Fotbal international

Cum a reușit UEFA să destrame proiectul Superligii Europei! Ce le-a oferit cluburilor din Anglia

21.04.2021 | 10:04
Cum a reusit UEFA sa destrame proiectul Superligii Europei Ce lea oferit cluburilor din Anglia
ADVERTISEMENT

Proiectul Superligii Europei a murit la doar 48 de ore de la anunțul înființării după ce cluburile din Anglia s-au retras, iar UEFA nu este străină de această mișcare.

12 cluburi uriaşe au decis să înfiinţeze Superliga Europei, anunţul oficial fiind făcut duminică noapte, însă UEFA şi FIFA au reacţionat imediat, aşa cum au făcut şi oficialii Premier League, La Liga şi Serie A, în timp ce fanii formaţiilor fondatoare au protestat.

ADVERTISEMENT

După aproape 48 de ore, cluburile din Anglia și Inter Milano au făcut pasul înapoi şi au părăsit proiectul, lucru pe care urmează să-l mai facă AC Milan și Atletico Madrid.

Proiectul Superligii Europei, dejucat cu bani de UEFA

Presiunea pusă pe umerii celor șase cluburi din Anglia de oficialii fotbalului, fani, sau chiar proprii jucători și antrenori par să fi fost motivele pentru care acestea au renunțat la proiectul Superligii Europei, dar cotidianul Mundo Deportivo notează că UEFA a jucat un rol hotărâtor.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii catalani scriu că Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester City și Manchester United ar fi fost convinse cu bani mulți de șefii fotbalului european să nu mai susțină înființarea Superligii Europei și să continue în formatul actual.

”Această ofertă, însă, nu a ajuns și la cluburile spaniole, conduse de ideologul Florentino Perez, care la cel mai înalt organism european sunt văzute ca principalul dușman”, a notat ziaristul Pablo Planas.

ADVERTISEMENT

Barcelona și Real Madrid nu renunță la Superligă

Cu toate acestea, cele trei mari cluburi din La Liga sunt convinse că mai devreme sau mai târziu proiectul acestei Superligi va fi pus în aplicare, deoarece el va ajuta marile cluburi să-și revină din punct de vedere financiar și va asigura o stabilitate.

”Această plecare a echipelor din Premier League este văzută ca un pas înapoi care nu este definitiv și mai marii Spaniei sunt convinși că amploarea proiectului îi va face să revină. Există liniște la Barca și Real Madrid, conștienți că pentru supraviețuirea tuturor este mai bine să se continuei cu Superliga”, mai scriu catalanii.

ADVERTISEMENT

Inițiatorii Superligii Europei au decis să facă un pas în spate după ce cluburile din Anglia s-au retras oficial și au suspendat acest proiect, însă anunță că nu renunță la visul de a crea o competiție importantă în viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: