Sport

Ciro Immobile și Manuel Locatelli, luptă în doi pentru titlul de golgheter al Italiei la Euro 2020

Italia este surpriza plăcută de la Euro 2020, iar Ciro Immobile și Manuel Locatelli sunt golgheterii echipei după primele două partide.
21.06.2021 | 12:49
Ciro Immobile si Manuel Locatelli lupta in doi pentru titlul de golgheter al Italiei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

”Squadra azzurra” a avut cel mai fulminant start din istorie la un turneu final, impunându-se cu 3-0 în primele meciuri, în fața Turciei și Elveției.

Cunoscută ca o formație defensivă, Italia lui Roberto Mancini a surprins pe toată lumea și a arătat o forță ofensivă icredibilă.

ADVERTISEMENT

Cine va fi golgheterul Italiei la Euro 2020? Ciro Immobile și Manuel Locatelli sunt favoriți

Italia la Euro 2020 este o echipă în adevăratul sens al cuvântului, începând de la siguranța dată între buturi de Gianluigi Donnarumma, de experiența celor doi fundași centrali Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini, de siguranța arătată la mijlocul terenului de Jorginho și Manuel Locatelli și până la cinismul dus la maxim de golgheterul Ciro Immobile.

”Squadra azzurra” a arătat o poftă de joc ieșită din comună încă de la meciul de debut al Euro 2020, atunci când au dominat extrem de clar o națională a Turciei care arătase foarte bine în ultimul an. Autogolul lui Merih Demiral a deschis balul la Roma, iar apoi starurile Ciro Immobile și Lorenzo Insigne și-au pus și ei numele pe lista marcatorilor.

ADVERTISEMENT

În victoria la fel de categorică în fața Elveției, la rampă a ieșit mijlocașul de la Sassuolo, Manuel Locatelli, care a reușit o ”dublă” superbă. În finalul jocului, golgheterul Immobile a ținut morțiș să puncteze și el.

Te poți îmbogăți dacă mizezi pe Chiesa

Astfel, după primele două jocuri la Euro 2020, Ciro Immobile și Manuel Locatelli au reușit câte două goluri, fiind de altfel și cel mai bine cotați fotbaliști care să câștige titlul de golgheter al naționalei Italiei. Atacantul lui Lazio este favorit cu o cotă la Unibet de 1,65, în timp ce mijlocașul surpriză al ”squadrei azzurra” este cotat cu 3,50.

ADVERTISEMENT

Pe treapta a treia se află celălalt jucător din lotul lui Roberto Mancini care a reușit să puncteze la turneul final, Lorenzo Insigne, care la Unibet are o cotă de 7,00. Următorii clasați în ordinea cotelor oferite de Unibet sunt Domenico Berardi (26,00), Nicolo Barella și Andrea Belotti (ambii 41,00).

În schimb, Federico Chiesa este cotat de Unibet la 81,00 și asta pentru că fotbalistul de la Juventus nu este titular în ”squadra azzurra”. Aceștia sunt favoriții pentru titlul de golgheter al Italiei la Euro 2020, restul jucătorilor din lot primin cotă 101,00.

ADVERTISEMENT

Italia are zece meciuri fără gol primit

Jocul prestat de elevii lui Roberto Mancini a încântat pe toată lumea, iar presa internațională a elogiat forța ofensivă a italienilor, mai ales că nimeni nu era obișnuit cu fotbal atât de avîntat al ”squadrei azzurra”.

Italia a ajuns la zece meciuri fără gol primit, cea mai lungă serie din ultimii 30 de ani. Ultima dată, ”squadra azzurra” a reușit să închidă poarta în 10 partide între noiembrie 1989 – iunie 1990.

Pentru ”squadra azurra” urmează duminică, 20 iunie, de la ora 19:00, întâlnirea cu Țara Galilor. Italienii sunt nevoiți să tragă tare pentru a-și păstra primul loc în Grupa A, un eșec în fața galezilor i-ar duce în poziția secundă și le-a face un traseu mult mai greu în fazele eliminatorii.


  • (P) 1,65 este cota UNIBET ca Ciro Immobile să fie golgheterul Italiei la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT