Sport

Cresc datoriile la Dinamo! Sumă uriașă pe care trebuie să le-o achite lui Borja Valle și Hinojo

Dinamo s-a salvat miraculos de la retrogradare, dar fanii au aflat că au în continuare datorii de plătit către jucătorii Borja Valle și Rene Hinojo.
31.05.2021 | 15:32
Cresc datoriile la Dinamo Suma uriasa pe care trebuie sa leo achite lui Borja Valle si Hinojo
ADVERTISEMENT

Suporterii adunați în Programul DDB au reușit să ducă la bun sfârșit sezonul, au achitat mare parte din datorii, dar acestea se înmulțesc pe zi ce trece și situația este în continuare critică.

FANATIK a aflat că mai mulţi fotbalişti şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract. În plus, un oficial al clubului şi administratorul bazei de la Săftica doresc să renunţe.

ADVERTISEMENT

Dinamo, datorii imense către Borja Valle și Rene Hinojo

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, jucătorii spanioli Borja Valle și Rene Hinojo au câștigat litigiile de la FIFA și Dinamo trebuie să le achite suma de 420.000 de euro reprezentând datorii salariale.

Mijlocașul Borja Valle a fost unul dintre jucătorii aduși de Pablo Cortacero cu cel mai mari salaru din tabăra ”câinilor”. El a îmbrăcat tricoul lui Dinamo din sptembrie și până în decembrie, iar după o lună de pauză a semnat cu Real Oviedo.

ADVERTISEMENT

Surprinzător este faptul că la mijlocul lunii martie, fanii dinamoviști au prezentat un facsimil al unui transfer bancar prin care se arăta faptul că s-a lichidat datoria către Borja Valle, achitându-i-se suma de 463.273 de lei.

Hinojo așteaptă bani toată viața

La fel ca și conaționalul său, portarul Rene Hinojo (37 de ani), care a fost mai mult rezervă la Dinamo, a stat doar 4 luni în Ștefan cel Mare, iar apoi a ajuns la un acord cu Atletico Baleares, o formație din liga a treia spaniolă.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit la începutul anului că Hinojo, ”pensionarul” care a părăsit printre primii barca dinamovistă, avea un salariu lunar de 25.000 de euro! El a semnat cu „câinii” până în vara lui 2022 și mai are un an și jumătate de contract. Hinojo le-a transmis celor din DDB că vrea toți banii, până la ultimul euro.

”Aștept cât e nevoie, mă plătiți când puteți… Nu mă grăbesc, am ce mânca… Puteți să-mi dați și 2.000 de euro pe lună tot restul vieții, că nu mă supăr… Oricum, îmi voi recupera banii de la Dinamo, mai devreme sau mai târziu… Nu am de ce să negociez!”, spunea atunci spaniolul.

ADVERTISEMENT

Cum poate clubul să mai scadă din datorii

O persoană care cunoaște foarte bine aceste cazuri a declarat pentru gsp.ro că Dinamo ar putea să mai scadă din suma de 420.000 de euro dacă va cere la FIFA ca jucătorilor să le fie plătite restanțele doar cât au fost sub contract cu gruparea bucureșteană și cât au fost liberi până să-și găsească noi angajamente.

”Clubul poate solicita ca FIFA să reducă suma totală pe care au pretins-o fotbaliștii și să stabilească despăgubiri numai până la momentul în care jucătorii au semnat contracte cu alte cluburi. Adică să le ofere doar salariile din perioada în care s-au aflat la București și din vremea în care au rămas liberi după ce au rupt actele cu Dinamo”, a declarat respectiva persoană.

Dacă Dinamo ar avea succes într-un astfel de demers la FIFA, datoria ar scădea cu mult sub 420.000 de euro. Dacă nu, ”roș-albii” ar mai avea o a doua instanță, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar aici taxa pentru judecare e între 30.000 și 40.000 de franci elvețieni.

ADVERTISEMENT
Tags: