Fotbal intern

Defensivă şvaiţer la FCSB! Când au luat roş-albaştrii ultima oară cinci goluri în campionat şi şase în Europa

28.09.2020 | 13:08
Defensiva svaiter la FCSB Cand au luat rosalbastrii ultima oara cinci goluri in campionat si sase in Europa
ADVERTISEMENT

Echipa FCSB suferă cumplit în defensivă în ultimele meciuri, asta și în urma problemelor de lot cauzate de infecțiile cu coronavirus.

”Roș-albaștrii” au încasat cinci goluri în eșecul suferit cu Poli Iași, iar apărarea lui Toni Petrea s-a prezentat mai mult decât modest, în ciuda revenirilor lui Aristidis Soiledis și Andrei Miron.

ADVERTISEMENT

Au trecut ani buni de când formația patronată de Gigi Becali nu a mai luat goluri cu nemiluita la meciurile din campionat sau din Europa.

FCSB, suferință totală în defensivă

Suferința celor de la FCSB în defensivă s-a văzut în partida pierdută la Iași, acolo unde au încasat cinci goluri. ”Roș-albaștrii” nu mai primiseră o ”manita” de mai bine de 7 ani, de la mult discutata întâlnire cu FC Viitorul, din 19 mai 2013.

ADVERTISEMENT

La acel moment, formația care era condusă de Laurențiu Reghecampf era deja campioană, iar gruparea din Constanța avea nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare. Trupa lui Hagi s-a impus cu 5-2, iar Reghe a fost la un pas să-și dea demisia.

Problemele din apărarea FCSB-ului s-au văzut și în turul doi preliminar al Europa League, acolo unde, în ciuda obținerii calificării la loviturile de departajare, ”roș-albaștrii” au încasat nu mai puțin de 6 goluri de la modesta Backa Topola.

ADVERTISEMENT

Lipsită de o serie de titulari, FCSB a arătat carențe mari pe linia de fund, acolo unde doar Crețu era familiarizat cu ce joacă. Briceag era folosit fundaș central alături de lateralul Panțîru, iar în stânga juca puștiul Pantea. Colac peste pupăză, în poarta se afla tânărul Ducan.

Un necunoscut al ”roș-albaștrilor” a luat ultima dată 6 goluri în Europa

Deși a fost omul providențial în cele din urmă prin faptul că a reușit să pareze o lovitură de departajare și să ajute la calificarea FCSB-ului, Răzvan Ducan a făcut 120 de minute groaznice greșind la multe dintre cele 6 goluri încasate.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când ”roș-albaștrii” primeau șase goluri într-un meci european se întâmpla în sezonul 1998-1999. Atunci, ei erau învinși cu 6-3 la Atena de Panathinaikos în turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

De remarcat că și la întâlnirea împotriva grecilor, bucureștenii aveau între buturi un portar anonim. Este vorba de Gabriel Rotaru, care a adunat doar trei prezențe în tricoul ”roș-albastru”. El a apărat și în turul acelei duble, încheiat 2-2. Rezerva lui Rotaru de atunci era cvasinecunoscutul Aurel Ionescu.

După un început de sezon excepțional cu trei victorii consecutive cu 3-0, pentru FCSB a urmat perioada neagră în care mai mulți jucători s-au infectat cu Covid-19. În acest condiții, în cele opt partide jucate în această stagiune, în toate competițiile, trupa lui Toni Petrea a primit 15 goluri, dintre care 6 cu Backa Topola și 5 cu Poli Iași. Ca o comparație, în sezonul precedent, FCSB primise doar 11 goluri în primele opt întâlniri.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,92 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT