Sport

Cristi Coste cere salvarea lui Octavian Popescu: „Sprint spre prăpastie”

Cristi Coste scrie despre cauzele care au dus la decăderea lui Octavian Popescu și face un apel către oficialii FCSB pentru a-l ajuta să-și revină înainte de a fi prea târziu.
11.10.2023 | 15:20
Cristi Coste cere salvarea lui Octavian Popescu Sprint spre prapastie
Cristi Coste scrie despre cauzele care au dus la decăderea lui Tavi Popescu. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a dat o nouă lovitură de imagine pe piața transferurilor și a reușit să-l semneze liber de contract pe Dorin Rotariu, informație pe care FANATIK v-a dezvăluit-o în exclusivitate. Este o nouă demonstrație de forță a lui Gigi Becali, dar mutarea poate fi privită și ca pe un ultim avertisment pe care patronul i-l transmite lui Octavian Popescu, „perla” pe care spera să ia zeci de milioane de euro, aflat acum într-o accentuată eclipsă de formă.

Octavian Popescu e al treilea cel mai bine cotat jucător din SuperLigă! Doar pe hârtie!

Una dintre căderile care fac obiectul discuțiilor în spațiul public din ultimele luni este cea a lui Octavian Popescu. Este nimeni altul decât jucătorul cu care Gigi Becali era convins că va da lovitura în fotbal. Pretențiile de acum vreo doi ani ale latifundiarului mergeau spre halucinanta sută de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Cât valorează Tavi Popescu acum? Dacă te uiți pe site-urile de specialitate, are o cotă încă foarte bună. De 3,8 milioane de euro, în condițiile în care pragul de sus l-a atins vara trecută, în iunie 2022, când ajunsese la 4 milioane de euro. Atunci se spera că abia și-a luat zborul spre numerele cu măcar 7 zerouri!

Dacă ar fi să ne luăm doar după aceste cotații, nu ar fi totuși vreo mare problemă cu el sau vreo criză în jocul dâmbovițeanului. Este al treilea jucător din SuperLiga, după colegii săi Darius Olaru (5,3) și Florinel Coman (4 milioane). Dar Tavi Popescu nu este ok. Și nu e vorba că și-a pierdut locul de titular sau că a intrat în gura lui Becali. Nici nu e greu să intri în gura patronului de la FCSB dacă acesta simte că-i scade valoarea mărfii.

ADVERTISEMENT

Tavi Popescu s-a îndrăgostit, dar nu de… fotbal

Problemele principale ale lui Octavian Popescu sunt mult mai complexe decât ar părea la prima vedere. Nu vorbim aici neapărat de o ieșire din formă, de a traversa momente mai delicate în joc și antrenamente. E foarte posibil ca jocul prost să aibă cauze ce țin de vârsta care „arde”. O vârstă critică, spun unii înțelepți.

Gigi Becali l-a dat oarecum în primire când a anunțat că i-a luat fostului său favorit un apartament de 200.000 de euro pentru că acesta se pregătește să se însoare la 21 de ani neîmpliniți. Ce nu a spus sau (încă) nu a știut Becali este că relația amoroasă a lui „George” (așa l-a botezat patronul, la propriu) l-a dat efectiv peste cap pe acesta. Tavi este super-îndrăgostit, dar nu de fotbal, ci de o femeie cu 6 ani mai mare decât el. Iar efectul de domino asupra băiatului aflat probabil în fața primei mari iubiri are legătură cu fotbalul pe care (nu) ni-l mai arată.

ADVERTISEMENT

Nu-l mai ajută picioarele nici la antrenamente! „A dat fotbalul pe fete”

Gigi Becali a intrat în direct la FANATIK SUPERLIGA și a dat impresia că știe care sunt problemele adevărate ale lui Tavi Popescu. Deși era aproape să arunce o „glumă” așa cum i-a spus lui Horia Ivanovici, patronul FCSB a venit pe final cu situația reală. „Are picioarele moi de la o vreme”, a aruncat Becali după care a închis din proprie inițiativă dialogul pentru a nu fi nevoit să dea mai multe din casă.

Cei de la Berceni au tabloul complet al situației lui Tavi. Acesta nu mai are foamea aceea de fotbal, de antrenamente, de goluri așa cum era acum 2-3 ani când pur și simplu explodase.

ADVERTISEMENT

Am realizat atunci un interviu de aproape o oră cu Tavi. Fotbal, fotbal, fotbal… Doar atât vorbea, doar atât visa… „O să fiu golgheter, o să iau titluri, nea Gigi o să câștige mulți bani pe mine”. Cam așa arăta în rezumat lista de priorități a lui Tavi Popescu. Ce s-a întâmplat de a ajuns la picajul acesta? Cei de la FCSB au răspunsul. „Pentru moment, pare că a dat fotbalul pe fete”, e concluzia celor cu care se intersectează la bază, zilnic, fosta mină de aur.

Ajutați-l pe băiat! Pentru că, altfel, îl pierdeți definitiv!

E în primul rând interesul celor de la FCSB ca Tavi Popescu să-și revină și să producă iar fotbal. Să vină cu mintea înapoi la minge, la antrenamente, la sală, la fotbalul care l-a adus aici.

Becali pune presiune cu declarația fără echivoc că „nu stau să-l aștept 7 ani pe Tavi!”. Dar asta o face public, pentru că patronul le-a transmis celor de la echipă că Tavi trebuie salvat. Este și motivul pentru care Meme a ieșit cu o declarație care ar părea ciudată la prima vedere. I-a luat apărarea lui Tavi: „Noi avem singurul patron care-și critică public jucătorii”.

În mod normal Gigi ar fi reacționat la spusele angajatului său. Dar nu ar fi avut de ce pentru că avusese discuții clare cu Stoica și ceilalți de la club. Tavi Popescu este o miză de câteva milioane de euro bune pentru Becali. Trebuie recuperat, trebuie salvat, altfel e posibil ca sacul acela de bani visat să fie un balon de săpun. La cum stau lucrurile acum, Tavi e în sprint spre prăpastie!


  • 2,27 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist și peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – FC Voluntari

ADVERTISEMENT