Sport

Cornel Dinu: „Dinamo a avut noroc să joace cu «Baba UTA», departe de «Bătrâna Doamnă», la Arad” Exclusiv

Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK egalul alb de la Arad, unde Dinamo a avut noroc cu „Baba UTA” și a luat un punct deși a avut doi jucători eliminați.
13.02.2022 | 22:21
Cornel Dinu Dinamo a avut noroc sa joace cu Baba UTA departe de Batrana Doamna la Arad Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat primul punct în deplasare din acest campionat, primul punct după 6 înfrângeri la rând, în condiții greu de crezut pentru cine n-a văzut meciul.

Cornel Dinu: „Dinamo a avut noroc să joace cu «Baba UTA», departe de «Bătrâna Doamnă», la Arad”

Pentru că la Arad, cu UTA, care mai spera la play-off, Dinamo a rămas iarăși în inferioritate numerică, la fel ca și în partidele cu FCSB și Universitatea Craiova. A treia oară în cele 5 etape din 2022.

ADVERTISEMENT

Și nu doar un dinamovist a văzut roșu în fața ochilor de la arbitrul Cătălin Popa, ci doi: Marco Ehmann, în minutul 41 și Alexandru Răuță în minutul 78.

Flavius Stoican a pierdut astfel doi jucători din formula pe care încearcă să o cristalizeze, înaintea unui meci foarte important, etapa viitoare cu Gaz Metan Mediaș, în „Groapa” din șoseaua „Ștefan cel Mare”. Dacă nu se „închide” Gazul până atunci…

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a făcut o scurtă analiză a partidei de la Arad, în exclusivitate pentru FANATIK, în care a evidențiat aspectele pozitive și cele negative din jocul desfășurat de UTA și Dinamo.

Cornel Dinu: „Ambele eliminări au acoperire regulamentară, dictate strict în spiritul regulamentului, dar nu și în spiritul jocului”

Mister, Dinamo a câștigat primul punct în deplasare…

– Punctul luat de Dinamo la Arad este incontestabil meritat, chiar dacă a trebuit să joace în inferioritate numerică încă din prima repriză.

ADVERTISEMENT

…Și cu doi jucători mai puțin ultimul sfert de oră, după eliminarea lui Răuță, recidivist fără motivație și gândire.

Eu cred că ambele eliminări au acoperire regulamentară, dictate strict în spiritul regulamentului, dar nu și în spiritul jocului.

ADVERTISEMENT

Având în vedere și acest aspect foarte important în economia jocului, cum a fost posibil ca Dinamo să nu piardă iarăși?

– După foarte mult timp și șase înfrângeri, Dinamo a reușit să stea mult mai realist în teren, să se închidă, uneori cu disperare, chiar și când aveau mai puțin cu doi jucători.

E drept, în fața unei decepționante echipe arădene, care mi-a adus aminte prin felul în care a pasat, dar n-a combinat și mai ales prin viteza de joc de felul în care Fănuș Neagu o numea „Baba UTA”.

Față de cartea de vizită a calității jocului și a fair-play-ului „Bătrânei Doamne”, de data aceasta „Baba UTA” a suferit de lentoare, pase previzibile, lipsă de imaginație și combinații, așteptând să cadă pară mălăiață golul în fața unui Dinamo considerat victimă sigură, mai ales în inferioritate numerică.

La ce a fost Dinamo obligată să joace după prima eliminare, adică un 4-4-1, UTA nu și-a creat nicio ocazie clară din combinații, lăsându-mi impresia de o doamnă respectabilă la maturitate, dar care a fost în acest joc o babă în baston, dacă nu chiar în cârje, la fel ca și în alte jocuri disputate pe teren propriu, cel mai recent exemplu fiind meciul din 23 ianuarie, pierdut la Arad în fața lui Gaz Metan Rarefiat Mediaș.

Remarcații lui Cornel Dinu: Balthazar Pierret, Cosmin Matei, Mirko Ivanovski și… Alexandru Răuță!

Dinamo a câștigat un punct doar pentru că UTA a jucat slab, nu a arătat nimic nou în evoluția de la Arad?

– Din păcate pentru Dinamo, și în condițiile date a jucat nu numai fără doi oameni, dar și fără atacanți, neavând astfel cum să-și creeze ocazii de gol.

A pregătit, însă, mai bine de data aceasta jocul de închidere, care i-a adus un punct neașteptat. Mai ales în condițiile desfășurării meciului”

Este de remarcat ceva sau cineva la Dinamo? Sau a fost pur și simplu noroc?

– În primul rând este de apreciat coeziunea de a se bloca, sprijinindu-se și dublându-se în faza defensivă cu mare ambiție și determinare, calități pe cale de dispariție în meciurile precedente.

Apoi, ca joc, cred că merită menționați acest Balthazar Pierret, pe undeva Cosmin Matei, chiar și Alexandru Răuță până la eliminare… Au valsat de multe ori cu paznicii de noapte care mai mult au dormit în câmp la UTA.

Iar Mirko Ivanovski n-a marcat el, ca să fie minunea desăvârșită, dar s-a bătut extraordinar și a ținut de minge cum nu-mi imaginam că e-n stare, mai ales în finalul disperat pentru ambele echipe.

Cifrele meciului UTA – Dinamo 0-0

  • 64%-36% posesie
  • 11-2 ocazii de gol
  • 2-1 șuturi pe poartă
  • 9-1 șuturi pe lângă poartă
  • 150-82 atacuri
  • 95-30 atacuri
  • 7-1 cornere
  • 20-12 faulturi
  • 1-5 cartonașe galbene
  • 0-2 cartonașe roșii

Statistică flashscore.ro

ADVERTISEMENT