Sport

Decizia luată de Răzvan Burleanu după ce a fost înjurat în Giulești la meciurile naționalei. Unde se va disputa România – Bosnia din Liga Națiunilor

Echipa națională a României va disputa meciul din grupele Ligii Națiunilor cu Bosnia și Herțegovina tot pe stadionul Giulești, deși atmosfera a fost ostilă pentru conducerea FRF la ultima partidă cu Muntenegru
05.07.2022 | 16:16
Decizia luata de Razvan Burleanu dupa ce a fost injurat in Giulesti la meciurile nationalei Unde se va disputa Romania  Bosnia din Liga Natiunilor
Răzvan Burleanu a decis să mute naționala României de pe Ghencea pe Giulești la finalul lunii martie. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a fost contestat de suporteri și pe stadionul Giulești, după ce pe Ghencea președintele FRF a fost înjurat pe tot parcursul meciului amical cu Grecia. Așadar, multă lume se aștepta ca „tricolorii” să plece și de pe arena Rapidului.

România – Bosnia & Herțegovina se va juca tot pe stadionul Giulești

În ciuda faptului că ultrașii care au susținut naționala cu Muntenegru i-au cerut demisia, Răzvan Burleanu și conducerea Federației Române de Fotbal au luat decizia ca meciul cu Bosnia să se dispute tot în Giulești.

ADVERTISEMENT

Astfel, FRF a anunțat deja UEFA cu privire la această decizie și pentru moment Giuleștiul rămâne casa echipei naționale a României. Meciul cu Bosnia va fi ultimul din faza grupelor Ligii Națiunilor și se va juca luni, 26 septembrie, de la ora 21:45. Tot în Giulești s-a jucat și cu Finlanda, prima victorie din mandatul lui Edi Iordănescu.

Ultima partidă directă dintre România și Bosnia s-a disputat tot pe stadionul Giulești în 2011, când „tricolorii” s-au impus cu 3-0. Până la meciul cu Bosnia, România va juca în deplasare la Helsinki cu Finlanda, pe data de 23 septembrie, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

FRF s-a răzbunat după ce Burleanu a fost contestat în Ghencea! Stadionul ”Steaua” a pierdut cele mai importante meciuri ale anului

Răzvan Burleanu a fost înjurat non-stop de galeria Stelei la meciul de debut al lui Edi Iordănescu cu Grecia, iar ultrașii i-au cerut demisia președintelui FRF.

Imediat după aceste incidente, Burleanu a decis să mute naționala din Ghencea pe Giulești, iar stadionul „Steaua” a pierdut și finala Cupei României dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Cum și-a motivat Răzvan Burleanu decizia de a muta naționala pe Giulești: „Vrem să testăm toate procedurile”

Răzvan Burleanu a explicat că a luat această decizie din cu totul alte motive: „Noi, ca Federație, suntem obișnuiți cu înjurăturile. Însă această mutare e doar un test. Aveam nevoie de acest test, astfel încât să putem pregăti foarte bine meciurile de la Campionatul European de anul viitor.

Am așteptat să vedem primele meciuri din Liga 1 jucate acolo pentru a intra în contact cu colegii noștri de la clubul Rapid. Vrem să testăm toate procedurile.

ADVERTISEMENT

Vom avea alături de noi și reprezentanții UEFA. Nu ne dorim să avem vreo problemă în organizarea Europeanului de anul viitor și vrem să luăm din timp toate aceste măsuri”.

ADVERTISEMENT