Fotbal intern

Dennis Man, printre primii beneficiari ai regulii U21. Ajutor enorm primit de la Nicolae Dică

28.01.2021 | 20:36
Dennis Man printre primii beneficiari ai regulii U21 Ajutor enorm primit de la Nicolae Dica
ADVERTISEMENT

Dennis Man este jucătorul momentului în România, asta pentru că devine cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc, dar și pentru că el poate fi un model de urmat pentru tinerii jucători. Un alt aspect important în progresul lui Man îl reprezintă faptul că a fost printre primii beneficiari ai regulii U21 impuse în campionatul intern.

Nicolae Dică se bucură pentru transferul lui Dennis Man la Parma, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, și a dezvăluit faptul că și el a contribuit enorm la dezvoltarea tânărului fotbalist.

ADVERTISEMENT

Fostul tehnician al FCSB-ului a povestit despre perioada în care l-a antrenat pe Dennis Man și că el a fost cel care l-a promovat la echipa mare, acesta gâsindu-l pe Man în liga a treia, acolo unde evolua FCSB II.

Regula U21 l-a ajutat enorm pe Man

Dennis Man a fost transferat de FCSB în 2016 de la UTA, iar el a fost printre primii jucători din România care a beneficiat din plin de regula U21. În primul lui sezon pentru FCSB a jucat 9 partide, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Totuși, acest lucru a fost comentat astăzi, 28 ianuarie, de patronul Gigi Becali, în exclusivitate pentru FANATIK, care susține că „Reghe” l-a trimis pe Man la echipa a doua, nu el.

Declarația patronului FCSB vine după ce s-a spus că el ar fi insistat de fapt ca Man să joace doar 9 meciuri în campionat atunci, pentru a nu plăti 100.000 de euro către UTA, conform unei clauze din contract, ulterior arădenii primind doar 20.000 de euro în loc de suma inițială din contract.

ADVERTISEMENT
  • 22 de ani este vârsta lui Dennis Man

Nicolae Dică a povestit cum l-a promovat pe Man la prima echipă

Nicolae Dică și-a amintit de primele momente din întâlnirile cu Dennis Man, cel în care a crezut de la început și căruia i-a oferit mereu șanse să joace și, poate mai important, mult sprijin:

„Eu sunt bucuros pentru el, pentru că eu când am ajuns acolo l-am găsit în liga a treia. Avea doar un joc în liga 1. După a fost transferat Vlad, Coman și restul.

ADVERTISEMENT

Man era prima soluție pentru mine și el m-a ajutat mult pe mine atunci. Din punctul meu de vedere, Man era tipul de jucător care pricepea imediat, nu trebuia să-i spui de multe ori ca să înțeleagă”.

„Și când l-am chemat la națională îi spuneam lui Mirel (N.R- Mirel Rădoi) că e un băiat foarte receptiv. Eu l-am folosit în partea dreaptă, dar poate să joace foarte bine și al doilea vârf, pentru că marchează.

Și eu am început în bandă și după am urcat în atac, iar eu începusem să dau goluri, la fel poate fi și cu el”, a mai spus Dică la TV TelekomSport.

În sezonul 2017-2018, Dennis Man, fiind la început de carieră, a fost îndrumat să joace mai mult pe partea dreaptă, pentru că era greu să intre ca titular într-o echipă care îi mai avea pe postul dorit de tânărul fotbalist pe Constantin Budescu sau pe Dennis Alibec.

  • 6.500.000 de euro este cota de piață a lui Dennis Man, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Poli Iași: 1,70 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT