Fotbal intern

Cornel Dinu: „Maturitatea lui Mutu împotriva șireteniei ungare, dar și a unui arbitru hoț, comandat de UEFA” Exclusiv

28.03.2021 | 07:00
Cornel Dinu Maturitatea lui Mutu impotriva sireteniei ungare dar si a unui arbitru hot comandat de UEFA Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a comentat pentru FANATIK atuurile lui Adi Mutu în victoria dramatică a României U21  împotriva Ungariei U21, dar și a șireteniei naționale maghiare, ajutată cu nesimțire, pe față și în fața conducerii UEFA de un arbitru hoț.

România U21 a învins greu, dar a învins Ungaria U21 și arbitrajul banditesc al belgianului Lawrence Visser, care n-a văzut penalty-ul „de manual” văzut de toată lumea la Andrei Ciobanu (minutul 50), faultul asupra lui Denis Haruț (minutul 56) de la care a pornit faza din care maghiarii au deschis scorul și alte multe nereguli comise de „gazde”.

ADVERTISEMENT

Cioclul cu fluier a profitat de decizia cel puțin ciudată a conducerii UEFA de a nu folosi tehnologia VAR la acest turneul final de campionat european motivând că, în contextul recrudescenței infectărilor cu COVID-19 din întreaga Europa, este de preferat limitarea numărului de oficiali implicați în desfășurarea meciurilor.

Cornel Dinu: „Maturitatea lui Mutu împotriva șireteniei Ungariei, dar și a unui arbitru hoț, comandat de UEFA”

Conduși de o Ungarie arțăgoasă și în inferioritate numerică, tinerii tricolori au avut răbdarea cerută de antrenorul Adrian Mutu pentru a întoarce rezultatul nefavorabil prin golurile lui Alexandru Mățan (minutul 70, acțiune personală superbă și șut în vinclu de la 14-15 m) și Alexandru Pașcanu (minutul 87, a reluat în plasă din careul mic un corner deși era ținut de tricou de un adversar).

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că l-a bucurat maturitatea selecționerului Adi Mutu și a explicat de ce, relativ la primul „11” trimis pe teren la Budapesta.

„Este cunoscut palmaresul dintre noi și Ungaria, care ne este defavorabil, singurul care a reușit victorii împotriva lor și ca jucător, și ca antrenor al echipei naționale, și la București, și la Budapesta, fiind Gică Hagi”

„De data aceasta, din puținele, încă, victorii ale noastre, este cea mai clară pentru că este o victorie obținută și împotriva șireteniei maghiare, și împotriva acestei «jmecherii», cu «j» de la «jaf», de arbitraj a unui «albitru» hoț, dar inteligent, comandat de UEFA”

„Mă bucur pentru că Adi Mutu a dovedit maturitate, a jucat cu aceeași formație și nimic nu estre mai puternic decât omogenitatea de grup. Sigur, a luat în calcul și faptul că indiferent de jocul disputat cu trei zile în urmă, cu Olanda de Jos, care e destul de sus, s-a văzut cu Germania, jucătorii tineri se recuperează, practic, mult mai repede și a evoluat cu aceeași formulă foarte multe minute din joc”

„Raportul de ocazii ne-a fost net favorabil, rar într-o dispută la nivel de națională, chiar dacă am avut un om în plus o repriză. În egalitate numerică, în prima parte, am avut patru ocazii mari față de una a ungurilor, iar în repriza a doua a fost un net opt la doi în favoarea noastră”

Legătura dintre arbitrul Lawrence Visser, vicepreședintele UEFA Sándor Csányi și Mircea Sandu

Cornel Dinu face praf arbitrajul dezastruos al belgianului Lawrence Visser în fața vicepreședintelui UEFA, ungurul Sándor Csányi, președinte și al federației de fotbal din „țara vecină și prietenă”, cum i se spunea pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

