Fotbal intern

Ciprian Marica i-a mitraliat pe „tricolori”, dar l-a menajat pe Mirel Rădoi: „Cred în el, știu că poate mai mult!”

31.03.2021 | 22:40
Ciprian Marica ia mitraliat pe tricolori dar la menajat pe Mirel Radoi Cred in el stiu ca poate mai mult
ADVERTISEMENT

Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naționale,  a criticat în termeni extrem de duri prestația ”tricolorilor” în eșecul cu Armenia, scor 2-3, dar merge în continuare pe mâna selecționerului Mirel Rădoi.

Deși nemulțumit de atitudinea jucătorilor și de lipsa lor de reacție în momentele importante ale partidei de la Erevan, fostul internațional consideră că vina nu-i aparține exclusiv lui Rădoi.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica consideră că naționala României nu și-a spus ultimul cuvânt în actuala campanie de calificare la Cupa Mondială din Qatar și că Mirel Rădoi va ști ce schimbări trebuie să facă pentru a redresa situația.

Ciprian Marica explică de ce ar trebui să rămână Mirel Rădoi selecționer

Ciprian Marica a criticat stilul prea ofensiv implementat de selecționerul Mirel Rădoi, dar în continuare merge pe mâna fostului fundaș al naționalei României.

ADVERTISEMENT

”Are vina lui și Mirel Rădoi și sunt convins că e conștient. Pe de altă parte, el reușește să formeze un grup unit. E posibil să vedem și o reacție a jucătorilor pentru Mirel Rădoi, în meciurile viitoare”, a declarat Ciprian Marica, la Pro X.

Fostul atacant a mai spus că în acest moment actualul selecționer este soluția cea mai bună întrucât a creat un grup unit la echipa națională și, în plus, îi cunoaște foarte bine pe jucătorii alături de care a jucat semifinala europeanului de tineret din 2019.

ADVERTISEMENT

”Vremurile s-au schimbat, gradul de sacrificiu, azi, la jucători, este foarte limitat și atunci e nevoie ca antrenorul să fie mai prietenos. Eu cred în Mirel Rădoi, în continuare, știu că poate oferi mai mult.

Are acest avantaj că a creat un grup unit, pe cei mai mulți îi cunoaște de la Campionatul European de tineret, s-a creat un grup foarte bun și ar trebui să rămână. Sigur, cei de la Comisia Tehnică din cadrul FRF vor trebui să ia niște decizii, dar nu cred că toate i se pot pune în cârcă lui Mirel”, a mai spus Marica, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Jucătorii au greșit nepermis de mult în opinia lui Marica

Fostul fotbalist nu a fost a fel de indulgent, precum în cazul selecționerului, atunci când a analizat evoluția ”tricolorilor”. Ciprian Marica a criticat lipsa de dăruire și sacrificiu a jucătorilor pe care a mizat Mirel Rădoi în disputa cu Armenia.

”Ne-am relaxat la 2-1 apoi a venit acea eliminare care ne-a băgat în corzi și nu am mai avut reacție. E greu când recuperezi mingea greu, când lași adversarul să joace. Stanciu și Marin își părăseau zona, lăsau spații libere, iar armenii a speculat.

Pușcaș nu e la prima greșeală, Toșca la primul gol n-a anticipat bine, a sărit mingea peste el, la golul trei ai noștri și-au uitat adversarii și nu mai știau unde sunt. A fost o nebunie ce s-a întâmplat în teren”, a mai spus Marica.

De altfel, fostul atacant a remarcat doar doi fotbaliști în partida de la Erevan.

”Cicâldău a făcut un meci bun. Din poziția lui a apărut în careu, a marcat două goluri, e bine. Niță a avut iar cinci intervenții extraordinare. În rest, sunt multe lucruri de corectat”, a mai spus Marica.

ADVERTISEMENT