Sport

Cum arată gazonul de pe ”Arcul de Triumf” înainte de Dinamo – Oțelul. Probleme după România – Portugalia, la rugby

Dinamo - Oțelul Galați se dispută duminică, de la ora 20:00, pe stadionul Arcul de Triumf, la o zi după partida de rugby România - Portugalia
18.02.2024 | 13:02
Dinamo - Oțelul Galați se dispută duminică pe stadionul Arcul de Triumf, la o zi după partida de rugby România - Portugalia FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo – Oțelul Galați, meci din cadrul etapei 26 din SuperLiga, se va juca în această seară pe un gazon  foarte soliciat în ultimele zile. Terenul de pe stadionul ”Arcul de Triumf” a găzduit ieri partida de rugby România – Portugalia (24-49) din grupa B a Rugby Europe Championship.

Cum se prezintă gazonul de pe ”Arcul de Triumf” pentru meciului Dinamo – Oțelul

Administratorii arenei de lângă Parcul Herăstrău fac mari eforturi ca suprafața de joc să se prezinte în condiții optime la confruntarea Dinamo – Oțelul. Responsabilii cu îngrijirea gazonul au însă o misiune dificilă, deoarece în afara meciului cu Portugalia de ieri, pe arena ”Arcul de Triumf” s-a mai disputat sâmbăta trecută un alt meci de rugby, România – Belgia (33-18).

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele două meciuri ale naționalei de rugby a României, iarba de pe ”Arcul de Triumf” a mai suportat și patru antrenamente oficiale: cele ale echipelor și cele ale căpitanilor celor două echipe! ”Meciurile de rugby distrug mult mai mult terenul decât cele de fotbal”, susțin specialiștii care se ocupă ce întreținerea suprafețelor de joc de pe stadioane.

Complexul Sportiv Național ”Arcul de Triumf” se confruntă cu probleme financiare, după ce Agenția Națională pentru Sport a redus substanțial bugetul pentru 2024.

ADVERTISEMENT

Agitație mare la ”Arcul de Triumf”

În această dimineață era agitație mare la stadionul ”Arcul de Triumf”. Pregătirea terenului de pe o zi pe alta de la cel de rugby la cel de fotbal reprezintă o adevărată provocare. Trebuie scoase buturile și puse porțile, șterse marcajele specifice jocului de rugby și trasat terenul pentru jocul cu balonul rotund.

Dinamo – Oțelul este sold-out. Interesul în jurul meciului este unul foarte mare. ”Alb-roșiii” vin după o victorie mare cu Farul, scor 2-0, și vor să mai pună trei puncte în clasament, în tentativa de scăpa de ultimul loc și a se salva de la retrogradare în play-off.

ADVERTISEMENT

”Toată lumea e mulțumită după victorie, moralul e mai bun, antrenamentele au decurs bine. Cu atitudine, cu energie în cadrul echipei, așteptăm mâine meciul cu Oțelul, o echipă puternică, cu o idee clară de joc în toate fazele.

Sunt puternici în duelurile 1 contra 1, acoperă bine terenul, aleargă foarte mult. Ne așteaptă un meci puternic. Vom face totul pentru a obține cele trei puncte în fața fanilor, să obținem o victorie importantă pentru toată lumea”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, despre Dinamo – Oțelul: ”Pentru noi este ca o finală. Ne așteaptă infernul”

De partea cealaltă, Oțelul joacă pentru play-off și vrea să plece cu puncte de pe ”Arcul de Triumf”. Antrenorul Dorinel Munteanu este conștient că fanii lui Dinamo vor crea o atmosferă infernală.

”Pentru noi meciul cu Dinamo este o finală, una dintre cele cinci finale pe care le mai avem până la finalul sezonului regulat. Nu am abandonat ideea de a juca în play-off. Mai mult decât atât, mergem cu foarte mare încredere după victoria cu FC U Craiova. Victorie pe teren propriu după foarte mult timp.

Avem în față o echipă care a câștigat ultimul meci împotriva campioanei României. La Dinamo, rezultatele negative au venit pe alt fond, nu pe fondul valorii jucătorilor. Au o singură victorie în 4 meciuri, dar în general Dinamo are o echipă bună, cu jucători valoroși.

Trebuie să fim foarte bine pregătiți atât fizic, cât și mental ca să ducem la bun sfârșit acest joc. Sunt convins că în tribune vor avea al 12-lea jucător, care o va susține pe Dinamo”, a declarat Dorinel Munteanu, la conferința de presă.

Tehnicianul Oțelului a mai spus: ”Și noi vom fi susținuți în jur de 100 de suporteri. Ne gândim în primul rând să facem un joc foarte bun, în care să anihilăm calitățile adversarului. Ne așteaptă infernul. Este frumos atât pentru mine, cât și pentru jucători să joci cu un stadion plin.

Chiar dacă îți este ostil, este un stadion plin, atmosfera fotbalului este adevărată. Jucătorii mei nu ar trebui să se sperie, nu s-au speriat nici la Rapid. Știm cu toții desfășurarea jocului. Nu cred că acesta va fi un factor negativ. 

Orice punct este valoros în această luptă de a accede în play-off. Totul depinde și de noi, dar mult depinde și de celelalte echipe care sunt în cărți să prindă play-off-ul”, a mai precizat Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT