Sport
notix pixel id

Cornel Dinu: „Dinamo este ca o zdreanță care, când o cârpești într-un loc, se rupe într-altul. Cel mai bun jucător al ei a fost arbitrul Cojocaru” Exclusiv

Cornel Dinu analizează cu bisturiul evoluția slabă a lui Dinamo la Mediaș și-l critică pe arbitrul Adrian Cojocaru.
15.10.2021 | 23:40
Cornel Dinu: „Dinamo este ca o zdreanță care, când o cârpești într-un loc, se rupe într-altul. Cel mai bun jucător al ei a fost arbitrul Cojocaru” Exclusiv
Cornel Dinu: „Dinamo este ca o zdreanță care, când o cârpești într-un loc, se rupe într-altul. Cel mai bun jucător al ei a fost arbitrul Cojocaru” Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut la Mediaș al doilea meci cu Mircea Rednic pe banca tehnică, niciun antrenor nu poate face minuni cu un lot modest ca al „câinilor”, și rămâne pe locul 15, penultimul din Liga 1 Casa Pariurilor.

Meciul l-a „rezolvat” Ronaldo… Ronaldo Deaconu, cu două goluri de povestit nepoților, șuturi torpilate de la Vama Veche în două minute, la același colț, cu același portar Mihai Eșanu plasat greșit, prea avansat și depășit de mingile căzute din cer ca o năpastă pe capul său.

Cornel Dinu: „Dinamo este ca o zdreanță care, când o cârpești într-un loc, se rupe într-altul. Cel mai bun jucător al ei a fost arbitrul Cojocaru”

Cornel Dinu s-a săturat să vadă chinul lui Dinamo meci de meci, indiferent de adversar, dar știe cauzele și, mai ales, știe că nu-i ușor de „cârpit” din mers „o zdreanță” care se tot rupe când încerci să-i mai pui un „petec”…

ADVERTISEMENT

„E foarte greu pentru Dinamo… doar învârtelile de cârpeli din ultimii ani, care au continuat până la venirea lui Mircea Rednic, nu pot decât să contureze imaginea unei zdrențe de echipă, care, în momentul când cârpești într-un loc, se rupe într-altul”

„Mircea Rednic a încercat să surprindă, a schimbat poziția unor jucători pentru a crea probleme în sistemul defensiv advers, dar se vede că, din punct de veder tactic, de la mijloc în față coordonarea de joc n-a fost deloc antrenată și este ca și inexistentă”

„Se vede că nu se justifică aducerea unor jucători în ultima perioadă, deși este evident că este greu să găsești în situația actuală jucători de calitate, competitivi. Se poate face un proces de intenție ca randament de joc fotbaliștilor de la care se așteaptă mai mult, Gabi Torje, Deian Sorescu și chiar acest Mirko Ivanovski, dar în momentul în care nu ai mijlocași care să-i servească, sigur că și randamentul acestora are de suferit”

„Mircea Rednic a încercat să-l aducă din mersul jocului pe Itu mai aproape de Ivanovski, a mai încercat niște schimbări de poziții între Torje și Sorescu, apoi, în repriza a doua, forțând cu Moldoveanu și Măgureanu, dar handicapul timpului în care s-au făcut numai prostii la Dinamo este foarte greu de recuperat, cere timp de reparat și șansă să fie aduși niște jucători realmente capabili să ridice potențialul de joc al echipei”

Cornel Dinu: „Șuturile lui Deaconu vor rămâne în istoria campionatului, dar a contat și faptul că a tras la poartă nestingherit de marcajul inexistent al lui Răuță, Matei și Filip”

„Mister” apreciază, ca toți iubitorii de fotbal, șuturie excepționale ale lui Ronaldo Deaconu, dar reliefează și condițiile care i-au înlesnit execuțiile de excepție, condiții create chiar de jucătorii dinamoviști.

„Sigur că execuțiile lui Ronaldo Deaconu sunt de excepție, este un jucător care lovește foarte bine mingea cu piciorul stâng, și încearcă șutul de la distanță meci de meci. Șuturile din acest meci rămân în istoria campionatului. Sigur că au și șansă, dar a contat și faptul că a tras la poartă nestingherit de marcajul inexistent al lui Răuță, Matei și Steliano Filip și l-a prins de fiecare dată avansat pe Eșanu la patru, cinci metri de linia porții”

„Echipa mai lentă, Gaz Metan Mediaș, a avut controlul jocului, cu excepția primelor 15 minute, când Dinamo, cât de cât, a încercat și presingul și a stat mai bine în teren. După care Gazul a știut să profite de slăbiciunile pe toate compartimentele lui Dinamo”

Cornel Dinu: „Când n-ai atac, n-ai mijloc, dar îl ai pe Deaconu adversar în zi dăruită de Dumnezeu, bagi coada între picioare și pleci spășit acasă”

„Procuroru’” l-a acuzat pe arbitrul Adrian Cojocaru că a făcut două mari greșeli, ambele în favoarea lui Dinamo, dar, probabil, că îl vom vedea la centru și etapa viitoare pentru că forul conducător al acestor fluieră vânt, „onorabila” CCA n-avede, n-aude prestațiile jenante ale „copiilor”.

ADVERTISEMENT

„În aceste condiții, cel mai bun jucător al lui Dinamo a fost arbitrul Cojocaru, atât în apărare, unde n-a dat penalty în minutul 16, la sania pe care l-a luat Răuță pe Alceus, dar și în atac, unde a dat penalty, inexistent, în minutul 82 la un duel regulamentar între Yuri și Moldoveanu”

„Acest penalty inventat de arbitru și un șut al lui Sorescu în prima repriză, la 2-0, sunt singurele situații periculoase create la poarta lui Gaz Metan Mediaș. Nu puțin, nu foarte puțin, ci egal cu zero raportat la o partidă de fotbal. Și când n-ai atac, n-ai mijloc, dar îl ai pe Deaconu adversar în zi dăruită de Dumnezeu, bagi coada între picioare și pleci spășit acasă”

Cornel Dinu: „Numai cu răbdare va putea ieși Dinamo din deznădejdea asta și Mircea Rednic, ca și conducerea administrativă, Iuliu Mureșan și Radu Zăvăleanu, au nevoie de sprijin necondiționat și liniște”

Cornel Dinu face un apel la suporteri, la vechii jucători, la toți cei care iubesc Dinamp, să sprijine eforturile mari pe care le face conducerea administrativă și în special antrenorul Mircea Rednic ca să scoată clubul din groapa unde l-a aruncat Ionuț Negoiță și banda lui Pablo Cortacero.

„Apreciez foarte mult disponibilitatea, responsabilitatea venite din devotament ale lui Mircea Rednic de a prelua echipa în această situație îngrozitoare, cea mai grea din istoria lui Dinamo. am trecut și eu prin dificultăți mari la Dinamo, în 1995, dar nu afost atât de dificil ca acum și am reușit să scot echipa la lumină și cu ajutorul unor dinamoviști adevărați din Ministerul de Interne”

„Nu-i va fi ușor lui Mircea Rednic să schimbe doar în câteva săptămâni și cu acești jucători randamentul echipei. Așa toată suflarea dinamovistă trebuie să înțeleagă că trebuie răbdare, răbdare și iar răbdare. Rezultate negative vor mai veni, dar trebuie susținere de la toți cei care iubesc Dinamo indiferent de parcursul echipei în viitorul apropiat. Numai cu răbdare va putea ieși Dinamo din deznădejdea asta și Mircea Rednic, ca și conducerea administrativă, Iuliu Mureșan și Radu Zăvăleanu, au nevoie de sprijin necondiționat și liniște”

Ultimele 3 etape din turul campionatului se anunță de coșmar pentru Dinamo: cu Rapid (pe teren propriu, pe 23 octombrie, sâmbătă, ora 20:30), cu Sepsi (în deplasare, pe 31 octombrie, duminică, ora 17:30) și cu CFR Cluj (pe teren propriu, pe 6 noiembrie, sâmbătă, ora 21:00). Între aceste partide, Dinamo mai joacă în optimile Cupei României, pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare”, cu FC Argeș (26 octombrie, marți, ora 21:00).

ADVERTISEMENT
  • 7-3 a fost raportul șuturilor la poartă în meciul Gaz Metan Mediaș – Dinamo, 4-1 pe poartă
  • 6 înfrângeri are Dinamo în toate cele 6 meciuri jucate în deplasare în această ediție de campionat, cu un golaveraj umilitor: 1-18, record negativ all time în primele 12 etape
  • 10 săptămâni au trecut de la ultima victorie a lui Dinamo în Liga 1 Casa Pariurilor: 3-1 în etapa 3, în 2 august, pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare”, cu Academica Clinceni, antrenată atunci de Ilie Poenaru și Marin Dună, care acum pregătesc pe Gaz Metan Mediaș
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik