Sport

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi la WTA Kremlin Cup. S-a stabilit ora de start

Simona Halep are o prestație bună la WTA Kremlin Cup, acolo unde a ajuns în faza sferturilor și unde o va întâlni pe Maria Sakkari din Grecia.
21.10.2021 | 20:56
Cu cine joaca Simona Halep in sferturi la WTA Kremlin Cup Sa stabilit ora de start
ADVERTISEMENT

Românca, locul 19 WTA și cap de serie numărul 8, a trecut în turul doi de rusoaica Veronika Kudermetova, poziția 32 în clasamentul mondial, scor 6-1, 7-6 (4).

În runda inaugurală, campioana noastră a trecut de o altă sportivă din Rusia, Anastasia Potapova, și a vorbit atunci despre posibilitatea câștigării competiției de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Adversar de temut în sferturi pentru Simona Halep la WTA Kremlin Cup

După două adversare din Rusia și mai slab cotate, pentru Simona Halep începe greul la WTA Kremlin Cup, ea urmând să o întâlnească în sferturile de finală pe Maria Sakkari, locul 7 WTA și cap de serie numărul 3. Partida va avea loc vineri, 22 octombrie, după ora 16:00, pe terenul central, după două meciuri de pe tablșoul feminin și unul de pe tabloul masculin.

Sportiva din Grecia a beneficiat de abandonul jucătoarei ruse Anna Kalinskaya, poziția 125 în ierarhia mondială și venită din calificări, în momentul în care Sakkari conducea cu scorul de 6-2, 1-0, după 34 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

După succesul înregistrat în turul doi al turneului de la Moscova, Maria Sakkari, în vârstă de 26 de ani, şi-a asigurat în premieră participarea la Turneul Campioanelor, programat între 10 şi 17 noiembrie, la Guadalajara.

Sakkari are un singur titlu în carieră

Simona Halep și Maria Sakkari nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA. Grecoaica are un sezon extraordinar în ciuda faptului că nu a câștigat nicin turneu. Ea a jucat finală la Ostrava și a făcut semifinale la Roland Garros, US Open, Miami și Grampinas Trophy. Singurul ei titlu din carieră a venit în 2019, la Rabat.

ADVERTISEMENT

Sakkari este antrenată de britanicul Tom Hill, dar pentru o perioadă scurtă s-a pregătit și cu Andrei Pavel în 2019. Românul a stat pentru prima oară în loja grecoaicei la Indian Wells. Cu toate acestea, sfaturile sale nu au ajutat-o prea mult pe Sakkari, care a pierdut în primul tur în fața americancei Christina McHale.

Sportiva născută în Grecia a fost ironizată de fostul mare tenismen Ilie Năstase înaintea finalei cu Mihaela Buzărnescu de la WTA San Jose, din 2018. Primul lider al clasamentului ATP spunea atunci că modul în care arată grecoaica este asemănător unui bărbat.

ADVERTISEMENT

Halep, întâlnire nostimă cu un fan

Pentru calificarea în sferturile de finală de la WTA Kremlin Cup, Simona Halep a încasat un cec în valoare de 15.500 de dolari. Dacă va ajunge în semifinale, românca ar urma să primească 32.400 de dolari.

După ce a trecut de Potapova în primul tur, Halep a postat pe Instagram, la ”stories”, o fotografie savuroasă. În poză apare constănțeanca împreună cu un fan care și-a tatuat pe braț numele Simonei, dar și victoriile de Grand Slam ale româncei, la Roland Garros și Wimbledon.

Cele două turnee de Grand Slam au fost câștigate de Simona Halep în 2018, respectiv 2019. Fostul lider mondial nu e străin de victorii nici în Rusia. Simona a câștigat în 2013 turneul de la Moscova.

ADVERTISEMENT