„În ciuda acestei realități faptice, amprenta jocului a încercat să o pună acest Visser de vise urâte, care ne-a furat pe față știind că nu-l «VARuiește» nimeni… și asta fiind o decizie cel puțin ciudată a conducerii UEFA”

„Ce să-i zic, ne-a furat inteligent… pe lângă abilitatea cu care am fost dezavantajați de deciziile sale, el a făcut jocul unei țări care are o capacitate de a se descurca superioară nouă”

„Pentru că, să nu omitem acest fapt, vicepreședintele UEFA la ora actuală se numește Sándor Csányi, totodată președintele federației ungare de fotbal și președintele OTP Bank. Prezent la meci”

„Am constatat această șiretenie inteligentă a hungurilor și la pauză, când au udat masiv partea în care urma să atacăm noi, ca să încetinească ritmul ofensiv al echipei noastre”

„Această șiretenie le este tipică maghiarilor și primul învățământ pe care trebuie să-l tragem de la partida de astă-seară ar fi că trebuie să ne respectăm și să ne apărăm între noi, pentru că ungurii știu să se așeze în lume și să se ajute între ei, pe când noi, când am avut un vicepreședinte la UEFA, și acesta a fost Mircea Sandu, așa cum a fost el și cu bune, și cu rele, ni l-am distrus. Și dacă nu învățăm niciodată nimic din istorie, suferim și vom suferi ciclic”

Execuția de excepție a lui Mățan vs execuția de excepție a lui… Mutu!

Cornel Dinu a observat ceva ce aproape nimeni n-a văzut la Adrian Mutu. Și consideră că singurul jucător „oarecum vulnerabil” este băiatul fostului său elev Liviu Ciobotariu.

„Vreau să mai remarc maturitatea lui Mutu când le cerea răbdare și, simțind jocul ca orice mare fotbalist că până la urmă, indiferent ce va face acest cioclu de «albitru», adevărul va ieși la iveală, și a ieșit, noi având o echipă net superioară, repet, am ratat ocazii imense”

„Singurul jucător care mi s-a părut oarecum vulnerabil în jocul nostru defensiv a fost Denis Ciobotariu, la golul maghiarilor mingea trecându-i printre picioare”

Pe lângă execuțiile reușite ale jucătorilor noștri, Cornel Dinu a remarcat și o „perlă” a fostului „diamant” Adrian Mutu. În costum și cu pantofi de stradă.

„M-au impresionat multe execuții ale jucătorilor noștri și trebuie menționat că, totuși, cam jumătatea dintre ei provin din Academia lui Gică Hagi, câțiva și din Academia FCSB, pe când, din punctul acesta de vedere ungurii știu să se respecte, au trei academii care produc, Ferencvaros, Honved, Puskas”

„Aș mai remarca două execuții de excepție, una în teren, pătrunderea lui Mățan și șutul imparabil în casa păienjenilor din vinclu la golul egalizator, și execuția interesantă, la o minge ieșită în afara terenului, prin minutul 37, a lui Mutu, care, mai mult decât firesc, a readus-o la executarea autului cu călcâiul. Nu se dezminte din punctul ăsta de vedere de execuțiile teribile pe care le-a avut ca jucător”

Declarația zilei

  • „Mă bucur că am răpus, fotbalistic, de o manieră categorică pentru că am dominat 75-80 de minute și am fost net superiori, pe urmașii lui Arpad din «Moartea lui Gelu» a lui George Coșbuc”
ADVERTISEMENT

Cifrele meciului Ungaria U21 – România U21

  • 34%-66% posesie
  • 4-5 șuturi pe poartă
  • 2-10 șuturi pe lângă poartă
  • 1-3 șuturi blocate
  • 2-7 cornere
  • 21-10 faulturi
  • 267-518 pase
  • 209-455 pase reușite
  • 77-126 atacuri
  • 18-88 atacuri periculoase

(statistică flashscore.ro)


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,10 este cota pentru „X” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT