Sport

Cornel Dinu, necruțător cu Edi Iordănescu după dezastrul României în prima repriză cu Elveția: „Asediul Constantinopolelui. Groaznic!”. Exclusiv

Cornel Dinu a fost necruţător cu Edi Iordănescu după dezastrul României din prima repriză cu Elveţia. În stilu-i caracteristic, "Mister" a comparat cu asediul Constantinopolelui.
19.06.2023 | 23:14
Cornel Dinu necrutator cu Edi Iordanescu dupa dezastrul Romaniei in prima repriza cu Elvetia Asediul Constantinopolelui Groaznic Exclusiv
Cornel Dinu, necruțător cu Edi Iordănescu după dezastrul României în prima repriză cu Elveția: „Asediul Constantinopolelui. Groaznic!”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a făcut una dintre cele mai slabe reprize din ultimii ani în meciul cu Elveţia, din preliminariile Euro 2024. “Tricolorii” au încasat două goluri, dar maniera de joc a fost cea mai deranjantă.

Cornel Dinu, necruțător cu Edi Iordănescu după dezastrul României în prima repriză cu Elveția: “Asediul Constantinopolelui…

Cornel Dinu a comentat în stilu-i caracteristic dezastrul din echipa României în prima parte cu Elveţia şi nu s-a ferit să îl critice pe selecţionerul Edi Iordănescu pentru lipsa de inspiraţie:

ADVERTISEMENT

„Asediul Constantinopolelui… Numai că noi n-avem nici sulițe, nici arcuri cu săgeți, nici cazane cu smoală fierbinte pe metereze ca să ne apărăm de invadatori.

De fapt asediul Helsingorului, pentru că Edi este îmbrăcat în negru, ca Hamlet, probabil că i-a șoptit umbra tăticului așezarea… Că și el a jucat foarte multe meciuri cu 5 stoperi și l-au salvat Hagi… Hagi cel mare, tatăl lui Hagi cel mic… și Răducioiu… care nu mai sunt acum.

ADVERTISEMENT

Nu-mi amintesc așa o umilință… O echipă construită, dacă se poate numi «construită»,  numai pe apărare și e 2-0 la pauză pentru adversari… 76–24 la sută la posesie… groaznic”, a declarat Cornel Dinu pentru FANATIK.

Daniele Orsato putea să acorde două cartonaşe roşii în prima parte! Fernandes şi Ianis Hagi, iertaţi de italian

Daniele Orsato a avut şi el de furcă în prima parte, având de luat două decizii importante, după intrări dure ale lui Fernandes şi Ianis Hagi. Deşi în ambele cazuri erau circumstanţe de eliminare, italianul a acordat cartonaşe galbene celor doi.

ADVERTISEMENT

Deciziile au fost apreciate de specialistul în arbitraj, Adrian Porumboiu, care a declarat pentru FANATIK că italianul a procedat foarte bine judecând ambele faze cu aceeaşi unitate de măsură:

“Decizie corectă a lui Orsato la faultul lui Fernades la Screciu… galben… că a venit la câteva minute și faultul lui Hagi… tot de galben. Dacă nu era faultul lui Hagi săream toți că «Uite, domne, ce ne face banditul ăsta de Orsato!»… dar așa s-a văzut echilibrul arbitrului în decizii…”, a spus Porumboiu.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă va pierde meciul cu Elveţia, România rămâne în cărţi pentru calificarea la Euro 2024. “Tricolorii” se luptă cu Israel şi Kosovo pentru calificarea la turneul final.

  • 7 puncte a adunat România în primele trei etape din preliminarii
  • 1 şut pe poarta Elveţiei a avut România în prima repriză
ADVERTISEMENT