Sport

Cristiano Ronaldo, cifre modeste în duelurile cu Chelsea. A marcat un singur gol în 15 meciuri. Video

Manchester United pare că trăieşte în acest sezon din reușitele lui Cristiano Ronaldo, dar urmează derby-ul cu Chelsea și portughezul are cifre slabe împotriva londonezilor.
27.11.2021 | 23:00
Cristiano Ronaldo cifre modeste in duelurile cu Chelsea A marcat un singur gol in 15 meciuri Video
ADVERTISEMENT

Starul de pe Old Trafford a reușit la mijlocul săptămânii, în duelul cu Villarreal din Champions League, golul cu numărul 800 în carieră.

În așteptarea oficializării numirii lui Ralf Rangnick în funcția de manager până la finalul sezonului, ”diavolii roșii” vor conduși în derby-ul de pe Stamford Bridge tot de interimarul Michael Carrick.

ADVERTISEMENT

Cifre dezastruoase pentru Cristiano Ronaldo în partidele cu Chelsea

Cristiano Ronaldo a marcat de 10 ori de la revenirea la Manchester United, majoritatea reușitelor sale fiind decisive, însă portughezul nu se simte deloc în apele lui atunci când o întâlnește pe Chelsea, iar cifrele vorbesc de la sine despre acest lucru.

Marele derby de pe Stamford Bridge, din etapa a 13-a din Premier League, este programat duminică, 28 noiembrie, de la ora 18:30, iar starul din Manchester speră să rupă blestemele și să facă un meci mare împotriva londonezilor.

ADVERTISEMENT

Marcator înnăscut, Ronaldo nu a reușit să înscrie decât o singură dată în cele 15 partide în care i-a avut pe ”albaștri” adversari, dar la fel de adevărat este că acel gol a venit într-un moment extrem de important.

Gol și penalty ratat în finala UCL

Unica dată când Cristiano Ronaldo înscris într-un meci cu Chelsea se întâmpla în finala Champions League din sezonul 2007-2008. Starul portughez deschidea scorul pe Luzhniki Stadium din Moscova cu o lovitură superbă de cap, dar Manchester United avea nevoie de penalty-uri pentru a se impune.

ADVERTISEMENT

De remarcat este că înainte de a pune pentru prima dată în carieră mâna pe marele trofeu al Champions League, portughezul rata la loviturile de departajare. El s-a oprit înainte de execuție, iar șutul său a fost ghicit de portarul Petr Cech, care a reușit să respingă.

Un alt lucru care sare în ochi de la acel meci este faptul că unul dintre golurile de la loviturile de departajare pentru Manchester United a fost semnat de mijlocașul Michael Carrick, cel care asigură în acest moment interimatul pe banca tehnică a ”diavolilor roșii” după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, două pase decisive în meciurile cu Chelsea

Revenind la statisticile lui Cristiano Ronaldo în întâlnirile cu Chelsea, acesta a mai reușit și două pase decisive. Ambele au venit în partide jucate în Premier League, prima în sezonul 2005-2006 și a doua în 2008-2009.

În cele 15 meciuri în care a dat de londonezi, portughezul a ieșit de cinci ori învingător, patru partide s-au încheiat la egalitate, iar de alte șase ori echipa sa a pierdut. El a primit în aceste meciuri cinci cartonașe galbene.

Este clar că Ronaldo este omul cheie în acest moment la Manchester United, dar nu toată lumea îl apreciază și criticile au venit și înspre el din cauza faptului că rezultatele sunt modeste. În apărarea atacantul a sărit conaționalul său Luis Figo, care nu înțelege furia unora.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Chelsea – Manchester United: 2,15 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT