ADVERTISEMENT
Sport

Constantin Gâlcă are mare încredere în naționala Danemarcei: „Va fi surpriza Euro 2020”. Exclusiv

Constantin Gâlcă crede că naționala Danemarcei va fi marea surpriză a Euro 2020.
Autor: Gabriel Esanu | 12.06.2021 | 11:30
Constantin Gâlcă are mare încredere în naționala Danemarcei: „Va fi surpriza Euro 2020”. Exclusiv
Constantin Gâlcă crede că naționala Danemarcei va fi marea surpriză a Euro 2020

Fost până de curând antrenor la Vejle în prima ligă daneză, Constantin Gâlcă are mare încredere în selecționata condusă de Kasper Hjulmand. Îi vede pe nordici drept candidați cât se poate de serioși la un loc în marea finală.

ADVERTISEMENT

Danemarca debutează la Euro 2020 sâmbătă, 12 iunie, de la ora 19:00, când va întâlni la Copenhaga tot o selecționată nordică, cea a Finlandei, calificată în premieră la turneul final.

Constantin Gâlcă e convins că Danemarca va fi surpriza Euro 2020: „Poate ajunge chiar și în finală!”

Danemarca face parte dintr-o grupă foarte echilibrată la Euro 2020, cu Finlanda, Belgia și Rusia. Constantin Gâlcă, fost antrenor la Vejle în prima ligă daneză, este convins că la Copenhaga sunt ambiții mult mai mari decât simpla calificare din grupă.

ADVERTISEMENT

„Sunt convins că Danemarca va fi surpriza Euro 2020. Aș vedea-o până în semifinale sau, chiar mai mult, de ce nu în finală? Formează o echipă foarte puternică, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnic.

A demonstrat-o și cu super rezultatele pe care le-a obținut în startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial (n.r. 2-0 în Isreal, 8-0 cu Moldova și 4-0 în Austria).

ADVERTISEMENT

Danemarca se bazează în special pe jucători din străinătate, dar are și câțiva oameni importanți din campionatul intern. Cum este atacantul Jonas Wind, fotbalistul celor de la FC Copenhaga. E foarte bun”, a declarat Constantin Gâlcă în exclusivitate pentru FANATIK.

„Totul este OK în Danemarca, problemele legate de pandemie sunt sub control. Asta și pentru că se testează foarte mult. Testele sunt gratis, iar acest aspect a contat enorm”  – Constantin Gâlcă

Danemarca debutează contra Finlandei: „Sunt ambiții mari, e derby”

Danemarca va debuta la turneul final al Campionatului European într-un derby nordic contra Finlandei. Vor fi scântei, este convins Gâlcă. „Sunt foarte multe ambiții, va fi un adevărat derby. Danemarca are o echipă mai bună, pornește categoric ca favorită. Dar sunt convins că nu va fi ușor”, a mai spus antrenorul român.

ADVERTISEMENT

Un atu important pentru Danemarca este chiar selecționerul Kasper Hjulmand. „Este foarte apreciat datorită rezultatelor bune pe care le-a avut cu Nordsjaelland. A demonstrat și în meciurile disputate în 2021 pe banca Danemarcei.

A creat un mix foarte bun între jucătorii experimentați și cei tineri, care evoluează la nivel înalt”, mai spune Gâlcă, în analiza echipei nordice, realizată în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Danemarca va juca pe propriul teren, la Copenhaga, pe Parken, toate meciurile din grupă. Va fi o atmosferă de vis, mai ales că restricțiile au fost în mare parte eliminate. „Totul este OK aici, problemele legate de pandemie sunt sub control. Asta și pentru că se testează foarte mult. Testele sunt gratis, iar asta a contat enorm”, a precizat Constantin Gâlcă.

Model și pentru Liga 1. „Nu te obligă să folosești tineri, dar te premiază”

Constantin Gâlcă spune că Liga 1 ar trebui să urmeze modelul din Danemarca pentru modul în care sunt promovați jucătorii tineri: „Aici nu există obligații pentru folosirea fotbaliștilor tineri. Și mi se pare normal să se întâmple așa.

ADVERTISEMENT

Dar în loc de restricții, în Danemarca se oferă premii. Echipele care folosesc mai mulți jucători tineri primesc bani pentru academiile lor. Iar asta duce la o dezvoltare reală a fotbalului de aici”, și-a încheiat analiza Constantin Gâlcă.

  • 14 goluri a marcat Danemarca în cele trei partide disputate în 2021 în preliminariile pentru Campionatul Mondial, cu Israel, Moldova și Austria
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1