Sport

Cosmin Olăroiu a fost aproape de revenirea în Europa. S-a aflat acum ce sumă a refuzat din Turcia

După 17 ani petrecuți în zona Golfului și în China, Cosmin Olăroiu a avut o ofertă de a se întoarce în Europa. Tehnicianul a refuzat însă să semneze cu un club mare din Turcia.
13.02.2024 | 15:50
Cosmin Olaroiu a fost aproape de revenirea in Europa Sa aflat acum ce suma a refuzat din Turcia
După 17 ani petrecuți în zona Golfului și în China, Cosmin Olăroiu a avut o ofertă de a se întoarce în Europa. Tehnicianul a refuzat însă să semneze cu un club mare din Turcia. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Perioada de vacanță s-a terminat și antrenorul român se pregătește să reînceapă competițiile cu Al Sharjah, după umilința suferită la finalul anului în Supercupa Emiratelor Arabe Unite.

Cosmin Olăroiu a refuzat oferta din Turcia

Cosmin Olăroiu și-a făcut un nume important în zona arabă și tot mai multe echipe din Europa sunt interesate de serviciile sale. Fosta campioană a Turciei, Trabzonspor, a fost ultima pe listă, dar tehnicianul a refuzat oferta.

ADVERTISEMENT

În această iarnă s-a zvonit faptul că ocupanta locului 4 în campionatul turc i-a făcut o ofertă de 2 milioane de euro și i-a pus pe masă un contract valabil până în vara lui 2026. Însă, Oli nu a fost de acord cu propunerea.

Presa arabă a notat faptul că antrenorul român a fost nemulțumit cu salariul propus, care este mult mai mic decât cel pe care îl încasează în acest moment la Al Sharjah (n.r. – 4,6 milioane de euro pe sezon).

ADVERTISEMENT

”Românul Cosmin Olăroiu, antrenorul echipei Al Sharjah, a respins o ofertă din Turcia, de la Trabzonspor. Clubul turc i-a oferit lui Cosmin o sumă de 2 milioane de euro, care este mai mică decât compensația pe care o primește de la Al Sharjah.

Cosmin nu a fost de acord cu oferta din respect pentru contractul său cu Al Sharjah, care mai este valabil până pe 30 iunie 2025. Aceasta nu a fost singura ofertă pentru Cosmin Olăroiu de a pleca din Sharjah. Vara trecută a primit o propunere de la clubul grec PAOK, iar ultima solicitare de la Trabzon a fost una foarte serioasă”, a scris aletihad.ae.

ADVERTISEMENT

Olăroiu, confirmat în funcție de Al Sharjah

Jurnaliștii arabi au mai notat faptul că refuzul lui Cosmin Olăroiu de a se întoarce în Europa se poate explica și prin faptul că ar fi trebuit să achite o sumă importantă de bani pentru rezilierea contractului cu Al Sharjah.

”Olăroiu ar putea pleca doar dacă și-ar rezilia unilateral contractul și ar plăti despăgubiri de 3 milioane de dolari echipei. Este recunoscător celor de la Al Sharjah pentru că oficialii clubului i-au apărat în fața presei, după eliminarea din Liga Campionilor Asiei, dar și după înfrângerea din Supercupa Emiratelor Arabe Unite”, a precizat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Imediat după înfrângerea usturătoare suferită de Al Sharjah în Supercupa Emiratelor Arabe Unite, scor 2-6, cu Al Ahli, s-a zvonit că postul lui Olăroiu este în pericol. Însă, Muhammad Ali Jaber Al Hammad, membru în Consiliul Director al clubului, a ieșit public și a anunțat că nu se pune problema ca românul să fie demis.

ADVERTISEMENT