Sport

Cunoscuții jurnaliști Răzvan Ioan Boanchiș și Dan Udrea se duelează în editoriale pe tema Dinamo. Miza: 4 milioane de euro!

Înaintea meciului decisiv cu U Cluj, care va decide viitorul lui Dinamo, editorialistul Răzvan Ioan Boanchiș vorbește despre „greaua moștenire” lăsată clubului „alb-roșu” de Nicolae Badea: PLUS 4 milioane de euro!
28.05.2022 | 11:46
Cunoscutii jurnalisti Razvan Ioan Boanchis si Dan Udrea se dueleaza in editoriale pe tema Dinamo Miza 4 milioane de euro
Cunoscuții ziariști Răzvan Ioan Boanchiș și Dan Udrea „se bat” în editoariale pe tema datoriei istorice de la Dinamo. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 21:00, pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”, Dinamo își joacă viitorul în returul barajului de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1 contra „fraților” de la U Cluj. Învinși cu 0-2 în prima manșă de pe „Cluj Arena”, „câinii roșii” sunt acum la un pas de cea mai mare contraperformanță sportivă din istoria clubului: retrogradarea în eșalonul secund!

Duel pe tema Dinamo între cunoscuții jurnaliști Dan Udrea și Răzvan Ioan Boanchiș. Miza e de 4 milioane de euro!

Eventuala retrogradare în Liga 2 ar fi echivalentă cu dezastrul pentru Dinamo. Și așa într-o situație mai mult decât delicată din punct de vedere financiar, cu amenințarea falimentului plutind deasupra capului, clubul „alb-roșu” va avea mult de tras pentru a evita desființarea. Și cum este normal în aceste condiții critice, toți analiștii încearcă să găseacă vinovații.

ADVERTISEMENT

Printre ei, și jurnalistul Dan Udrea, care enumeră într-un editorial publicat pe site-ul Gsp.ro o serie de motive pentru care Dinamo ar merita să retrogradeze în acest an.

Dacă prezența pe „lista rușinii” a jucătorilor sau a actualilor conducători nu ar trebui să mire pe nimeni, surprinde însă nominalizarea fostului președinte Nicolae Badea, sub conducerea căruia Dinamo a obținut cele mai multe trofee de la Revoluție până în prezent.

ADVERTISEMENT

„Și tot un argument e și faptul că Dinamo și-a legat, voit sau nu, numele în 2021-2022 de un personaj pe care l-a mai avut în curte și al cărui management a fost atât de defectuos încât la finalul anului 2012, atunci când se pregătea transferul de putere către Ionuț Negoiță, Dinamo avea, conform raportului oficial, o datorie colosală, de aproape 17 milioane de euro!

Să crezi că Nicolae Badea poate fi salvator acum, după ce în trecut clubul avea pierderi imense și datorii istorice cu el în management, asta chiar e o dovadă că Dinamo a căutat cu orice preț retrogradarea”, a scris Dan Udrea în editorialul publicat pe site-ul Gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Răzvan Ioan Boanchiș: „Grea moștenire a mai primit Dinamo! 4 milioane de euro. Așa să tot retrogradezi”

Nu de aceeași părere cu Dan Udrea este însă cunoscutul publicist și editorialist Răzvan Ioan Boanchiș, un alt „nume greu” din presa românească. Acesta demonstrează cu date publice de la Ministerul de Finanțe că datoria istorică preluată de la Nicolae Badea este de fapt un „plus de 4 milioane de euro”, iar adevărații vinovați de situația critică în care se află Dinamo sunt „Ionuț Negoiță și meseriașii care i-au urmat”.

„Am fost pe stadion la eclipsele cu Bordeaux, Liverpool, Sampdoria, Anderlecht și Benfica. Calificări pierdute, fiindcă la victorii e simplu. Oamenii plecau acasă supărați, dar n-avea nimeni meschinăria să reproșeze «dom’le, am luat bani de la gura copilului ca să vin la meci!» sau «divorțează nevasta fiindcă io acasă vorbesc numai despre Dinamo!»

ADVERTISEMENT

Am fost pe stadion când a debutat Răducioiu în Divizia A. S-a întâmplat la trei zile după ce Steaua a luat Cupa Campionilor. Răducioiu avea 16 ani și două luni. În «Groapă» domnea stinghereala, erau vreo două mii de spectatori, dar nu striga nimeni «M… Steaua».

Sigur, nu se poate uita nici returul de la Hamburg, când Mulțescu a driblat, la golul doi al lui Dinamo, și mineralierele din port.

Și mai am două sute de povești din astea, așa că nu primesc lecții de la niște entuziaști care dorm mai bine noaptea dacă se visează patroni la Dinamo. De zece ani, în «Groapă» se duce o joacă de-a patronatul, o baba oarba care se înrudește cu amatorismul din presă”.

Răzvan Ioan Boanchiș: „Voi demonta o minciună perpetuată din 2012”

„O să demontez mai jos o minciună perpetuată din 2012. În această săptămână, s-a susținut din nou că Negoiță și meseriașii care i-au urmat au preluat «în 2012 o datorie istorică de aproape 17 milioane de euro.»

17 milioane sună bine, dar nu sunt de euro, ci de lei, mai exact 17.752.736 de lei, potrivit Bilanțului din 2012. Documentul e public, numărătorii de cornere îl puteau găsi. La cursul de 4,3698, din 2012, datoria era deci de vreo 4 milioane de euro. Această pierdere a fost acoperită în 2013 din drepturile de televiziune și vânzarea unor jucători. Țucudean – Belgia, 800.000 de euro. Nica – Italia, 1.600.000 de euro. Alexe – împrumutat Italia, 500.000 de euro. Dragoș Grigore – Franța, 700.000 de euro. Zie Diabate – tot în Franța, 500.000 de euro. Adunând cifrele și convertindu-le în lei – 19.000.000 de lei. Până aici, un plus de 400.000 de euro. Mai departe. Potrivit balanței de verificare din februarie 2013, Badea, Borcea și Săvulescu au lăsat fiecare 1.205.087 euro. Repet. Cifre publice. 3.600.000 plus 400.000 egal 4.000.000 de euro.

Excelentă demonstrația! Domnii numărători de cornere au vorbit de o datorie de 17 milioane de euro, dar de fapt erau patru milioane, care n-au fost pe minus, ci pe plus. Grea moștenire a mai primit Dinamo! 4 milioane de euro. Așa să tot retrogradezi”, spune Răzvan Ioan Boanchiș pe site-ul Național.ro.

  • 4 titluri de campioană, 6 Cupe ale României și 2 Supercupe a câștigat Dinamo în mandatul de președinte al lui Nicolae Badea
  • 1 Cupă a Ligii a câștigat Dinamo de când Nicolae Badea nu mai este președintele lui Dinamo
ADVERTISEMENT