Sport

De ce familia Simonei Halep nu a fost prezentă la Wimbledon 2022, turneul preferat al tatălui Stere! Exclusiv

Familia Simonei Halep nu a fost prezentă la Wimbledon 2022. Deşi este turneul preferat al tătălui Stere, este pentru prima dată în 12 ani când membrii familiei nu sunt prezenţi la un Grand Slam european.
08.07.2022 | 13:30
De ce familia Simonei Halep nu a fost prezenta la Wimbledon 2022 turneul preferat al tatalui Stere Exclusiv
De ce familia Simonei Halep nu a fost prezentă la Wimbledon 2022, turneul preferat al tatălui Stere! Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut un parcurs excelent la turneul Wimbledon 2022. Campioana din 2019 de la All England Club, s-a oprit în semifinale, după înfrângerea cu Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6.

De ce familia Simonei Halep nu a fost prezentă la Wimbledon 2022, turneul preferat al tatălui Stere

În această ediţie a turneului de la Wimbledon, niciun membru al familiei Simonei Halep nu a fost la turneu. Din informaţiile FANATIK, este o decizie luată de comun acord de Patrick Mouratoglou şi Simona Halep, deoarece campioana de la Wimbledon de acum doi ani nu a dorit să aibă atenţia distrasă în niciun fel.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la turneul de Roland Garros, unde au fost prezenţi nu numai Stere Halep cu soţia, fiul, nepoata şi nora, dar şi alţi 15 machidoni.

Pentru Simona Halep a fost un turneu de coşmar. A trecut cu greu în primul tur de Mariana Nastasja Schunk, însă avea să piardă în turul doi meciul cu Qinwen Zheng, scor 6-2, 2-6, 1-6, unde a suferit şi un atac de panică.

ADVERTISEMENT
Toată familia Simonei Halep a fost prezentă la Roland Garros
Toată familia Simonei Halep a fost prezentă la Roland Garros

Lipsa familiei Simonei Halep de la un turneu de Grand Slam european, precum Wimbledon, unde românca a ajuns chiar în semifinale, este o premieră şi a mirat pe toată lumea. Mai mult, pentru tatăl Simonei, Stere, Wimbledon este turneul preferat, aşa cum a declarat-o într-un interviu pentru FANATIK, în 2019:

“Wimbledon este turneul meu preferat. Pentru că este o disciplină total diferită faţă de restul turneelor de Mare Şlem. Ambianţa este deosebită, atmosfera de pe Terenul Central e unică. Tot complexul este viu, cu multe flori, multă verdeaţă, totul este încântător”.

ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în cariera Simonei Halep când membrii familiei nu sunt în tribune la un Grand Slam din Europa

Este pentru prima oară în cei 12 ani de carieră când, la un turneu de Grand Slam din Europa, Roland Garros sau Wimbledon, nu participă niciun membru al familiei Simonei Halep. Prima participare a româncei pe un tablou principal a fost în 2010, la Roland Garros.

Absenţa membrilor familiei surprinde cu atât mai mult, cu cât este prima ediţie de Wimbledon pentru Simona Halep după victoria din 2019 şi, poate, era aşteptată prezenţa lor în tribune, mai ales că sportiva are o legătură foarte strânsă cu familia ei.

ADVERTISEMENT
Stere Halep, Gică Hagi şi mai mulţi prieteni sărbătoresc câştigarea turneului de la Wimbledon de către Simona Halep. Sursa foto: Fanatik
Stere Halep, Gică Hagi şi mai mulţi prieteni sărbătoresc câştigarea turneului de la Roland Garros de către Simona Halep. Sursa foto: Fanatik

Nici soţul Simonei, Toni Iuruc, nu a fost prezent la Wimbledon

În ceea ce îl priveşte pe soţul Simonei, Toni Iuruc, el nu a fost prezent nici la Roland Garros şi nici la Wimbledon.

În 2018, când Simona Halep a obţinut primul ei titlu de Grand Slam, la Roland Garros, familia a fost prezentă. Totuşi, la acel turneu, familia Simonei a stat într-un alt hotel şi în timpul competiţiei dialogurile dintre Simona şi familia ei erau pe minimum.

Toni Iuruc, în loja Simonei Halep la Australian Open.
Toni Iuruc, în loja Simonei Halep la Australian Open.

Mesajul lui Mouratoglou: “Dacă vrei să mai câştigi turnee de Grand Slam, trebuie să te concentrezi doar pe tenis”

Părinţii au fost prezenţi la meciurile româncei, dar Simona Halep a stat cu familia ei abia după ce a câştigat turneul de Grand Slam. În timpul desfăşurării competiţiei, românca s-a concentrat doar pe tenis.

Acelaşi mesaj i l-a transmis şi Patrick Mouratoglou după evenimentele neplăcute de la Roland Garros 2022: “Dacă vrei să mai câştigi turnee de Grand Slam, trebuie să te concentrezi doar pe tenis, să laşi deoparte toate celelalte lucruri care îţi distrag atenţia”. 

Patrick Mouratoglou şi Simona Halep la Wimbledon
Patrick Mouratoglou şi Simona Halep la Wimbledon. Sursa foto: hepta.ro

Locurile din lojă, păstrate cu sfinţenie la Wimbledon pentru ca Simo să aibă repere şi contact vizual cu Mouratoglou

Această regulă a fost impusă de Mouratoglou, cu acordul Simonei Halep, care a avut în trecut experienţe de acest gen. La Wimbledon 2022, în loja Simonei, locurile sunt păstrate cu sfinţenie ca ordine şi aşezare.

Patrick Mouratoglou stă în extrema rândului din faţă, de unde poate transmite cel mai uşor mesaje Simonei. Apoi e un scaun liber, până la sparring partenerul lui Halep, Arnaud Restifo. În spatele lui Mouratoglou stau: Candice Gohier, fizioterapeut, Theo Cercel, preparator fizic şi Nina Werrenstrom, noul manager al Simonei Halep şi Mike James, analist video.

În această ordine sunt aşezaţi fiecare. Lucrul acesta este cerut expres de Simona Halep pentru a avea contact vizual reflex din orice punct al terenului cu antrenorul şi echipa ei. Pentru sportivă, este foarte important chiar şi dialogul din priviri cu echipa sa în timpul meciului.

Loja Simonei Halep, unde fiecare membru ştie ce scaun trebuie să ocupe. Sursa: hepta.ro
Loja Simonei Halep, unde fiecare membru ştie ce scaun trebuie să ocupe. Sursa: hepta.ro

Falie între Simona Halep şi Virginia Ruzici! De unde a urmărit fostul manager al româncei meciul cu Rybakina

La semifinala de la Wimbledon 2022, Simona Halep a fost urmărită din tribune şi de Virginia Ruzici, cea care i-a fost manager timp de 14 ani. După Roland Garros, Halep a luat o decizie drastică şi s-a despărţit de Ruzici, anunţând că va colabora cu Nina Werrenstrom în continuare.

După această despărţire, între Halep şi Ruzici s-a produs o adevărată falie, fostul manager al Simonei urmărind semifinala cu Rybakina foarte departe de loja Simonei, chiar dacă erau locuri libere acolo.

Virginia Ruzici a stat departe de loja Simonei la Wimbledon
Virginia Ruzici a stat departe de loja Simonei la Wimbledon. Foto: Fanatik

Simona Halep ajunge vineri seara în Bucureşti

Virginia Ruzici a hotărât să urmărească meciul de pe “Terenul Central” alături de Mima Jaušovec, alături de care s-a impus în proba de dublu de la Roland Garros 1978 şi au mai jucat o finală, în acelaşi an, la Wimbledon.

Simona Halep va reveni în ţară vineri seara, la ora 20:10, cu o cursă Tarom/British Airways. Pentru Simo urmează o vacanţă, urmând ca peste trei săptămâni să înceapă sezonul de hard, cu turneul WTA de la Washington.

  • 12 ani au trecut de la prima prezenţă pe tabloul principal la un Grand Slam pentru Simona Halep
  • 6 este numărul de turnee la care Patrick Mouratoglou a fost alături de Simona Halep până acum
ADVERTISEMENT