Sport

Simona Halep o întâlnește pe Harriet Dart în turul 2 la WTA Birmingham. De la ce oră se joacă meciul și când evoluează Sorana Cîrstea

Simona Halep are parte de un traseu lejer în primele faze ale turneului WTA Birmingham, iar în turul 2 va da peste o nouă jucătoare din afara Top 100.
13.06.2022 | 18:25
Simona Halep o intalneste pe Harriet Dart in turul 2 la WTA Birmingham De la ce ora se joaca meciul si cand evolueaza Sorana Cirstea
Simona Halep are parte de un traseu lejer în primele faze ale turneului WTA Birmingham, iar în turul 2 va da peste o nouă jucătoare din afara Top 100
ADVERTISEMENT
14-06-2022
17:02

Halep și Cîrstea joacă miercuri la WTA Birmingham

Organizatorii turneului de la Birmingham au anunțat programul zilei de miercuri, 15 iunie, și pe teren se vor afla și româncele Simona Halep și Sorana Cîrstea, pentru partidele din turul 2.

Astfel, cele două sportive din țara noastră vor evolua pe arena centrală. Prima care va intra în focurile luptei este Cîrstea, care o va întâlni pe Aleksandra Krunic din Serbia, de la ora 13:00, în primul meci al zilei. Halep va juca în cea de-a treia partidă a zilei cu britanica Harriet Dart, în jurul orei 17:00.

În primul meci al zilei de pe terenul 1, perechea Monica Niculescu/Gabriela Ruse vor juca împotriva cuplului Vivian Heisen/Samantha Murray Sharan (Germania/Marea Britanie), în turul 1 al probei de dublu.

Dubla campioană de Grand Slam a început foarte bine primul său turneu pe iarbă după o pauză de 3 ani și a trecut în runda inaugurală de ucraineanca Lesia Tsurenko.

Meci ușor pentru Simona Halep în turul 2 la WTA Birmingham

După această victorie reconfortantă, Simona Halep o va întâlni în turul 2 la WTA Birmingham pe britanica Harriet Dart, locul 106 mondial, o jucătoare fără performanțe notabile, dar cu un joc destul de periculos pe iarbă.

ADVERTISEMENT

Dart, în vârstă de 25 de ani, a intrat în prima sută în luna martie, dar nu a reușit să reziste prea mult timp acolo. Britanica nu are niciun titlu în circuitul WTA și în mod normal nu poate emite pretenții în fața sportivei noastre. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, iar campioana noastră s-a impus cu un sec 6-2, 6-4, în turul secund de la Australian Open 2020.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 15 iunie, organizatorii urmând să stabilească ora de start. Cu toate acestea, românca nu va avea zi de pauză, ea urmând să evolueze marți, 14 iunie, în proba de dublu alături de croata Donna Vekic. Ele vor întâlni perechea Latisha Chan/Samantha Stosur (Taiwan/Australia), într-un meci care nu va începe mai devreme de ora 14:30.

ADVERTISEMENT

Tot mâine va debuta la WTA Birmingham și Sorana Cîrstea. Cap de serie numărul 6 la competiția din Marea Britanie, românca o va întâlni pe americanca Shelby Rogers, în primul meci de pe terenul central, de la ora 13:00.

Printre favorite la Wimbledon

Fost lider mondial, Halep a început sezonul de iarbă pe locul 20, după ce a fost eliminată surprinzător în turul secund de la Roland Garros 2022. Ea a acuzat atunci faptul că a suferit un atac de panică în timpul meciului chinezoaica Qinwen Zheng.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat că va participa în această vară la turneele de la Birmingham și Bad Homburg, mai înainte să intre în cursa pentru un nou trofeu la Wimbledon.

Românca se simte pregătită pentru o nouă încercare de a câștiga un Grand Slam. Ar fi al treilea după Roland Garros în 2018 și Wimbledon 2019. Și bookmakeri o văd între primele cinci favorite la al doilea triumf pe iarba londoneză, e drept la egalitate cu Petra Kvitova (numărul 31 WTA), Garbine Muguruza (10 WTA) și Anett Kontaveit (a doua jucătoare a lumii).

ADVERTISEMENT

Înainte de startul sezonului de iarbă, Simona Halep a fost prezentă și la Sports Festival, acolo unde a avut loc meciul de retragere a lui Horia Tecău.

Înainte să joace pentru ultima dată alături de Horia Tecău, Simona Halep a participat la o acțiune caritabilă care a avut loc la academia de tenis a antrenorului ei, Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT