Sport

Cluburile din Premier League tremură din cauza Omicron. Fanii ar putea fi interziși pe stadioane de Crăciun

Înmulțirea cazurilor de infectare cu tulpina Omicron ar putea duce la un dezastru pentru cluburile din Premier League, deoarece se ia în calcul o nouă închiedere a stadioanelor.
08.12.2021 | 10:35
Cluburile din Premier League tremura din cauza Omicron Fanii ar putea fi interzisi pe stadioane de Craciun
ADVERTISEMENT

Noua variantă a coronavirusului se răspândește extrem de rapid, iar în lumea sportului a apărut prima dată la echipa portugheză de fotbal Belenenses.

Echipa de rugby Știința Baia Mare a avut mari probleme cu revenirea în țară după un joc disputat în Africa de Sud, iar FANATIK a anunțat în exclusivitate că Ovidiu Cojocaru este jucătorul testat pozitiv cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Tulpina Omicron pune pe jar cluburile din Premier League

Marea Britanie nu a scăpat nici ea de noua tulpină, iar autoritățile sanitare au anunțat că peste jumătate din cazurile detectate cu Omicron sunt la persoane dublu vaccinate, infectarea survenind la mai bine de două săptămâni de la administrarea rapelului.

În aceste condiții, cluburile din Premier League se tem că Guvernul de la Londra va lua noi măsuri restrictive din cauza numărului mare de infectări cu Omicron și va decide restricții masive în perioada Sărbătorilor de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Conform The Sun, cel mai bogat campionat din lume ar putea să primească o nouă lovitură financiară dacă stadioanele se vor închide, chiar dacă această măsură nu este încă pe agenda autorităților sanitare, dar ar putea ajunge dacă numărul celor infectați va crește constant.

Focar de Covid-19 la Tottenham

Zvonurile despre faptul că în jurul Crăciunului fanii ar putea fi interziși pe stadioane s-a amplificat după ce un focar de Covid-19 a lovit formația Tottenham Hotspur, care are șapte jucători și doi oameni din staff-ul tehnic infectați înaintea partidei cu Rennes din Conference League.

ADVERTISEMENT

Partida se va disputa conform programării, deoarece protocolul UEFA arată că un meci se poate amâna doar în cazul în care o echipă are mai puțin de 13 jucători valizi sau nu se poate baza pe un portar. În schimb, Spurs ar putea cere amânarea următoarele două întâlniri din campionat, cu Brighton în deplasare (duminică, 12 decembrie) și cu Leicester acasă (joi, 16 decembrie).

În afară de problemele de la echipa lui Antonio Conte, alte două cazuri de Covid-19 cu noua tulpină au fost înregistrate în Premier League. Este vorba de starul lui Chelsea, Mateo Kovacic, și de atacantul lui Brentford, Ivan Toney.

ADVERTISEMENT

Prima măsură, intrarea pe stadion doar pentru vaccinați

Conform sursei citate, cluburile din Premier League au fost informate cu privire la înrăutățirea situației la adunarea acționarilor de săptămâna trecută și li s-a spus să se pregătească pentru probabilitatea ca Guvernul să introducă Planul B, ceea ce ar însemna că pașapoartele Covid ar deveni obligatorii la evenimente publice.

Acest lucru ar putea provoca haos pe stadioane, deoarece vor exista fani care vor descoperi că nu pot intra la meciuri deși și-au plătit biletele. Cluburile lucrează de luni de zile la posibilitatea de a avea nevoie să implementeze astfel de măsuri.

”În mod privat, fiecare club vorbește despre asta. Cu toții suntem îngrijorați de ceea ce s-ar putea întâmpla în continuare. Sub posibile limitări, fanii vor trebui să prezinte dovada că au fost vaccinați cu schemă completă pentru a trece prin punctele de control Covid, cu verificări ale temperaturii. De asemenea, ar putea deveni obligatorie purtarea măștii în interiorul stadioanelor”, a declarat un șef de club.

Cluburile engleze, pierderi uriașe în pandemie

Surse guvernamentale au precizat că nu există planuri de a interzice suporterii pe stadioane, dar conducătorii cluburilor cred că poziția s-ar putea schimba pe măsură ce cazurile continuă să crească rapid.

Șefii Premier League au estimat că cluburile au înregistrat pierderi colective de 2 miliarde de lire sterline din cauza valurilor inițiale ale pandemiei, care au închis timp de trei luni sezonul 2019-20 și marea majoritate a meciurilor din ultimul trimestru s-au jucat fără fani.

Tottenham Hotspur și Manchester United au fost cluburile care au suferit cel mai mult din punct de vedere financiar, fiecare pierzând în jur de 6 milioane de lire sterline pentru fiecare meci jucat fără suporteri.

ADVERTISEMENT
Tags: