 10-11 grade. Acest meci a fost încredințat celui mai bun arbitru român al momentului, Istvan Kovacs.

Ce jucători lipsesc din confruntarea CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe

CFR Cluj nu poate conta pe atacantul Gabriel Debeljuh, cel care va reveni, cel mai probabil, abia la începutul anului viitor, după intervenția la ligamente suferită după accidentarea din meciul cu Șahttior Soligorsk din turul 3 preliminar al Conference League. Ceilalți doi absenți, Andrei Burcă și Mihai Bordeianu, sunt deja refăcuți și reveniți la pregătiri, dar rămâne de văzut dacă Dan Petrescu va miza pe ei sau pe vreunul dintre ei de la început sau pe parcursul jocului.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi nu are probleme de lot. Covăsnenii au întrerupt etapa trecută, pierzând acasă cu Farul, o serie de trei succese consecutive și speră ca în Gruia să facă un meci bun și să revină acasă cu cel puțin un punct. O partidă specială va fi pentru vârful lui Sepsi, venezueleanul Mario Rondon, care a jucat mulți ani la CFR Cluj.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe

Pentru casele de pariuri, CFR Cluj este favorită, dar cota acordată la victorie echipei lui Dan Petrescu este foarte mare: 2,10. Dacă ar reuși să dea lovitura în Gruia, cei de la Sepsi ar beneficia de o cotă de 4,20. Șansă dublă „X2” are cotă 1,80, iar un gol marcat de covăsneni ajunge la 1,75. Bookmakerii cred că se vor înscrie maxim două goluri, pentru „over 1,5” acordând o cotă uriașă: 1,50.

ADVERTISEMENT

Ultima confruntare directă dă speranțe trupei lui Cristiano Bergodi, pentru că a avut loc anul acesta, în luna iulie și a deschis noul sezon. Este vorba de Supercupa României, jucată la Arad și câștigată de Sepsi cu 2-1, golul victoriei venind tocmai de la Rondon. În rest, de-a lungul timpului, în partidele din Gruia, Sepsi a învins doar în 2021 și a mai scos un egal, celelalte meciuri fiind câștigate de CFR.

ADVERTISEMENT