Sport

CNA intervine în războiul dintre Universitatea și FC U Craiova. Televiziunile au fost atenționate. Foto exclusiv

CNA a intervenit în războiul dintre Universitatea și FC U Craiova, iar mai multe televiziune au fost atenționate din cauza nerespectării denumirilor folosite.
09.09.2021 | 15:09
CNA intervine in razboiul dintre Universitatea si FC U Craiova Televiziunile au fost atentionate Foto exclusiv
ADVERTISEMENT

Războiul dintre Universitatea și FC U Craiova continuă. Chiar dacă meciul direct are loc peste mai puțin de o lună, cele două formații continuă duelul de la distanță. În urma unor sesizări, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să intervină pentru respectarea unor decizii venite din partea instanțelor de judecată.

Oficialii Universității Craiova au decis să facă și o plângere penală omologilor de la FC U Craiova 1948. Președintele Sorin Cârțu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre faptul că rivalii nu respectă anumite hotărâri prin care li s-a interzis să folosească brandul istoric al Științei.

ADVERTISEMENT

CNA a intervenit în războiul dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova. Televiziunile au fost atenționate pentru nerespectarea unor hotărâri ale instanței

Consiliul Național al Audiovizualului a luat atitudine în urma unor plângeri legate de folosirea corectă a numelor celor două echipe ale Craiovei. Pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal se regăsesc Universitatea Craiova și U Craiova 1948, dar mai multe televiziuni au folosit în mod eronat denumirile. Echipa lui Adrian Mutu a fost numită „Universitatea Craiova”.

În urm unei ședințe din data de 7 septembrie 2021, membrii CNA au decis să atenționeze posturile Antena 3 (pentru emisiunea „News Magazine din data de 22.05.2021), Digisport 1 (pentru știrile din data de 02.06.2021), Look Sport+ (emisiunea „Look Sport Live” din 10.06.2021) și Realitatea Plus („Realitatea sportivă din data de 06.06.2021).

ADVERTISEMENT

După ce au analizat mai multe secvențe, aceștia au constatat că deciziile instanței nu au fost respectate, astfel că au hotărât să trimită atenționări către toate televiziunile pentru a nu mai exista confuzie în ceea ce privește denumirea celor două cluburi.

De asemenea, CNA a prezentat și Decizia nr. 1129 pronunțată de Curtea de Apel București prin care FC U Craiova 1948 SA a primit interzis să mai profite de urma folosirii a mărcii „Universitatea Craiova” și fără a mai asocia cifre sau litere la această denumire.

ADVERTISEMENT
decizie CNA
Textul integral transmis de reprezentanții CNA

Sorin Cârțu: „De ani de zile nu se respectă deciziile”. Plângere penală făcută de către clubul patronat de Mihai Rotaru

Prin vocea președintelui Sorin Cârțu, Universitatea Craiova a explicat de ce s-a luat decizia de a acționa într-o plângere penală pe reprezentanții rivalilor de la U Craiova 1948: „Este o acțiune privind folosirea mărcii Universitatea Craiova și Știința Craiova, care sunt deținute de noi în exclusivitate. Ne aparțin nouă.

Sunt hotărâri judecătorești definitive. De ani de zile nu se respectă asta, se continuă să se folosească. Vorbim aici și de publicații, nu este vorba numai de ei (n.r. – reprezentanții celor de la FC U Craiova 1948).

ADVERTISEMENT

Este pentru cei care folosesc aiurea, ilegal. Să vedem ce răspuns va da instanța, dacă e albă sau e neagră, dacă se respectă sau nu. Dacă e cineva care nu poate să respecte o hotărâre judecătorească definitivă…suportă consencințele.

Mărcile ne aparțin, sunt ale clubului nostru. Noi suntem singurii care avem voie să le folosim,” a declarat președintele Universității Craiova.

La finalul săptămânii trecute, clubul a aniversat 73 de ani de existență. Oficialii au organizat mai multe evenimente, iar totul a culminat printr-un meci care a reeditat prima partidă din istoria Științei. A fost un duel între CSO Filiași și Universitatea Craiova.

La joc a fost prezent și Ion Briac, cel mai în vârstă fost fotbalist care a evoluat la echipa fanion a Olteniei. Acesta a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a vorbit despre formația lui Laurențiu Reghecampf. 


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi: 2,07 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT