Sport

David Popovici, premiat de Sorin Cîmpeanu: ”Este mult mai credibil decât orice ministru”. Video

David Popovici a devenit un sportiv la modă, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a ratat ocazia să-l premieze și să se afișeze alături de el.
04.08.2021 | 15:28
David Popovici, premiat de Sorin Cîmpeanu: ”Este mult mai credibil decât orice ministru”. Video
David Popovici a devenit un sportiv la modă, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a ratat ocazia să-l premieze și să se afișeze alături de el. Sursă foto: captură video
ADVERTISEMENT

Înotătorul român a ratat la două sutimi medalia de bronz în finala la 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice 2020.

La revenirea în ţară, puștiul de 16 ani a avut parte de o primire fastuoasă. Pe lângă ziarişti, Popovici a fost aşteptat de colegii de liceu şi directoarea unităţii de învăţământ la care învaţă tânărul înotător.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sorin Cîmpeanu l-a premiat pe David Popovici

În ciuda faptului că s-a întors fără medalie de la Tokyo, performanțele extraordinare ale lui David Popovici au fost lăudate de toată lumea, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a decis să-l premieze.

La ceremonie au mai participat antrenorul și părinții sportivului, directorul Colegiului Național Bilingv ”George Coșbuc” din București (n.r. – unitatea de învățământ în care studiază David Popovici) și inspectorul școlar general al Municipiului București.

ADVERTISEMENT

”David ne face mândri pe toţi, pe cei care trebuie să susţinem şcoala şi sportul şcolar. David este un exemplu exceţional şi mult mai credibil decât orice ministru pentru susţinerea sportului de perfomanţă.

Este un exemplu de determinare, dorinţă şi dăruire. Nu se întâmplă în fiecare zi să ai elev care să te facă mândru că eşti român. Îi oferim o plachetă pe care am marcat dăruirea lui”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Ce urmează în viața tânărului de 16 ani

David Popovici speră să inspire copiii să se apuce de sport și le-a recomandat românilor să se vaccineze împotriva Covid-19: ”Aş vrea să profit de imaginea şi valul creat să inspir copii să se apuce de sport, să inspir părinţii să-şi ducă copiii la sport.

Sper ca prin această iniţiativă să fie impulsionaţi copiii să vină la sport. Cred că viaţa mea a început să se schimbe după calificarea la JO. Eu sunt acelaşi băiat. E nevoie de multă muncă şi determinare, dar am avut şi noroc de antrenorul potrivit. Cel mai important lucru e pasiunea pentru sport.

Eu m-am vaccinat, vă recomand tuturor. Sper ca din 13 septembrie, cu două zile înainte de ziua mea, să reuşim să fim toţi fizic la şcoală, dar şi să fie un mediu sigur. Că altfel va trebui să recurgem la online şi nu e plăcut, dar necesar”, a spus înotătorul.

ADVERTISEMENT

Cum l-a ajutat pandemia pe Popovici

David Popovici nu știe încă pe ce drum o va apuca dupăă terminarea liceului, urmând ca în viitorul apropiat să aleagă dacă va continua studiile în Europa sau în Statele Unite ale Americii: ”Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România/Europa sau SUA să continui studiile.

Voi decide după vacanţă, cu atâţia oameni geniali în jurul meu, sigur va fi bine. Mi-ar plăcea ca pentru generaţiile următoare să fie combinat sportul cu şcoala. Dacă aş putea, aş clona liceul Coşbuc, aş adăuga o bază sportivă şi totul ar fi perfect.

Începutul pandemiei m-a ajutat din perspectiva sportului, am avut un an în plus de pregătire. Sper ca încet-încet să revenim la viaţa de dinainte, care era mai animată. E frumos să fiu recunoscut, dacă mă vedeţi pe stradă, salutaţi-mă. Părinţii mei sunt nişte părinţi cum ar trebui să fie toţi, au crescut doi copii cu bun simţ, pe mine şi pe fratele meu”, a încheiat Popovici.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE