Sport

Dennis Man, cel mai periculos tricolor! Extrema Parmei are cifre incredibile

Dennis Man a marcat golul României în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1) și a ajuns la 7 reușite în 21 de selecții, devenind cel mai eficient tricolor din lot: un gol la 3 meciuri
23.03.2024 | 20:57
Dennis Man cel mai periculos tricolor Extrema Parmei are cifre incredibile
Dennis Man este cel mai eficient tricolor din lot FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dennis Man (25 de ani) s-a dovedit a fi cel mai în formă fotbalist din naționala României la amicalul cu Irlanda de Nord, scor 1-1, disputat vineri seară, pe Arena Națională, în prezența a peste 30.000 de suporteri. Extrema Parmei a avut o prestație excelentă și a reușit să egaleze cu un gol superb, în minutul 23, după o preluare rafinată în careu, un dribling scurt și un șut exploziv, care i-a dat mâinile peste cap portarului Conor Hazard.

Dennis Man este cel mai eficient tricolor din lotul României

Cu reușita de vineri seară, Dennis Man a ajuns la șapte goluri marcate pentru echipa națională în 21 de meciuri, devenind cel mai eficient tricolor din lot, cu o medie de un gol marcat la trei meciuri. Fostul fotbalist de la FCSB, care traversează o perioadă foarte bună și la Parma, este sigur de locul în lotul pentru EURO 2024.

ADVERTISEMENT
  • 4 meciuri a jucat Dennis Man în preliminariile EURO 2024, marcând primul gol al campaniei cu Andorra (2-0). El a ratat patru jocuri din cauza accidentărilor

Cele 7 goluri marcate de Dennis Man pentru echipa națională:

  1. Malta – România 4-0 (preliminarii EURO 2020)
  2. Islanda – România 0-2 (preliminarii CM 2022)
  3. Liechtenstein – România 0-2 (preliminarii CM 2022)
  4. Israel – România 2-2 (amical, 2022)
  5. România – Bosnia-Herțegovina 4-1 (Liga Națiunilor 2022)
  6. Andorra – România 0-2 (preliminarii EURO 2024)
  7. România – Irlanda de Nord 1-1 (amical, 2024)
ADVERTISEMENT

Ceilalți marcatori din lotul României:

  • Nicolae Stanciu – 14 goluri/66 selecții
  • George Pușcaș – 11 goluri/40 selecții
  • Denis Alibec – 5 goluri/36 selecții
  • Ianis Hagi – 4 goluri/32 selecții
  • Alexandru Cicâldău – 4 goluri/35 selecții
  • Valentin Mihăilă – 4 goluri/17 selecții
  • Răzvan Marin – 3 goluri/52 selecții
  • Ionuț Nedelcearu – 2 goluri/25 selecții
  • Cristian Manea – 2 goluri/24 selecții
  • Olimpiu Moruțan –  1 gol/14 selecții
  • Andrei Rațiu – 1 gol/15 selecții
  • Adrian Rus – 1 gol/19 selecții
  • Andrei Burcă – 1 gol/25 selecții

Dennis Man este conștient că exprimarea echipei nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor contra Irlandei de Nord, dar s-a arătat încrezător că România se va prezenta bine la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

”A fost un joc cât de cât bun, am întâlnit o echipă incomodă, care s-a apărat, dar important este că am ieşit sănătoşi de pe teren. A fost un antrenament bun. Vom încerca să ne pregătim cât mai bine pentru meciul următor.

Eu mă simt bine, am continuitate în antrenamente şi în munca pe care o fac zi de zi, trec printr-o perioadă bună. Sunt fericit şi mă bucur că am reuşit să ajut şi în această seară echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit pentru reuşita mea, mă bucur că a ieşit aşa. Nu ne-am mai întâlnit de aproximativ trei luni şi fără să vrei se vede acest aspect în jocul nostru, dar eu am încredere în băieţi. Ştiu că am colegi de valoare şi cu siguranţă se vor regla lucrurile”, a declarat Dennis Man, după meci la DigiSport.

”Vom fi la EURO cu capul sus”

Fotbalistul cotat la 5 milioane de euro mizează pe forța grupului: ”Se apropie EURO şi eu sunt încrezător că vom fi acolo cu capul sus. Grupul a rămas unit, suntem prieteni cu toţii, pur şi simplu astăzi nu am făcut un meci aşa de strălucit, dar continuăm să muncim şi vom pregăti mai bine meciul următor. Mergem încrezători, ne dorim să câştigăm fiecare meci şi ne-am luptat pentru a obţine victoria”.

Aflat pe radarul a patru cluburi uriașe, internaționalul român nu se gândește să plece de la Parma, spune că și-ar dori mai rămână un sezon după promovare și să joace cel puţin un an în Serie A pentru ”Cruciați”.

”Eu nu îmi doresc să plec de la Parma. Vreau să joc cel puţin un an de zile cu Parma în Serie A. Oamenii au avut încredere în mine chiar şi atunci când eram accidentat şi asta mă face fericit”, a mai spus Man.

Record de asistență la un amical al României în ultimii 10 ani

Partida România – Irlanda de Nord a intrat în top celor mai mari asistențe la meciurile amicale al tricolorilor. La confruntarea disputată vineri seară, 22 martie, pe Arena Națională au asistat 30.439 de spectatori.

Potrivit FRF, aceasta este cea mai mare asistență înregistrată la un meci de pregătire al primei reprezentative în ultimii 10 ani.  Pe 5 martie 2014, la România – Argentina, 0-0, au fost prezenți 45.034 de spectatori, meci disputat tot pe Arena Națională. De atunci și până aseară, România mai jucase 16 partide amicale pe teren propriu.

ADVERTISEMENT