Sport

Dan Petrescu, la atac înainte de Sepsi – CFR Cluj: „Nu mai suportă nimeni să fim primul loc. S-a plictisit lumea de noi”

Dan Petrescu a ieșit la atac în cadrul conferinței de presă premergătoare duelului Sepsi Sf. Gheorghe - CFR Cluj, în etapa 29 din SuperLiga.
04.03.2023 | 17:28
Dan Petrescu la atac inainte de Sepsi  CFR Cluj Nu mai suporta nimeni sa fim primul loc Sa plictisit lumea de noi
Dan Petrescu a abordat subiectul arbitrajului la conferința de presă premergătoare duelului CFR Cluj - FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj va juca împotriva celor de la Sepsi, luni, 6 martie, de la ora 20:30 în penultima etapă din SuperLiga. Dan Petrescu a vorbit pe larg la conferința de presă premergătoare duelului, mărturisind că se așteaptă la un meci teribil de greu. Totodată, „Bursucul” a vorbit despre arbitrajul lui Lucian Rusandu, aspru criticat, după meciul câștigat de campioana României, scor 2-1 cu UTA Arad în runda precedentă.

Dan Petrescu se așteaptă la un meci greu cu Sepsi: „Mai câștigă și cu 7-0, cu 5-0”

Cu o victorie în meciul de la Sf. Gheorghe, CFR Cluj poate reveni pe prima poziție în clasament după pasul greșit făcut de Farul Constanța pe terenul celor de la ”U” Cluj. Dan Petrescu este convins că partida este la fel de importantă și pentru Sepsi care se află într-o luptă aprigă cu FC U Craiova 1948 pentru ultimul loc ce asigură prezența în play-off.

ADVERTISEMENT

„Normal va fi un meci de care pe care dacă ei au nevoie neapărat de victorie să joace în play-off vă dați seama că e un meci foarte important și noi avem nevoie de victorie pentru a trece pe primul loc. E un meci foarte important pentru ambele echipe și jucăm împotriva unei echipe cu jucători și antrenor foarte buni care acasă, cu ajutorul publicului, mereu fac meciuri foarte bune.

Mai câștigă și cu 7-0, și cu 5-0, și-au mai pierdut câteva meciuri anul ăsta cu 0-1, dar de obicei câștigă. Știu că va fi foarte greu, dar e important pentru moral să rămânem în starea pozitivă, cu rezultate bune în continuare. Fiecare joacă pentru el ”U” Cluj s-a ajutat pe ea, nu cred că a vrut să ne ajute vă dați seama.

ADVERTISEMENT

S-au ajutat pe ei. Indirect, da, s-au ajutat pe ei. Nu trebuie să ne ajute alții trebuie să ne ajutăm singuri. Dacă vom câștiga va fi fantastic pentru echipă”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă premergătoare duelului Sepsi – CFR Cluj.

CFR Cluj, probleme de lot înainte de Sepsi – CFR Cluj

Dan Petrescu a vorbit despre absențele de la CFR Cluj, mai ales în atac, acolo unde „Bursucul” a precizat că a rămas fără soluții după plecarea lui Malele, anunțată în exclusivitate de FANATIK. „(n.r. Andrei Burcă) Andrei astăzi a făcut primul antrenament, a făcut cu cei care vor juca, deci nu a fost un antrenament cu intensitate, mâine putem spune cum se simte după antrenamentul de mâine.

ADVERTISEMENT

Nu se știe diagnosticul. N-am primi exact. Analizele sunt bune astfel nu era pe teren astăzi la antrenament. Nu se știe ce a fost, poate o cădere de calciu se interpretează, dar nu e nimic clar. Manea și Bîrligea care sunt accidentați și Maglica care va fi suspendat.

„Dacă reușeam să-l ținem pe Otele nu ne mai trebuia altcineva”

În atac suntem subțiri, soluții puține, banca din ce în ce mai subțire. Aici mă tem puțin pentru că și la meciul cu UTA dacă vă uitați nu era o bancă atrăgătoare mai ales în zona de atac. Nu-mi place chestia asta pentru că avem nevoie de soluții în atac dacă vrem să câștigăm.

ADVERTISEMENT

Neapărat trebuie să găsim pe cineva. E foarte greu, nu avem soluții. Dacă reușeam să ținem pe Otele nu ne mai trebuia altcineva. Otele juca două posturi și extremă, și vârf, exact unde suferim noi. Avem nevoie de un jucător care să joace pe ambele posturi pentru că Malele ne-a lăsat când lista era făcută.

Dacă pleca înainte se putea găsi alt jucător, dar asta m-a deranjat cel mai mult. Nu mai contează de ce a plecat că acum e istorie, important e că vreau un jucător, dar să fie atacant. Nu mi-a explicat nimeni nimic. Nici el, nici nimeni. Mergem înainte. Din ce am înțeles probleme în familie și poate nu a avut timp să mai vorbească și cu mine”, a mai spus Dan Petrescu.

Dan Petrescu, mesaj clar după arbitrajul de la meciul CFR Cluj – UTA Arad 2-1: „Până la urmă nu au fost greșeli”

Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA Arad, a răbufnit la finalul partidei după deciziile lui Lucian Rusandu din meciul pierdut de echipa sa la limită cu CFR Cluj în etapa 28 din SuperLiga. Totodată, Cristi Balaj, președintele campioanei României, a recunoscut la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICIanumite decizii în favoarea ardelenilor nu trebuiau dictate.

Nu înțeleg de ce s-a zis că au fost greșeli pro-CFR pentru că greșelile pro-CFR au fost reîntoarse de VAR. A fost penalty, care s-a zis că nu a fost am ratat. Am dat gol, a zis că a fost fault, s-a dat fault. A luat roșu, a zis că n-a dat roșu, dar a dat roșu, deci până la urmă nu au fost greșeli.

A fost un penalty la Sava și un penalty la Lovro Cvek. Cred că penalty-ul la Lovro a fost mult mai clar decât cel la Sava. În opinia mea, CFR nu a fost avantajată în niciun caz de arbitru la acest meci. Arbitrul nu cred că a făcut greșeli, dacă VAR-ul l-a corectat. VAR-ul de-aia e făcut. VAR-ul l-a corectat la roșu și la golul marcat.

Iar la penalty VAR a considerat că a fost o atingere la Maglica la genunchi. În rest nu prea au fost. A fost o exagerare pentru că CFR Cluj a fost dezavantajată tot sezonul și acum se încearcă să se spună înainte de play-off că CFR este avantajată de arbitrii.

Statistica spune altceva dacă ne uităm. CFR a fost dezavantajată în campionat, dar se pune presiune invers pentru că nu mai suportă nimeni să fie CFR Cluj pe primul loc. S-a plictisit lumea de noi”, au fost cuvintele lui Dan Petrescu.

Dan Petrescu trage un semnal de alarmă înaintea startului play-off-ului: „Va fi război”

Lazio a câștigat cu liderul Napoli, scor 1-0 în ultima etapă din Serie A, iar Dan Petrescu este de părere că CFR Cluj nu a primit aprecierile pe care le merita după eliminarea din play-off-ul Conference League. Fostul internațional român este convins că în afară de CFR Cluj nicio altă echipă din România nu va reuși să se califice în primăvara europeană.

„Voi să vorbiți. Așteptam și eu comentatorul să zică la meci. ‘Uite, bă. Ăștia au jucat cu CFR Cluj de la egal la egal și o bate pe Napoli’. Tot nu era bine, tot antrenorul e prost. M-am săturat. Zero aprecieri în România la CFR. V-am mai zis eu cu Mondialele, 40 de ani o să vedeți și în cupele europene, mai stați puțin.

Numai ajungem în primăvara europeană în România, doar CFR poate mai ajunge. Altă echipa nu va mai ajunge. Lazio a jucat de la egal la egal cu noi. Diferența a fost Immobile. Acum a bătut-o pe Napoli care e cea mai bună echipă din Europa la ora asta. Asta spune că am făcut un meci bun. Atât ne doream o mică apreciere. Sunt fericit pentru Lazio”, a mărturisit Dan Petrescu.

Antrenorul lui CFR Cluj l-a lăudat pe Andrea Compagno pentru convocarea la naționala Italiei. „Eu un lucru pozitiv pentru fotbalul românesc. M-a surprins și nu prea pentru că antrenorul vrea mereu ceva nou la echipa națională. Să aducă un jucător cu entuziasm.

Compagno merită, asta e părerea mea. M-a surprins, nu mă așteptam să-l cheme, dar merită cu prisosință. Mă aștept și la Simone Scuffet să-i facă o surpriză selecționerul pentru că a făcut un sezon excelent până acum.

Va fi război în play-off. Se vor întâmpla multe și cu VAR și fără VAR. Credeam că dacă vine VAR-ul e liniște, dar m-am înșelat din păcate”, a încheiat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT