Fotbal international

Cine transmite la TV Argentina – Franța, finala Cupei Mondiale. Premieră pentru Leo Messi sau ”dubla” lui Kylian Mbappe?

Finala Cupei Mondiale din Qatar propune o finală de vis Argentina - Franța, iar iubitorii fotbalului pot urmări meciul la TV.
18.12.2022 | 11:14
Cine transmite la TV Argentina  Franta finala Cupei Mondiale Premiera pentru Leo Messi sau dubla lui Kylian Mbappe
Finala Cupei Mondiale din Qatar propune o finală de vis Argentina - Franța, iar iubitorii fotbalului pot urmări meciul la TV. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Turneul final din Qatar se apropie cu pași repezi de încheiere, dar înainte ca organizatorii să tragă cortina ne așteaptă o ultimă partidă. Cea mai importantă.

Cine transmite la TV finala Argentina – Franța! Ultima reprezentaţie de la Cupa Mondială

Întâlnirea Argentina – Franța, marea finală a Cupei Mondiale, se va disputa duminică, 18 decembrie, de la ora 17:00, pe Lusail Iconic Stadium, iar fanii sportului rege din România pot vedea înfruntarea la TV.

ADVERTISEMENT

La fel ca întreaga competiție din Qatar și cel mai așteptat meci de la turneul final va fi transmis în direct de TVR 1. Marele eveniment va fi precedat la postul public de o emisiune introductivă cu o oră înainte de start, iar la final va fi un nou studio de o oră în care se va analiza tot ce s-a întâmplat pe teren și în tribune.

Argentina a ajuns pentru a șasea oară în finala Cupei Mondiale și speră să pună mâna pentru a treia oară pe trofeu. Ar fi încununarea perfectă a unei cariere strălucite pentru Lionel Messi, iar fanii ”pumelor” vor putea să-l pună pe piedestal alături de legendarul Diego Maradona.

ADVERTISEMENT

Franța are șansa să devină a treia națiune din istorie care își apără trofeul câștigat în urmă cu 4 ani, după Italia (1934 și 1938) și Brazilia (1958 și 1962). Este momentul ideal ca Kylian Mbappe să se suie pe tronul în care au stat Messi și Cristiano Ronaldo în ultimii 15 ani.

Argentina are entuziasm, Franța vine cu un mecanism bine pus la punct

Sud-americanii au început cu stângul turneul final pierzând primul meci în fața Arabiei Saudite, dar de acolo au crescut constant. După ce a trecut de grupe, Argentina a învins nu fără emoții Australia, pentru ca în sferturi să ofere un adevărat thriller împotriva Olandei, trecut cu bine la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Croația în semifinale a fost un simplu sparring partner, iar Messi este aproape de a-și pune în vitrină singurul mare trofeu care îi lipsește. Iar fanii abia așteaptă să-l ridice la gradul de zeu, la fel cum s-a întâmplat și cu Maradona după titlul adus în 1986.

Trupa lui Didier Deschamps a părut cea mai articulată pe durata acestui turneu, deși parcă nu a mai strălucit la fel ca acum 4 ani. În absența lui Karim Benzema, totul s-a învârtit în jurul lui Kylian Mbappe, care la 23 de ani poate fi ”dublu” campion mondial.

ADVERTISEMENT

Franța și-a câștigat lejer grupa, iar în optimi s-a impus clar în fața Poloniei. În sferturi, francezii au avut de suferit în fața Angliei, însă instinctul de golgheter al veteranului Olivier Giroud și neinspirația lui Harry Kane au adus calificarea în careul de ași. În semifinale, a răpus surpriza Maroc și țintește al treilea titlu mondial.

ADVERTISEMENT