Sport

Decizia care aruncă în aer lupta la titlu! Dan Petrescu a stat pe bancă, deși era suspendat! Ce riscă Clujul și ce se întâmplă la Craiova – CFR. Exclusiv

Dan Petrescu nu va sta pe bancă la derby-ul Universitatea Craiova - CFR Cluj, deși trebuia să-și ispășească suspendarea la partida cu FC Argeș! LPF a anunțat echipa campioană abia înainte de deplasarea la Craiova.
07.04.2022 | 19:13
Decizia care arunca in aer lupta la titlu Dan Petrescu a stat pe banca desi era suspendat Ce risca Clujul si ce se intampla la Craiova  CFR Exclusiv
Dan Petrescu reactioneaza in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 5 februarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
07-04-2022
17:10

Cristi Balaj: „Dan Petrescu este blocat în sistem!”

Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a confirmat faptul că Dan Petrescu este suspendat la partida cu Universitatea Craiova.

„Am primit săptămâna asta o informare de la Ligă, prin care am fost anunțat că Dan Petrescu are 4 cartonașe galbene și etapa următoare trebuie să fie suspendat, el în acest moment fiind blocat în sistem. Până acum, nu a fost.

Procedura, în momentul în care un antrenor intră într-o stare de suspendare, era: blocat pe site în sistem, clubul primea o informare din partea forului care conduce Liga 1 și delegatul de joc urmărea ca antrenorul să execute acea etapă de suspendare și anume să nu stea pe bancă sau în vestiar.

Am fost informați acum și el va efectua etapa de suspendare la Craiova, chiar dacă am fi preferat să fie la meciul cu FC Argeș. De fiecare dată, Liga a informat, dar există și obligația cluburilor, atunci când au oficial antrenori suspendați, să țină și ei evidența.

Noi știam că are patru cartonașe galbene, dar discuția a fost că se anulează toate cartonașele cu intrarea în play-off. Ulterior, am fost informați că la antrenori nu este așa. Sancțiuni nu apar.

Când un antrenor nu respectă o sancțiune sau dacă ar trebui să fie suspendat și nu se respectă, nu apare absolut nimic ca repercusiuni. Nu s-au reglementat sancțiunile, e o scăpare. Nu noi facem regulamentul.

Noi am fost informați săptămâna asta că are 4 cartonașe galbene și trebuie să lipsească cu Craiova. Până la urmă, nu s-a întâmplat niciodată că clubul să primească o decizie din partea Federației sau Ligii pe care să n-o respecte. Am primit hârtia, ne conformăm”, a declarat Cristi Balaj, la Digi Sport.

Dan Petrescu s-a aflat pe bancă la partida CFR Cluj – FC Argeș, 2-0, care a contat pentru etapa a 3-a din play-off-ul Ligii 1, deși trebuia să fie suspendat, din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Dan Petrescu nu stă pe bancă la Universitatea Craiova – CFR Cluj. Clubul a fost anunțat de LPF

FANATIK a aflat că Dan Petrescu nu va sta pe bancă la derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj, de duminică, deoarece a acumulat patru cartonașe galbene. Problema este că „Bursucul” ar fi trebuit să lipsească de pe banca liderului din Casa Pariurilor Liga 1 la meciul trecut, cel cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Concret, antrenorul campioanei României a văzut al patrulea cartonaș galben la partida Farul Constanța – CFR Cluj, scor 0-0, din etapa a 2-a din play-off. Și, prin urmare, suspendarea trebuia să-și producă efectul la următorul meci, adică cel disputat în Gruia împotriva celor de la FC Argeș, câștigat de ardeleni cu 2-0!

Cei de la CFR Cluj nu au fost informați de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), așa cum prevede regulamentul, de faptul că Dan Petrescu este suspendat la meciul din Gruia. Ulterior, după partida cu FC Argeș, campioana României a fost înștiințată de LPF cu privire la faptul că suspendarea lui Dan Petrescu își va produce efectul la meciul cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Ce riscă CFR Cluj? Observatorul de joc al meciului CFR Cluj – FC Argeș nu a notat nimic în raport vizavi de prezența pe bancă a lui Petrescu. De ce? Pentru că, probabil, nu știa nici el… Dar nici cei de la CFR Cluj sau Petrescu nu știau, altfel „Bursucul” stătea în tribună cu Piteștiul și era pe bancă în Bănie. Ceea ce era mult mai convenabil pentru CFR Cluj.

Din informațiile FANATIK, Dan Petrescu va face deplasarea la Craiova, însă va rămâne în camera de hotel, de unde va urmări meciul.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea, suspendat la FCSB – FC Voluntari

Într-o situație asemănătoare se află și Toni Petrea, antrenorul celor de la FCSB, care a fost înștiințat, la rândul său de LPF, că nu va putea sta pe bancă la meciul de luni cu FC Voluntari.

Tehnicianul roș-albaștrilor a încasat al patrulea cartonaș galben în partida cu Universitatea Craiova, care a contat pentru etapa a 3-a din play-off-ul Ligii 1. Deci la Petrea suspendarea vine chiar la următorul meci după ce a luat al patrulea „galben”, nu ca în cazul lui Petrescu.

ADVERTISEMENT

Regulamentul a fost schimbat începând cu acest sezon

Pasajul din Regulamentul Disciplinar, care prevede modul în care se aplică suspendările pentru cumulul de cartonașe galbene, a fost modificat la începutul acestui sezon.

Concret, cartonașele galbene primite de antrenori, în sezonul regulat, nu se șterg odată cu intrarea în play-off/play-out, așa cum se întâmplă în cazul jucătorilor. Așa știau până acum și CFR Cluj, și FCSB, cele cu antrenorii în culpă în cazul de față.

„La propunerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost introdusă o sancţiune pentru antrenorii care au un comportament nesportiv pe marginea terenului şi acumulează implicit cartonaşe galbene pe durata unui sezon competiţional.

Dacă până acum aceste avertismente nu se cumulau, de acum înainte, antrenorii care vor acumula patru cartonaşe galbene vor primi o etapă de suspendare. În Cupa României această sancţiune se va aplica la cumulul a două cartonaşe. Pedeapsa va fi însoţită de o sancţiune financiară”, spunea Răzvan Burleanu, președintele FRF, după ședința CEx din 27 iunie 2021.

FANATIK a aflat că se pregătește introducerea unei amenzi pentru antrenorii care nu respectă suspendarea, cu o valoare cuprinsă între 10 și 30.000 de lei!

  • 1 este locul ocupat de CFR Cluj în Casa Pariurilor Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 2,77 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT