Sport

De ce a refuzat Julian Nagelsmann să o preia pe Chelsea după ce a fost demis de la Bayern. Cine e favorit să ajungă pe Stamford Bridge

Julian Nagelsmann a refuzat de curând să o preia pe Chelsea, chiar dacă este fără angajament după demiterea de la Bayern, iar acum s-a aflat și motivul deciziei sale.
24.04.2023 | 19:42
De ce a refuzat Julian Nagelsmann sa o preia pe Chelsea dupa ce a fost demis de la Bayern Cine e favorit sa ajunga pe Stamford Bridge
Julian Nagelsmann a refuzat de curând să o preia pe Chelsea, chiar dacă este fără angajament după demiterea de la Bayern, iar acum s-a aflat și motivul deciziei sale. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Londonezii l-a dat afară pe Graham Potter din cauza rezultatelor dezastruoase și au decis să-l pună ca manager interimar pe Frank Lampard, dar proprietarul Todd Boehly este în căutarea unui nume important pentru sezonul viitor.

Motivul pentru care Julian Nagelsmann a refuzat oferta de la Chelsea

Una dintre primele variante a fost Julian Nagelsmann, însă germanul a decis în cele din urmă să refuze oferta venită de la Chelsea. Așa cum au mai făcut-o Luis Enrique și Carlo Ancelotti, doi dintre cei mai titrați tehnicieni din Europa.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Daily Mail, discuțiile cu fostul antrenor de la Bayern Munchen au decurs foarte bine într-un timp relativ scurs, însă acesta s-a răzgândit în momentul în care a aflat că Boehly negociază în același timp și cu alți manageri.

Faptul că proprietarul american a mers la mai multe capete l-a deranjat teribil pe Nagelsmann și i-a arătat acestuia că oamenii din conducerea clubului nu au încredere totală în faptul că poate face performanță pe Stamford Bridge.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv este faptul că Chelsea a cheltuit peste 600 de milioane de euro în ultimele două ferestre de transferuri și are probleme legate de fair-play-ul financiar. În aceste condiții, era greu ca tehnicianul german să aducă jucătorii pe care și i-ar fi dorit.

Pochettino, favorit să ajungă la Chelsea

În condițiile în care Julian Nagelsmann, Luis Enrique și Carlo Ancelotti au refuzat rând pe rând să o preia pe Chelsea, principalul favorit la înscăunare din vară este Mauricio Pochettino, liber de contract după despărțirea de PSG, în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Argentinianul are avantajul de a cunoaște foarte bine fotbalul din Premier League, după ce a antrenat la Southampton un an și jumătate, iar apoi a fost la Tottenham mai bine de cinci ani și  i-a dus pe londonezi până în finala Champions League.

Varianta de rezervă o reprezintă belgianul Vincent Kompany, cel care a reușit să o promoveze matematic pe Burnley în Premier League în chiar primul său sezon acolo. Fostul fundaș de la Manchester City are de partea sa tinerețea și experiența bogată ca jucător.

ADVERTISEMENT

Todd Boehly a cheltuit extraordinar de mult după ce a preluat Chelsea. În perioada de transferuri din vară și din iarnă, patronul clubului londonez a plătit în total 420 de milioane de euro și s-a ales ”doar” cu 56 de milioane de euro după ce clubul s-a despărțit de 16 jucători.

De precizat este faptul că cele 368 de milioane de euro cheltuite în perioada de mercato din iarnă pe transferuri vor apărea în bilanțul pentru actualul sezon. Astfel, deficitul lui Chelsea și cheltuielile lui Todd Boehly se vor spori. Totodată, sumelor colosale pierdute de Chelsea li se vor adăuga cheltuielile cu antrenorii demiși: Thomas Tuchel și Graham Potter.


  • 1,58 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „ambele marchează sau peste 2,5 goluri” la meciul Chelsea – Brentford

ADVERTISEMENT
Tags: